nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 25.juni 2024

Politi ble angrepet på hotell i Costa Teguise
Arkivfoto: wikimedia.org

Guardia Civil ble tilkalt til et hotell i Costa Teguise siste uke. En kvinne ringte litt etter kl.01 på natten og ba om hjelp, fordi samboeren hennes hadde slått henne.
Da politiet kom, gikk samboeren, en britisk turist på 35 år også til angrep på de. De to fra politiet fikk slag mot ansiktet og armene, og ei klokke og en politiradio ble ødelagt.
Den rabiate turisten ble tatt med til arresten, fikk en betinget dom på fire måneder, og måtte betale 1677 euro i kompensasjon til politibetjentene, samt erstatte klokken og politiradioen.

…og på flyet
Foto: BA.com

Siste uke måtte kapteinen på et British Airways-fly som skulle til London be om hjelp fra politiet på Lanzarote med å fjerne to berusete damer fra flyet.
En av damene gikk frivillig ut, mens den andre på 26 år nektet å forlate flyet.
Da måtte mannskapet evakuere de ti første radene i flyet, slik at politiet fikk plass til å bære den motvillige damen ut. I kampens hete bet hun en av politibetjentene, og klorte en annen i ansiktet.
Damen som motsatte seg å bli kastet av flyet møtte i retten dagen etterpå, og fikk en bot på 1080 euro. Hun måtte også betale 859 euro til betjentene hun angrep.

Ingen spor på Tenerife etter savnet tenåring fra Storbritannia 
Desaparecido/Savnet. Foto: Regjeringen på Tenerife
Tenerife, med søkeområder. Kartet er fra Microsoft, presentert av bbc.com

Søketeam på Tenerife gjennomsøker fortsatt den spanske øya etter den savnede britiske tenåringen Jay Slater, ei uke etter at han forsvant.

19-åringen fra Oswaldtwistle i Lancashire forsvant sporløst mens han var på ferie forrige mandag. Politiet fokuserte søndag på noen små uthus i en landsby på bunnen av en kløft, nær der telefonen hans sist ble sporet.
Slater har ikke blitt hørt siden han ringte en av vennene han reiste med for åtte dager siden, og fortalte henne at han ikke visste hvor han var, at telefonen hans gikk tom for batteri,  og han trengte vann.

Spesial-hunder har også vært ute og lett etter ham, og mye av søket har fokusert på et område nær en nasjonalpark på nordvestlige Tenerife.

Letemannskapene jobber under utfordrende forhold i Rural de Teno nasjonalpark, som er guttens siste kjente beliggenhet.

Det er mange forskjellig rapporter på internett om denne saken. Lanzaroteposten velger å følge BBCs dekning av saken, som vi finner er troverdig.

Den nye promenaden i hovedstaden Arrecife ble åpnet siste helg
Den nye promenaden i Arrecife. Foto: Yonathan de León

Den nye promenaden langs bystranda El Reducto i hovedstaden Arrecife ble åpnet for publikum siste helg.
Målet med arbeidet var å skape et vennligere område for gående og syklister i byen.

Den nye promenaden i Arrecife. Foto: Yonathan de León

Alle bildene er tatt av byens ordfører, Yonathan de León.

Nå fjernes el-sparkesyklene fra gatene i Playa Blanca sør på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere, bestemte kommunestyret i Yaiza i mai at alle el-sparkesykler skulle fjernes fra gatene i Playa Blanca.
De tre firmaene som leide ut syklene fikk 10 dager på seg til å fjerne syklene. Da syklene IKKE ble hentet, har kommunen nå selv startet med å fjerne syklene fra gatene og fortauene.

Vårt mål med dette er ikke å forby el-sykler, men å regulere bruken av syklene, sier ordføreren i kommunen, Oscar Noda.
Kommunen jobber nå med nye regler for bruken av syklene, som vil gjøre det sikrere for både brukere og andre som ferdes på gatene og fortauene i Playa Blanca, sier ordføreren.

Sjømannskirken informerer

Velkommen til ny uke hos oss, og vel overstått St. Hans feiring! Dette er ukens program:

Tirsdag og torsdag: åpent fra 11:00 – 14:00.

Under åpningstiden er kirkerommet åpent med mulighet for å tenne et lys eller ha en stille stund. Biblioteket og leserommet er åpent, og kafeen er åpen for salg av kaffe/te, vafler m.m.

Søndag kl 18 deler vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker med oss her på Facebook.
Nytt nyhetsbrev sendes ut snart – følg med, følg med! Har du ikke meldt deg på vår mailingliste, kan dette gjøres her: https://www.sjomannskirken.no/lanzarote/#motta-nyhetsbrev
Alt godt!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast