nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 11.juli 2024

Er el-sparkesyklene tilbake i Puerto del Carmen?

El-sparkesyklene i Puerto del Carmen ble fjernet fra gater og fortau i juni i fjor. Det var Tias kommune som samlet inn alle syklene. Dette skrev Lanzaroteposten om i juni i fjor.
I juni og juli i år ble el-sparkesyklene fjernet fra gatene i Playa Blanca, innsamlet av kommunen.

Tirdag denne uka dukket de første blå el-sparkesyklene for utlån opp igjen i Puerto del Carmen:

Foto: Lanzaroteposten

Firmaet som står bak utleien heter tydeligvis DOTT, og øyeblikkelig tok mange av turistene el-sparkesyklene i bruk.
Det som Lanzaroteposten nå lurer på er om Tias kommune igjen har gitt tillatelse til å ha disse syklene til utleie på gater og fortau?
Vi venter spent på svar fra kommunen!

Regjeringen på Lanzarote har kjøpt inn nye redningsbiler
Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har investert 1,5 millioner euro, litt over 17 millioner kroner til å kjøpe åtte nye redningsbiler for å forbedre sikkerheten på Lanzarote og La Graciosa.

På Lanzarote finnes det blant andre 50 arbeidere i øyas brannvesen, som sammen med de andre i nødetatene ble hyllet av presidenten på øya, Oswaldo Betancort da bilene ble overlevert utenfor festningen og kunstmuseet Castillo de San José i Arrecife.

Stor økning av boligprisene i Tias kommune med Puerto del Carmen

Snittprisen per kvadratmeter på boliger til salgs på Lanzarote nådde 2500 euro i juni. Dette melder datasenteret på øya, som har fått tall fra Spanias største eiendomsportal  idealista.com .

Den største økningen ble registrert i Tias kommune med Puerto del Carmen. Boliger til salgs i Tias har opplevd en økning på 16 prosent siden begynnelsen av året. Nå er snittprisen 3421 euro per kvadratmeter.
Dermed er prisen for en bolig i Tias kommune ganske lik prisene i nabokommunen Yaiza med Playa Blanca, som har en snittpris på 3444 euro per kvadratmeter.

Den andre store prisøkningen siden januar er registrert i hovedstaden Arrecife, hvor kvadratmeterprisen steg med 6,75 prosent til 1746 euro.
Prisene på boliger i kommunene Teguise, San Bartolomé og Tinajo har ligget i ro siden januar, og er på rundt 2000 euro per kvadratmeter.

Studenter i Tias kommune fikk stipend av kommunen
Arkivfoto fra Tias kommune

84 studenter fra Tias kommune inkludert Puerto del Carmen har mottatt til sammen 94 150 euro i stipend for studieåret 2023/24.

Dette er studenter på universitetsnivå som studerer på Lanzarote, eller studerer utenfor øya. Minimumsbeløpet som studentene får er 1000 euro. Stipendene er behovsprøvd, og kommer godt med for familier som sliter med å betale oppholdsutgifter for sine barn, enten på Lanzarote eller utenfor øya.

Fotballaget US Yaiza fra Lanzarote må reise langt for å spille i spansk 2.divisjon
Fotballaget US Yaiza på besøk i kirken i Yaiza etter kvalifiseringen til 2.divisjon. Foto: US Yaiza

Fotballaget US Yaiza fra Lanzarote kvaifiserte seg til å spille i spansk 2.divisjon i juni. Dette skrev Lanzaroteposten om i juni.

Dette betyr flere turer til det spanske fastlandet for å spille kampene sine.
US Yaiza skal spille i Gruppe V i 2.divisjon, og man vil tro at det største målet er å overleve det første året på dette nivået. Det er første gang at et fotballag fra Lanzarote spiller i den nasjonale ligaen, etter at UD Lanzarote var innom 2.divisjon i 2010.

Åtte av US Yaizas kamper spilles i Madrid. Fire kamper spilles i Castilla La Mancha sør for Madrid, og to kamper i Extremadura, hvor flyplassen ikke har direktefly fra Lanzarote.
Bare to kamper vil bli på Kanariøyene, mot CD Tenerife B og La Palmas Atletico Paso. Den lengste reisen blir til Nord-Afrika for å spille i den spanske enklaven Melilla. Dette betyr en flytur til Andalusia, og båt over Gibraltarstedet.

Sesongen starter helga 31.august/1.september.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast