nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 8.juli 2024

Fly fra Edinburgh til Lanzarote måtte snu på grunn av berusete passasjerer
Foto: ryanair.com

Et fly fra Ryanair på vei fra Edinburgh til Lanzarote måtte snu etter en halv time i lufta på grunn av tre berusete passasjerer.

Flyet tok av fra Edinburgh kl.16.20 sist fredag. Så fort flyet var i luften, tok passasjerene fram glass-flasker med vodka, og el-sigaretter. Flyvertene hadde sitt store strev med å konfiskere flaskene og el-sigarettene, til høylytte protester fra de tre passasjerene. Dermed tok kapteinen beslutningen om å returnere til Edinburgh.
Der ventet politiet på de tre passasjerene, som ble arrestert. Forhåpentligvis blir de tre bannlyst fra å reise med fly igjen!

Mat har blitt litt dyrere på Kanariøyene

Matvarer og drikke uten alkohol har nå blitt litt dyrere på Kanariøyene enn i resten av Spania. Det er det kanariske statistikk-instituttet ISTAC som melder dette.

Mat er 1,03 prosent dyrere,  og alkoholfri drikke er 0,86 prosent dyrere. En familie på Kanariøyene bruker i snitt 20 prosent av de månedlige  utgiftene den har på mat og drikke.

I undersøkelsen var de største supermarkedene med, som Mercadona og Hiperdino. Over 300 forskjellige produkter ble undersøkt.
Noen varer er likevel billigere enn på fastlandet; bl.a er alkohol 2,7 prosent billigere, stod det i meldingen fra ISTAC.

Skuespiller fra Gran Canaria avlyste opptreden i Teguise på grunn av mangel på toalett….
Antonia San Juan. Foto: wikipedia.org

Skuespilleren, regissør og manusforfatter Antonia San Juan fra Gran Canaria skulle ha en forestilling i klosteret i landsbyenTeguise siste søndag.
Da hun oppdaget at det ikke var et toalett/bad i umiddelbar nærhet av scenen, avlyste hun like godt hele opptredenen. Kulturavdelingen i Teguise kommune tilbød skuespilleren alternative løsninger, uten at det hjalp.
Kommunen måtte derfor returnere penger til publikum som allerede hadde kjøpt billetter på forhånd.

Nå bor det over 70 000 mennesker i hovedstaden Arrecife
Arrecife. Foto: arrecife.es

I hovedstaden Arrecife var det registrert 70 973 innbyggere i begynnelsen av juli. Dette skriver ordføreren i byen, Yonathan de León i en melding, etter at tallene fra det nasjonale statistikkinstituttet INE ble offentliggjort.

Flere og flere har flyttet til Arrecife de siste årene. For ti år siden bodde det 56 880 personer i byen, og i januar i fjor 64 826 personer.

I følge ordføreren er grunnen til økningen i folketallet opprettelsen av nye arbeidsplasser i byen, og at byen fremdeles har delvis normale priser på leie av boliger.

«Mamma Mia», gresk aften på Bodega Stratvs

Neste fredag og lørdag, 12. og 13.juli blir det gresk aften på restauranten i Bodega Stratvs i vindistriktet La Geria på Lanzarote.
Det blir gresk mat og drikke, ledsaget av musikk fra musikalen Mamma Mia og andre ABBA-slagere, med sangere, musikere og dansere. Etter middagen blir det muligheter for alle å ta en svingom.

Les mer om «Dancing Queen Party», og gjene kjøpe billetter ved å klikke HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast