nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 4.juli 2024

Et nytt mobilt avsaltningsverk kommer til Lanzarote
Vannverket i Costa Teguise. Foto: Cabildo de Lanzarote

Som Lanzaroteposten har skrevert om mange ganger, er det store problemer med forsyningen av ferskvann på Lanzarote.
Nå viser det seg at også flere av de andre Kanariøyene har problemer med å skaffe nok ferskvann, ikke minst fordi det nesten ikke har regnet på øyene de siste årene.

Nå har den kanariske regjeringen bestilt ti mobile avsaltningsverk til øyene, og ett av disse er nå på vei til Lanzarote. Lanzarote fikk også i fjor høst to mobile avsaltningsverk for å avhjelpe vannmangelen.
I meldingen fra den kanariske regjeringen står det at disse mobile vannverkene er rimelig i drift, og er utstyrt med den nyeste teknologien. Prisen for vannverkene er 13,4 millioner euro,

Yaiza kommune har nå samlet inn alle ulovlige el-sparkesykler i Playa Blanca
Foto: yaiza.es

Allerede i mai fikk de tre firmaene som leide ut el-sparkesykler i Playa Blanca beskjed om at de måtte fjerne syklene fra gatene i byen.
Bare et firma hentet sine sykler.
Dermed tok kommunen selv arbeidet med å samle inn resten av syklene, og er nå ferdig med innsamlingen.

Nå arbeider det spanske trafikkdirektoratet DGT med å lage nye og strengere regler for bruk av el-sparkesykler. Blant annet skal aldersgrensen for bruk av syklene heves til 16 år, og det blir obligatorisk å bruke hjelm. Videre må hver sykkel registreres som kjøretøy, og eier må ha en forsikringsavtale. Det blir også nye grenser for promille, og krav om lysbruk på natten. Brukes sykkelen til arbeid, må brukeren ha på seg refleksvest.

De nye reglene må godkjennes av den spanske regjeringen, og ventes å gjelde for hele Spania i løpet av året.

Billige flybilletter fra det kanariske flyselskapet Binter
Foto: Binter Canarias

Nå er det en ny billig-kampanje på gang fra det lokale flyselskapet Binter Canarias.

Alle turer til destinasjoner i Spania selges for 25.30 euro eller 27.95 euro når man kjøper tur/retur. Også internasjonale ruter, som f.eks til Madeira, til Portugal. Frankrike og Marokko selges for 60,70 euro hver vei.
De fleste rutene starter fra Gran Canaria. Strekningen fra Lanzarote til Gran Canaria er da gratis.

Billettene må kjøpes før 15.juli, og man kan reise i tidsrommet 16.september til 30.november. God tur!

Ny lov om utleie av ferieboliger klar i september
Dette skiltet betyr at boligen er registrert som feriebolig. Foto: FB

En ny lov som skal regulere den private utleien av ferieboliger på Kanariøyene vil komme i løpet av september. Det skriver den kanariske regjeringen i en melding.
Den nye loven vil gjøre det lettere for innbyggerne på Kanariøyene å finne rimelige boliger der de jobber, når huseierne blant annet får skattelette ved å leie ut boligen til mennesker som bor fast på øyene.

Den kanariske regjeringen skriver videre at den jobber med å få den nye loven vedtatt så fort som mulig, og at det er enighet om dette fra alle politiske partier i parlamentet.

Sjømannskirken informerer

Fra presteboligens hage. Foto: Sjømannskirken

Vi har vært travelt opptatt den senere tiden. Men nå har presteboligen «Casa del Cura» fått en stor «makeover»,  og er klar for utleie.
Se så fin den har blitt!

Vi har allerede tatt i mot de første gjestene, og håper de får noen flotte uker! Kunne du tenke deg et opphold, ta kontakt med Merethe på +34 620 866 829, eller +47 904 160 63, eller send en epost til met@sjomannskirken.no .
Vi blir veldig glad hvis du går inn og titter på Facebook-siden «Casa del Cura» her: 
https://www.facebook.com/profile.php?id=61560847870506 
Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast