nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 20.juni 2024

Færrest arbeidsledige på Lanzarote
Folk på Lanzarote. Foto: LBRA

I første kvartal i år har Lanzarote den laveste arbeidsledigheten av alle Kanariøyene.

På Lanzarote er det en ledighet på 9 prosent. Det er et lavt tall, når den gjennomsnittlige ledigheten på Kanariøyene er på 15 prosent.

Videre har Lanzarote fire av fem kommuner på Kanariøyene med færrest registrerte ledige.
Yaiza kommune med Playa Blanca har 6,5 prosent registrerte arbeidsledige. Så følger Pájara kommune på naboøya Fuerteventura med 6,8 prosent. Deretter følger Teguise kommune på Lanzarote med 7,8 prosent, Tias kommune med Puerto del Carmen med 8,1 prosent, og San Bartolomé kommune med 8,4 prosent arbeidsledige.
Øya med den største registrerte arbeidsledigheten er Gran Canaria med 16, 7 prosent, og like etter følger La Palma med 16,1 prosent.

Mange utlendinger fikk spansk statsborgerskap på Kanariøyene i fjor. De fleste var kvinner
Foto: wikipedia.org

I fjor fikk 11 622 utlendinger bosatt på Kanariøyene spansk statsborgerskap.

Mer enn halvparten hadde cubansk og venezuelansk statsborgerskap fra før av. Dette er i følge data som nylig ble publisert av National Institute of Statistics, det nasjonale statstikkinstituttet (INE).

INE skriver videre at 2967 cubanere fikk spansk statsborgerskap, og 2952 personer fra Venezuela ble spanske borgere.
Deretter fulgte 1466 personer fra Marokko, og 1092 personer fra Colombia. Videre fikk flere personer fra Argentina, Den dominikanske republikk, Mauritania, Honduras, Bolivia og Peru spansk statsborgerskap. Flertallet, 53,6 prosent av de nye statsborgerne er kvinner.

I hele Spania fikk over 240 000 utlendinger spansk statsborgerskap i fjor. Den største gruppen var mellom 30 til 39 år.

Katte-kolonier på Lanzarote skal få bedre leveforhold
Bedre velferd for kattene på øya. Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har bevilget 200 000 euro, litt over to millioner kroner for å kjøpe inn utstyr og hyre inn hjelpere for å styrke velferden til de mange katte-koloniene som finnes på øya.
Ved siden av å satse på sterilisering og kastrering av katter, er det kjøpt inn bur og feller, og kattepleierne får egne vester og id-kort.
Sammen med andre velferdsmidler vil levevilkårene for dyrene kraftig forbedres, sier presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort i en pressemelding.

Norsk rock i Spania!

I kveld torsdag spiller det norske rockebandet TNT på festivalen Rock Imperium i havnebyen Cartagena på det spanske fastlandet.
På samme scene finner vi hardrockband som Judas Priest, Uriah Heep, Extreme, og den svenske stjernegitaristen Yngwie Malmsteen.

TNT var opprinnelig et trøndersk band med Dag Ingebrigtsen i spissen. Nå er det «bare» en trønder igjen i bandet, Morten «Diesel» Dahl…men det går sikkert bra likevel!

Og her kan du se og høre en av TNTs største suksesser; «Harley Davidson»:

Sjømannskirken informerer

Sjæmannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast