nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 6.mai 2024

Ny midlertidig ferjeforbindelse mellom Lanzarote og Fuerteventura

Fra og med i dag mandag 6.mai og fram til 10.juni vil en ny hurtigferje operere fra Playa Blanca på Lanzarote over til hovedstaden på Fuerteventura, Puerto del Rosario.

Den vanlige ferjen fra selskapet Armas, «Volcán de Tindaya» skal på sin årlige vedlikeholdsservice, og da settes hurtigferjen «Villa de Agaete» inn. I stedet for å seile til byen Corralejo på nordenden av Fuerteventura, vil den seile til hovedstaden Puerto del Rosario på østkysten av øya.

Ferjen «Villa de Agaete». Foto: Armas Transmediterranea

Turen fra Playa Blanca til Puerto del Rosario tar 55 minutter. Ferja kan ta 868 passasjerer og 220 kjøretøy. Toppfarten er 34 knop, som tilsvarer 63 km/t.

Fra mandag til fredag er det tre avganger hver vei. Fra Playa Blanca går ferjen kl.06.50, 12.30 og 17.00 Returen fra Puerto del Rosario er kl.8.35, 14.15 og 18.30.

Lørdager og søndager: Fra Playa Blanca til Puerto del Rosario kl.08.00, 11.20 og 17.00, med retur kl.09.45, 13.05 og 19.00.

Man kan bestille tur ved å gå til selskapets nettside her: https://www.navieraarmas.com/en 

Ferjen fra Fred. Olsen vil gå som vanlig mellom Playa Blanca og Corralejo.

Yaiza kommune (Playa Blanca) fjerner el-sparkesyklene
Disse forsvinner fra Playa Blanca. Foto: yaiza.es

Yaiza kommune sendte torsdag i forrige uke ut et pålegg til alle firmaer som driver med utleie av el-sparkesykler i kommunen om å fjerne syklene fra gatene i Playa Blanca. Firmaene har ti dager på seg til å få alle utleiesykler bort fra Playa Blanca.

Kommunen begrunner dette med et ønske fra kommunens innbyggere, som har klaget på farlig kjøring blant annet på fortauene, med barn som kjører el-syklene, og ingen bruker hjelm. Dette er en stor fare for trafikksikkerheten, både på veiene og på fortauene, spesielt for eldre fotgjengere.
El-sparkesyklene i Puerto del Carmen ble forbudt i juni i fjor, og forsvant fra gatene.

Ny buss-og taxistasjon i Costa Teguise
Sånn blir den nye buss-og taxistasjonen. Ill.: teguise.es

Regjeringen på Lanzarote har nå godkjent byggingen av en ny buss-og taxistasjon i Costa Teguise. Den nye stasjonen vil bli bygget i nærheten av det nye samfunnshuset (Civic Center) ved hovedgatene Avenidas El Jablillo og del Mar.
Kostnadene er på to millioner euro. Det skal bygges flere plattformer for busser, et område for drosjer, toaletter, en kafeteria og et billettkontor.
Lanzaroteposten skrev om det nye senteret i januar.

«Lanzarote, øya som er annerledes» er det nye slagordet for solskinnsøya
Lanzarote fikk siste uke en ny logo og slagord: «Lanzarote, øya som er annerledes».  Presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort til v, og reiselivsdirektør Héctor Fernández til h. Foto: Cabildo de Lanzarote.

Siste uke ble solskinnsøyas nye logo og slagord presentert fra hovedscenen i grotteomådet Jameos del Agua.

Logoen er basert på den lokale kunstneren Cesar Manriques figurer, som han tegnet for å vise at natur, bærekraft og kvalitet er Lanzarotes største merkevarer.
Presidenten sa i sin tale under presentasjonen at Kanariøyene har i mange år hatt slagordet» Det beste klimaet i verden». Lanzarote skiller seg ut som ei unik øy, ei øy som er annerledes enn alle de andre øyene, og vil heretter presentere seg deretter.

Bak den nye logoen og det nye slagordet står Turistdepartementet på øya, som har fem underavdelinger: Lanzarote sports-destinasjon, Lanzarote konferanse-hotell, Lanzarote musikkfestivaler, Lanzarote filmkommisjon, og Lanzarote yacht-destinasjon.

Turistdepartementet har laget en ny video fra solskinnsøya; «Lanzarote, en skatt av lava og hav»:

Flere tar opp bank-lån på Kanariøyene
Ill.: pixabay.com

Flere tar opp bank-lån på Kanariøyene.
I følge meldinger fra statistikk-instituttet på øyene (ISTAC) økte tallet på lån i februar 2024 med 78 prosent sammenlignet med februar i fjor. De fleste lånene skulle brukes på huskjøp.
Den gjennomsnittlige renten var på 3, 33 prosent, og de  fleste landet på en nedbetalingstid på 23 år.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast