Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 21.juni 2024

Hola!

Selv om undertegnede ikke har vært på Lanzarote siste uka, ser jeg av forskjellige værmeldere at det har vært godt og varmt!

Det norske meteorologiske instituttet får sine værdata fra det spanske værinstituttet AEMet. Det blir skyet også i de neste dagene på Lanzarote, med stadige solgløtt, og temperaturer rundt 25 grader. Ikke noe å klage over, altså. Bare se HER.

Og mange tror at det skjer på sankthansaften, men i går kveld, torsdag kl.22.50 var tidspunktet da sola «snudde» i år, og vi hadde årets lyseste dag på den nordlige halvkule. Sagt på en annen måte: I går var dagen da solen stod så langt mot nord som den kan. Og det er altså ikke solen som snur på seg, men jordkloden. Så da vet vi det, alt i følge Adresseavisen.

Tema for karnevalet i hovedstaden Arrecife 2025 er klart!

Foto: pixabay.com

Da har innbyggerne i Arrecife valgt tema for karnevalet 2025:  Disneys magiske verden!

22 prosent ville ha dette temaet, og fikk flere stemmer enn «Karneval fra det gamle Roma», «Gangstere fra Chicago på 1930-tallet», og «Gamle sivilisasjoner».
Karnevalet i Arrecife starter siste uka i februar, med det store opptoget mandag 3.mars 2025. Dette er samme tiden hvor ski-VM i Trondheim arrangeres, men jeg tror ikke disse to arrangementene ødelegger for hverandre…

Man kan lese om når de andre kommunene på Lanzarote feirer karneval neste år ved å klikke HER  (bla nedover siden).

Marked med lokale merkevarer på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda

Fra og med i ettermiddag,  og i morgen og søndag er det marked på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda.
Det er lokale merkevarer fra Kanariøyene som skal prioriteres, som moter, gastronomi, håndverksarbeider, musikk, verksteder og trender.
25 lokale merkevarer stiller ut:

Her har man sjansen til virkelig støtte det lokale næringslivet, så er du på øya, ta deg gjerne en tur til Deiland!

Ny konsert på stadion i Arrecife!

Lørdag kveld er det igjen klart for en ny pop-konsert på stadion i hovedstaden. Over 7000 billetter er allerede solgt, og på scenen står en av Spanias mest populære rappere, Cruz Cafuné! 

Cruz Cafuné. Foto: De Mordecai30/wikipedia.org

Han er fra Tenerife, og har solgt tusenvis av plater, og ligget øverst på toppen av de spanske hit-listene flere ganger.
Arrangementet kalles «Honor Canario Urban Fest», en kanarisk urban fest, og er spesielt myntet på ungdommen.

Ikke bare loves det en flott kveld med urban musikk for vårt yngre publikum, men  fremmer også turisme og lokal økonomi. Samtidig legger vi stor vekt på viktigheten av å støtte ungdomstalenter og kreativitet. sier presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort til lokalavisa.

Trommeshow i Costa Teguise

En av Europas beste perkusjonister,  Alejandro Oliva er på turne i Europa. Lørdag kveld er det konsert i El Jardin de Teguise i Avenida el Golf i Costa Teguise kl.19. Billetter selges BARE på forhånd ved å ringe telefonnummeret/sende melding (whatsapp) på plakaten.

Hva med å sende dine håpefulle til sommerteater-skolen?

I dagene 15.-19.juli og 22.-26.juli er det teater-kurs i Playa Honda, et kurs som passer for barn og unge i alderen 8 til 16 år.
– Dette er en flott måte å øke selvtilliten på, samtidig som en har det moro, og får nye venner, står det i invitasjonen!

Det blir undervisning i skuespill, sang og dans, hvordan «å dra lasset sammen», og hvordan lager man gode scenebevegelser, alt i det flotte kunst-og dansesenteret i Playa Honda. Man har også fått en teater-lærer fra Irland med på laget.
Man skal også innom forskjellige musikaler, som «Trollmannen fra Oz», «Grease», «School of Rock» og «Hairspray», står det i invitasjonen.
Det er få plasser igjen, sier arrangøren.

Dette er teatersalen i Playa Honda:

Foto: Arrangøren

San Juan, Sankthans-feiring på Lanzarote

Å feire sankthans, San Juan på Lanzarote er noe tusenvis av folk er med på. Søndag kveld tennes det flere bål over hele øya, ikke minst i landsbyen Haria, som har San Juan som skytshelgen.
I Haria har de feiret helt siden 7.juni, og det hele ender i kanskje Lanzarotes største bål søndag kveld kl.23, sammen med fyrverkeri:

Puerto del Carmen:

Ved Playa Chica i Puerto del Carmen starter feiringen kl.21, med grillmat til alle, og folkemusikk fra en stor scene.

Playa Honda:

På stranda El Curita i Playa Honda blir det leker for de yngste fra kl.17, bålet tennes kl.21.15, folkemusikk før og etter, og fra kl.23 er det en DJ som står for musikken.

Hovedstaden Arrecife feirer San Juan på bystranda El Reducto med band og DJs:

Yaiza kommune med Playa Blanca har i skrivende stund ikke presentert sitt program for San Juan.

Flytoget til og fra Gardermoen kjører hele døgnet i sommer

Foto: wikipedia.org

I sommer kjører Flytoget til og fra Gardermoen hele døgnet. I perioden fra 24.juni til 12.august går Flytoget og busser døgnet rundt…det skal også foregå vedlikehold på Flytogets strekninger, og da blir det buss for tog.

Det var nettsiden flysmart24.no som skrev om dette først.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Nei, ikke alle veier fører til Rom(a)…i hvertfall ikke på fredager!

Da er det som vanlig fredagspils på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi var tre gjester siste uke, med en nydelig middag på restauranten Capri etterpå.
Fra kl.19 i kveld er vi i gang igjen. Du er hjertelig velkommen hvis du er på øya!

Las Vista ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Vi fortsetter med historietimene om Lanzarote.
I morgen er det klart for den fjerde timen, hvor vi besøker landsbyen Femés, turistbyen Playa Blanca og de naturskjønne Los Hervideros, som også kalles «De kokende kjeler» på sørvestkysten av Lanzarote,

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast