nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 20.mars 2024

Det meldes om overskyet vær med litt regn fra i morgen torsdag til og med helgen
Regnbue over Matagorda i Puerto del Carmen. Foto: Kjell Aulie

På Lanzarote blir det overskyet med litt regn fra i morgen torsdag, og til og med helgen. Det melder det spanske meterologiske instituttet AEMet.

Etter en god og varm helg ser det ut til å bli en forandring fra torsdag av på Lanzarote. I nord vil vinden komme opp i 16 m/s. Temperaturen vil holde seg rundt 20-22 grader. Bølgehøyden kan bli opp mot fire meter.
Fredag, lørdag og delvis søndag blir været omtrent som på torsdag, hvor Haria, Tias og Yaiza får litt regn, og en vindstyrke på 12 m/s.

Norske yr.no melder omtrent det samme været; de får også sine data fra AEMet.

Det meldes om stor glede hos bøndene, som virkelig fortjener litt regn nå!

Yaiza kommune utbedrer grusveien til Papagayo-strendene
Foto: yaiza.es

Det nærmer seg påskeferie, og dermed vil tusenvis av turister og innbyggere dra ut til de vakre Papagayo-strendene ved Playa Blanca sør på Lanzarote.
Arbeidet begynte siste uke, og først og fremst er det veien inn til campingplassen som blir forbedret. Campingplassen åpner fredag, og man regner med stor trafikk dit.

Yaiza kommune minner om at det koster tre euro for å kjøre bil inn til naturparken Los Ajaches, hvor Papagayo-strendene ligger.
BARE kreditt-eller debitkort kan brukes, kontanter godtas ikke. Gjester med residensia kjører gratis inn i parken, så ta med bevis på det.
Man kan lese mer om dette på kommunens nettside HER.

Det lukter vondt i Costa Teguise!
Byporten inn til Costa Teguise. Foto: Gunn Langeland

Folk i Costa Teguise har den siste tiden vært plaget av vond kloakk-lukt langs hovedgata gjennom byen.
Det viser seg at pumpestasjonene for kloakken i byen ikke fungerer som de skal. Derfor skal man nå i de neste ukene renovere disse stasjonene, som sannsynligvis vil skape mer lukt før det blir helt bra igjen.

Når blir det karneval neste år?
Foto: Lanzaroteposten

Hvis du likte den siste månedens karnevalsparader på Lanzarote, og ikke vil gå glipp av neste års aktiviteter, presenterer vi en guide slik at man kan planlegge neste års karnevalstur til Lanzarote!

Dette er en ganske så røff oversikt, basert på opplysninger som turistbladet Gazette Life på øya har utarbeidet.

Nøkkelen er å vite når fastelavn og feit-tirsdag er neste år. Lanzarotes største parade, som er i hovedstaden Arrecife skjer alltid på mandag FØR feit-tirsdag, og dagen etter fastelavn-søndag.

Da blir kalenderen for karnevalsopptogene slik neste år: (men vi gjør oppmerksom på at ingen datoer er offisielt bekreftet):

Mandag 3.mars 2025: Arrecife

Lørdag 8.mars: Puerto del Carmen

Lørdag 15.mars: Haria

Lørdag 22.mars: Costa Teguise

Lørdag 29.mars: Playa Blanca.

To fotballag fra Lanzarote nærmer seg toppen av sin divisjon
UD Lanzarote. Foto: https://udlanzarote.com/

UD Lanzarote vant sin siste kamp, og Union Sur Yaiza spilte uavgjort siste helg. Dermed ligger UD Lanzarote på 3.plass på tabellen i 3.divisjon for Kanariøyene, bare to poeng bak Tenerife, som ligger øverst. US Yaiza ligger på 4.plass.
Laget fra San Bartolomé ligger på 14.plass.

Tabellen og en oversikt over de neste kampene finner man HER.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det 25 gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast