nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 14.mai 2024

To firmaer anmeldt for å lage fest i et vernet område
Arkivfoto: unsplash.com

To firma, ett fra Puerto del Carmen og ett fra Barcelona har blitt anmeldt får å ha arrangert et såkalt influenser-party i et beskyttet område i vindistriktet La Geria på Lanzarote.

Firmaene inviterte 50 influensere til en sammenkomst i området forrige helg, hvor det var satt opp telt med mat og drikke, store plaketer med logoer, og en diskjockey som spilte musikk.
Arrangementet skulle gå over to dager, men ble stoppet allerede første kvelden av myndighetenes miljøansvarlige.

Presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort sa dette til lokalavisa:
» Vi vil aldri tillate at våre beskyttede områder på øya blir brukt av skruppelløse mennesker, bare for å få flere følgere på sosiale medier. Disse menneskene ødelegger landsskapet vårt, så dette må stoppes med en gang!»

Ung kvinnelig fotballdommer truet med juling av foreldre i Costa Teguise
Arkivfoto: Fra fotballbanen i Costa Teguise. Spillerne har ingen ting med denne artikkelen å gjøre. Foto: UDP Costa Teguise

En fotballklubb i Tinajo har gitt sine unnskyldninger til en kvinnelig dommer under 18 år, etter at hun ble truet av foreldre under en kamp med 10-11 år gamle barn.

Kampen mellom Palmeiras de Costa Teguise og Tinajo ACD ble spilt sist lørdag på fotballbanen i Costa Teguise. Resultatet ble 5-4 til hjemmelaget.
Under kampen ble dommeren, ei jente under 18 år kalt både klovn og idiot av flere foreldre, og også truet med juling etter kampen.

Lederen av Tinajo ACD, Alejandro Brieba sa til lokalavisa La Voz de Lanzarote at klubben har bedt om unnskylding for oppførselen til disse foreldrene. Det vil også bli holdt et møte med foreldrene slik at dette ikke skjer igjen.

Legendarisk motebutikk stenger sine dører i gågata Calle Real i Arrecife
Foto: Ferrer Moda/Facebook

En legendarisk klesbutikk stengte siste helg sine dører for godt på gågata Calle Real i hovedstaden Arrecife.

Familien Ferrer startet sin forretning på 60-tallet, og den vokste til å bli en ledende institusjon for moter på øya. Etter hvert åpnet familien flere butikker i turist-strøkene på Lanzarote, og det var tider da opptil 80 personer var ansatt i butikkene.

Disse andre butikkene i turiststrøkene vil fortsette å ha åpent, sier direktøren, Pedro Ferrer Jr.

Flere turister til Spania med Kanariøyene

Spania med Kanariøyene mottok 6,3 millioner besøkende i mars, en økning på 21 prosent fra mars i fjor. Besøkende til Kanariøyene økte med 18,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
Det er det spanske turistdepartementet som offentliggjorde disse tallene.

Turistsentrene på Lanzarote fikk færre besøk, men tjente mer penger etter å ha økt billettprisene
Fra nasjonalparken Timanfaya. Foto: turismolanzarote.com

Inntektene fra sentrene for kunst, kultur og turisme (CACT) på Lanzarote økte med 38 prosent i årets første kvartal, selv om tallet på besøkende gikk ned med fem prosent.
Dette skyldes økte billettpriser fra årsskiftet, som Lanzaroteposten presenterte tidligere.

Dette gjør også at vertskommunene Yaiza, Haria og Tinajo vil motta litt over 300 000 euro i åres første kvartal.

Direktøren for CACT, Ángel Vásquez sier at vi nå gir mer penger til disse kommunene på Lanzarote, samtidig som vi reduserer presset på kunstneren Cesar Manriques arbeider. Han sa videre at billettsalget via internett økte med 15 prosent, og disse forhåndsbestillingene reduserte køene inn til sentrene.

Sjømannskirken informerer

Velkommen til ny uke på Sjømannskirken!

Her kommer denne ukas program:

Tirsdag og torsdag: Åpningstid fra 11:00 – 14:00.
I denne perioden er kirkerommet åpent for lystenning og/eller en stille stund, biblioteket og leseværelset er åpent og det samme er kafeen vår for salg av vafler, kaffe/te, vann og mineralvann. På tirsdag serveres varm eplekake med is for å lade opp til feiringen av nasjonaldagen på fredag!
Fredag 17. mai:
Vi gleder oss til å feire 17. mai sammen med dere! Vi møtes på kirka kl 12:00 og her dekkes det til langbord på terrassen for en hyggelig stund sammen. Meny for dagen: Smørbrød (laks/eggerøre & karbonade) og bløtkake. Kaffe/te og mineralvann. Pris €17,50 per person. Meld deg på til met@sjomannskirken.no. Velkommen!

Hurra for 17. mai!!

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast