nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 26.september 2023

Britiske poteter kan igjen importeres til Kanariøyene
Foto: pixabay.com

Britiske poteter kan igjen importeres til Kanariøyene. Det har det spanske landbruksdepartementet bestemt. Eneste unntaket er poteter fra grevskapet Kent sørøst for Landon. Det var der den farlige potetbillen ble oppdaget første gang.

Poteter fra Storbritannia har i sommer ikke blitt importert på grunn av denne potetbillen, og det begynte å bli mangel på poteteter i butikkene. Les mer hva Lanzaroteposten skrev tidligere om dette HER.

Potetene fra Storbritannia må nå gjennom en omfattende renseprosedyre:
Alle potene skal børstes og vaskes, slik at all jord blir borte. Potetene skal pakkes i poser med en maksimal vekt på 25 kilo, forseglet og merket med type potetsort, størrelse, pakkedato, produsent og område hvor potetene er dyrket.
Det vil bli foretatt inspeksjoner av alle potetforsendelsene til Kanariøyene.

Handleposer på bilseter kan gi bøter i Spania
Dette kan gi deg bot! Ill.foto: freepik.com

Å plassere handleposer usikret i bak-eller forsetet kan gi sjåføren en bot på 80 euro dersom man blir stoppet av politiet i Spania.

Dette skriver Generaldirektoratet for trafikk (DGT) i Spania i en pressemelding siste uke. – Løse gjenstander inne i bilen kan redusere sikten, bevege seg ved oppbremsing, og kan skade passasjerer ved en ulykke, sier DGT.

DGT sier at alle løse gjenstander i bilen må sikres ved hjelp av setebelter eller stropper. Helst bør man bruke bagasjerommet.

Snart slutt på å sette ut varsel-trekanten i veibanen i Spania
Foto:dgt.es

Fra 1.juli 2021 kunne spanske sjåfører etter hvert si farvel til den tradisjonelle varsel-trekanten når bilen har fått motorstopp på veien, eller at det har skjedd en ulykke.
Nå skal alle etter hvert bruke en blinkende lys-enhet som plasseres på biltaket, uten at man trenger å gå ut av bilen.
Spanske veimyndigheter sier i en melding at det siste året har 32 mennesker blitt drept på veiene etter at de har gått ut av bilen for å plassere den obligatoriske varsel-trekanten bak eller foran bilen sin.

Denne blinkende enheten kalles på fagspråket V-16, og skal helt erstatte varsel-trekanten i løpet av de neste årene fram til 1.januar 2026. Deretter er det ikke lov å bruke varsel-trekanten, men bare V-16. Denne kan kjøpes hos flere jernvarehandlere og bensinstasjoner, og koster fra 15 euro til 20 euro.

«Anthem of the Seas» besøker Lanzarote i dag igjen
«Anthem of the Seas». Foto: wikipedia.org

Et av verdens største cruiseskip besøker Lanzarote i dag. «Anthem of the Seas», eid av det norsk/amerikanske rederiet Royal Caribbean International kommer fra Lisboa kl. 08.00, og drar videre til Las Palmas kl.18. Om bord er det 4900 passasjerer, og et mannskap på 1500.

Rederiet Royal Caribbean International ble grunnlagt av den norske skipsrederen Arne Wilhelmsen i 1997. I dag er familien Wilhelmsen en av de største eierne av rederiet.

Neste besøk av dette skipet på Lanzarote er 8.oktober.

Det vil bli et fossefall ved bukta Charco de San Ginés i Arrecife
San Ginés-bukta i Arrecife. Foto: turismolanzarote.com

For mange år siden var det laget en kunstig foss like ved en gangbro i området Charco de San Gines, der det var mange steiner og busker og trær. Fossen var laget av den kjente kunstneren Cesar Manrique, men har ikke vært i bruk på mange år.

Nå har de ansvarlige for kystområdene på Kanariøyene godkjent at fossefallet kan settes i gang igjen, med installering av nye vannrør, vannpumpe og lys.

Arbeidet med restaureringen skal begynne så snart som mulig av kommunen, og det ventes å være ferdig seint neste år.

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang igjen

Sjømannskirken på Lanzarote åpner for kaffe og vafler i dag tirsdag kl.11-14.

Fram til 9.oktober vil kirken holde åpent hver tirsdag og torsdag fra 11-14. Biblioteket og kirkerommet er også tilgjengelig.

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620 866 829/+47 904 160 63.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast