nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 9.mai 2024

Stranda Playa Grande i Puerto del Carmen mister sitt blå flagg
Fra fjoråets flagg-tildeling…men ikke i år! Foto: Tias kommune

Lanzarote er tildelt sju blå flagg i år for god kvalitet på strender og marinaer. Dette melder regjeringens helsedepartement på Lanzarote.

Stranda Playa Grande i Puerto del Carmen mistet sitt flagg i år.
Bystranda El Reducto i Arrecife opprettholder sitt flagg, det samme gjør stranda Las Cucharas i Costa Teguise, strendene Los Pocillos, Matagorda og Playa Chica i Puerto del Carmen, og bystranda i Playa Blanca. Marinaen i Puerto Calero beholder også sitt flagg.

I Spania er det ADEAC, Foreningen for miljø- og forbrukeroppgaver som utfører kontrollen av strender og marinaer, noe de har gjort i mer enn 30 år.
Man kontrollerer om områdene oppfyller kravene om rent badevann, overholder miljøforskriftene, og at brukernes helse og sikkerhet ivaretas.

April var den varmeste måneden på Lanzarote siden målingene begynte i 1961
Foto: turismolanzarote.com

Det spanske meterologiske instituttet AEMet melder at aldri før har april vært varmere enn april i år.

Lanzarote hadde en snitt-temperatur på 20,4 grader (natt og dag), som er nesten tre grader høyere enn normalt for årstiden.

Det var fire tropiske netter på øya i april, med temperaturer over 20 grader. Landsbyen Tinajo hadde en maksimal temperatur på 35 grader den 11.april. Den natten gikk ikke temperaturen under 24,6 grader på flyplassen.

Vindrueavlingene vil i år nå to millioner kilo
Foto: Gunn Langeland

Vineksperter på Lanzarote melder at det i år vil det bli plukket to millioner kilo druer. Dette er nok til å møte kravene fra vinprodusentene på øya, selv om dette er en million kilo mindre enn i fjor.

Hetebølger i vinter, alvorlig tørke og en noe kjølig vår er de viktigste grunnene til mindre avlinger i år. Drueveksten er variabel, med vinranker som allerede har druer i full vekst, mens andre har akkurat startet. Derfor vil innhøstingen denne sommeren vare fra juli til slutten av august.

1843 bønder vil selge sine druer til vinprodusentene, dyrket på et område som er tilsammen 1890 hektar, som er 18,9 km2.
En pris på omtrent tre euro per kilo druer er normalt.

Det offentlige sykehuset i Arrecife gjør fremskritt med behandling av kroniske smerter
Sykehuset Molina Orosa i Arrecife. Foto: Gobierno de Canarias

Det offentlige sykehuset i Arrecife melder at de har startet med en forbedret behandling av pasienter med kroniske smerter.
Sykehuset bruker nå en ny metode med såkalte infusjonspumper på pasienter hvor all annen behandling ikke virker. Behandlingen er slik at man bruker pumpene i områder ved ryggmargen, som har vist seg å gi gode resultater, står det i meldingen fra sykehuset.

Nye ubetjente bensinstasjoner etableres i hovedstaden Arrecife
Foto: plenoil.com

Selskapet som driver Plenoil bensinstasjoner i store deler av fastlands-Spania, skal etablere seg på Lanzarote.

Bystyret i Arrecife har godkjent etablering av stasjoner ved shoppingsentert Open Mall, ved supermarkedet Eurospar på veien nordover mot landsbyen Tahiche, og ved veien fra Arrecife mot San Bartolomé.

Stasjonene vil bli ubetjent, og klarer derfor å selge bensin som er nesten to centimos (20 øre) billigere enn på vanlige stasjoner, og 2,5 centimos (25 øre) billigere diesel.

Sjømannskirken informerer

I dag er det Kristi Himmelfartsdag, som markeres i Norge, men ikke på Lanzarote…men selvfølgelig er Sjømannskirken åpen.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast