nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 15.mai 2024

Savnet mann funnet i live i Playa Blanca
Ill.: La Voz de Lanzarote

En 46 år gammel mann forsvant fra hjemmet sitt i Arrecife 10.mai. Myndighetene ba om hjelp fra innbyggerne på øya for å finne ham, fordi han var i en «sårbar» situasjon.
Tidlig i går morges ble mannen funnet i et forlatt hotell i Playa Blanca, i live. Han ble deretter overført til sykehuset i Arrecife.

Ordføreren i Arrecife, Yonathan de León gikk ut i mediene og takket innbyggerne på øya for hjelpen. «Samarbeidet med innbyggerne var avgjørende i denne saken», sa han.

Ny passasjerbåt mellom Lanzarote og Fuerteventura
Den nye passasjerbåten fra Fred. Olsen. Foto: fredolsen.com

En ny passasjerbåt fra det norske rederiet Fred. Olsen ble sjøsatt 6.mai fra et verft i Pontevedra i regionen Galicia nordvest på det spanske fastlandet.
Båten skal settes i drift i juni, og trafikkere strekningen Playa Blanca på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura. Om bord er det plass til 250 passasjerer.

I år er det 50 år siden selskapet startet med sine ferjer og passasjerbåter på Kanariøyene. Den første ferjen gikk mellom øyene La Gomera og Tenerife. Nå har rederiet nesten 1000 ansatte på Kanariøyene, som også betjener en forbindelse med det spanske fastlandet fra byen Huelva til Gran Canaria og Tenerife.
Fred. Olsen Express utfører i år 22 000 turer, og frakter mer enn 3,5 millioner passasjerer og en million kjøretøyer.

Det lokale flyselskapet Binter Canarias øker turene fra Kanariøyene til nabolandet Marokko
Foto: Binter Canarias

Det lokale flyselskapet Binter Canarias skal i juli og august fly fra Gran Canaria til den marokkanske byen Quarzazate, som ligger i Atlasfjellene i en høyde på 1151 m.o.h. Byen kalles også «Porten til Sahara».
Også ruten til Tangier i Marokko utvides til to flygninger i uka i sommer.

Når Binter flyr til utlandet eller det spanske fastlandet fra Gran Canaria eller Tenerife, er det gratis tilslutningsfly fra Lanzarote.

Bilutleiefirmaet CICAR fra Lanzarote er best, sier undersøkelse 
Ansatte i Cicar. Foto: cicar.com

Bilutleiefirmaet CICAR (Canarian Islands Car) er kåret til Spanias beste utleiefirma, etter at 7000 brukere fra fire europeiske land ble spurt av Den spanske forbrukerorganisasjonen, OCU.

Bilutleiefirmaet CICAR ble grunnlagt på Lanzarote på 1960-tallet. I 1989 slo de seg sammen med et annet utleiefirma på øya, Cabrera Medina, og utvidet sin aktivitet til også de andre Kanariøyene. I dag har firmaet over 15 000 biler til utleie, og har mer enn 1100 ansatte.

CICAR oppnådde 83 poeng ut av 100 mulige, og fikk flest poeng på grunn av kvalitet og pris, kjørelengde, og drivstoff-forbruk.
På de neste plassene kom Thrifty, Budget, Europcar, og Hertz. Goldcar kom på sisteplass.

CICAR fikk også prisen for beste utleiefirma i 2018.

30 landskapsbilder utstilt i kulturhuset i landsbyen Femés
Gustavo Medina presenterer sine bilder. Foto: yaiza.es

Den kjente fotografen Gustavo Medina fra Lanzarote stiller ut 30 av sine landskapsbilder fra øya i kulturhuset Casona de Femés i landsbyen Femés litt nord for Playa Blanca.

Ett av bildene som stilles ut. Foto: yaiza.es

Utstillingen kalles «Lanzarote gjennom mine øyne», og er åpen fra kl.15 mandag til fredag fram til 29.mai.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det to gjester til pannekakedagen på Las Vistas, Ole og Ola!

Det er med andre ord god plass på Las Vistas! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast