nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 9.juli 2024

Flere turister til solskinnsøya Lanzarote
Foto: Vidar Nordli-Mathisen

I mai kom det 223 000 turister til Lanzarote. Det er over fire prosent flere enn i mai i fjor. Tallene er hentet inn av Det kanariske statistikkinstituttet ISTAC.

Tallet på britiske turister økte mest med 5,7 prosent, som tilsvarer 131 521 turister. Britiske turister utgjør dermed nesten 60 prosent av den totale turistmengden.
Det var franske turister som økte mest i mai måned. Da kom det nesten 21 000 franske turister til øya, en økning på 24 prosent sammenlignet med mai i fjor.
Den største nedgangen viser turistene fra Italia. 5 700 italienere besøkte Lanzarote i mai, som er 26 prosent færre enn året før. Det store fallet på turister fra Italia forklares delvis av en nedgang i flykapasiteten fra Italia med 30 prosent.

Resten av nasjonalitetene presenterer tall som ligner på fjoråret. Fra Irland kom det 28 000 turister i mai, Nederland 6 400, Belgia 5400,
de nordiske landene 1885, og fra resten av verden kom det i alt 8 400 turister.

Les mer om initiativet til å få flere skandinaviske turister til øya under informasjonen fra Sjømannskirken nedenfor.

Guardia Civil har undersøkt sikkerheten hos dykkersentrene på Lanzarote
Foto: Guardia Civil

En spesialgruppe fra Guardia Civil besøkte i april, mai og juni dykkersentre på Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote.

På Lanzarote ble det foretatt 42 inspeksjoner i april. Det ble funnet 26 administrative overtredelser av ulike slag. Dette gikk ut på blant annet manglende årlig kontroll av kompressorer og dykkerflasker, og flere tillatelser fra Fiskeridepartementet som ikke var innhentet.

Guardia Civil skriver i en melding at manglene satte ikke sikkerheten til dykkerne i fare. Dykkersentrene klarte å rette opp de administrative feilene etter kontrollen.

Fortauene i deler av Puerto del Carmen skal utbedres
Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Tias kommune har satt av 447 000 euro, fem millioner kroner til å utbedre fortauene i området rundt Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Gatene som skal få nye fortau er Calle Guardilama, Calle Timanfaya og hovedgata Avenida de las Playas.
Nå skal prosjektet ut på anbud, og firmaet som blir valgt får to måneder på seg til å gjøre arbeidet ferdig.

«Fossen» i hovedstaden Arrecife skal restaureres
San Ginés-bukta i Arrecife. Foto: turismolanzarote.com

For mange år siden ble det laget en kunstig foss like ved en gangbro i området Charco de San Gines, den kjente bukta i hovedstaden.
Der var det mange steiner, busker og trær, og vannet rant friskt via et unikt pumpesystem. «Fossen» var laget av den kjente kunstneren Cesar Manrique, men har ikke vært i bruk på mange år, og har forfalt.
Nå er det satt av penger til restaurering av vannfallet, og regjeringen har sendt ut et anbud på arbeidet. Det meldes at arbeidet skal være ferdig til sommeren 2025.

Lanzaroteposten skrev også om disse planene i september i fjor.

Semifinalen i fotball-EM vises på storskjerm i Arrecife
Foto: arrecife.es

Spania er i semifinalen i fotball-EM, og ordføreren i Arrecife, Yonathan de Leon inviterer alle til bystranda El Reducto i hovedstaden fra kl.20 i kveld!
Der vises semifinalen på storskjem, Spania mot Frankrike kl.21.

¡Arrecife con la roja! Arrecife er med de røde! står det i invitasjonen!

Sjømannskirken informerer

Vi har vært i møte med turistmyndighetene.

Det kommer altfor få direkte fly fra Norge i vintersesongen, og i sommersesongen kommer det ingen. Dette bekymrer oss og andre skandinaviske aktører på øya.  Av den grunn  tok vi initiativet til en arbeidsgruppe som skal fokusere på dette,  og vi har allerede hatt vårt første møte med turistmyndighetene.  Følgende er med i arbeidsgruppen:

Direktør på Club La Santa: Solveig Olsen

Deleier på Casas Heddy: Olav Ketilsson

Visekonsul på det norske konsulatet: Lis-Ann Sylling

Daglig leder på Sjømannskirken: Merethe Thortveit

Turistmyndighetene er også bekymret over utviklingen, og uttrykte takknemlighet for alt vi kan bidra med.  Følg med på utvikling i saken!

Velkommen til ny uke!

Vi hadde flotte dager på terrassen forrige uke. Praten fløt livlig rundt bordet, og selvom vi er få, er det en stemning til å ta og føle på!

Denne uka har vi følgende åpningstider:

Tirsdag og torsdag 11:00 – 14:00. Under åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning, og/eller en stille stund. Leseværelset og biblioteket er også åpent,og kafeen selger vafler, kaffe/te og mineralvann.

Søndag 14. juli kl 18:00 deler vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker med oss. (via Facebook).

En riktig god uke ønskes dere!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast