nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 13.mai 2024

Nordlyset ble også sett på Lanzarote!
Nordlys på Lanzarote. Foto: Juan Mendez/La Voz de Lanzarote

Nordlyset har vært å se over store deler av verden de siste nettene, og det viste seg også på Lanzarote!

Lanzarote-fotografen Juan Méndez tok noen spektakulære bilder av nordlyset rundt klokken to natt til lørdag. Han hadde tatt turen til saltverket Las Salinas de Janubio mellom Uga og Playa Blanca, og fikk tatt bilder av nordlyset sammen med flere lysglimt av satellitter.
Det var helt utrolig, forteller fotografen til lokalavisa.

Fotballaget UD Lanzarote er klar for Copa del Rey, den spanske cupen
Jubelen stod i taket da målet var nådd! Foto: Lanzarote Football Club

I går spilte de lokale fotballagene UD Lanzarote og US Yaiza om en plass i den spanske cupen. Resultatet ble uavgjort 0-0, og dermed beholdt UD Lanzarote 2.plassen i 3.divisjonen på Kanariøyene, bare slått av Tenerife, som nå rykker opp i den nasjonale 2.divisjonen.

2.plassen kvalifiserte til spill i den spanske cupen, og da kan det hende at enten Real Madrid eller Barcelona tar turen til Lanzarote, akkurat som i 2001. Man kan lese mer om da UD Lanzarote møtte Real Madrid i 2001 HER.

132 flyktninger reddet, sju var barn 
Foto: Salvamento Marino

To båter med til sammen 132 flyktninger om bord, ble reddet av Sjøredningstjenesten natt til lørdag. Sju av flyktningene var barn. Alle flyktningene kom fra land sør for Sahara, og ble plukket opp øst for Lanzarote.

To handelsskip som var i nærheten,  la seg ved siden av båtene inntil Sjøredningstjenesten kom. Det lokale Røde Kors kunne ved flyktningenes ankomst til Lanzarote bekrefte at alle var ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Bondemonumentet i San Bartolomé kommune tas ned for reparasjon
Foto: Cabildo/Gazettelife.com

Tidligere i år ble toppen av Bondemonumentet i San Bartolomé kommune skadet av kraftig vind.
Monumentet er laget av gamle vanntanker fra fiskebåter, og var det første monumentet den lokale kunstneren Cesar Manrique satte opp i 1969. Monumentet er en hyllest til bøndene på Lanzarote, som fikk vekster til å gro, selv om jorda var karrig og tørr.

Monumentet ligger på det geografiske midtpunktet av Lanzarote.

Nå må hele monumentet tas ned, fordi man oppdaget store rustskader på flere av vanntankene. Arbeidet vil begynne allerede denne uka, sier CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote. CACT vil også ta seg av utgiftene til reparasjonen.

– Playa Grande er i utmerket form!
Playa Grande i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Dette var meldingen fra ordføreren i Tias, José Juan Cruz Saavedra etter at stranda i Puerto del Carmen mistet sin «Blått flagg-pris» siste uke.
– Stranda er i fin form, både når det gjelder renheten av vannet, miljøforskrifter og sikkerhet, sier ordføreren, som samtidig er fornøyd med at strendene Matagorda, Pocillos og Playa Chica fikk beholde sine flagg.

Lanzaroteposten skrev om flagg-tildelingen i forrige uke.

17.mai på Sjømannskirken på Lanzarote

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast