nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 2.mai 2024

Føreren av ulykkesbilen i Playa Blanca har ennå ikke blitt avhørt av politiet
Foto: Lokalavisa

Den britiske kvinnen som kjørte bilen som i mars rammet en familie på sju i Playa Blanca, er ennå ikke avhørt av politiet. En baby på fem måneder døde av skadene.
I følge legene er kvinnen fremdeles ikke i stand til å bli avhørt på grunn av hennes psykiske helse. Kvinnen må melde seg for politiet to ganger i måneden, passet hennes er inndratt, og hun kan ikke forlate Lanzarote.

Dette skrev Lanzaroteposten om ulykken i mars; klikk HER.

Over 250 nye private ferieboliger registrert i april
Skiltet forteller at denne boligen er registrert som feriebolig. Foto: FB

Etter at myndighetene fortalte at kontrollen med hvem som leide ut boligen sin til turister på Lanzarote skulle intensiveres, ble 252 nye utleieboliger registrert i april. 64 av disse utleieboligene var i Yaiza kommune med Playa Blanca. Dermed er tallet på registrerte private utleieboliger i Yaiza kommune 2314.

I Tias kommune med Puerto del Carmen er det nå 2090 private utleieboliger, og i Teguise kommune med Costa Teguise er det 1622 boliger. Til sammen er det nå registert 7891 utleiboliger på Lanzarote. Dette er en økning på 52 prosent de siste ti månedene.

Økonomisk hjelp er bevilget for å forbedre dyrkningen av søtpoteter på Lanzarote
Foto: hiperdino.es

Den kanariske regjeringen bevilger 450 000 kroner til bøndene som dyrker søtpoteter på Lanzarote.

Denne spesielle potetsorten ble introdusert til øya fra Mellom-Amerika. I begynnelsen viste det seg at potetene trivdes godt i den spesielle sandjorden på øya. Dessverre har potetplantene i de siste årene stadig blitt rammet av skadelige virusangrep.
Nå skal bøndene få hjelp fra myndighetene til å bekjempe disse skadelige stoffene.

Ingen forlengelse av rullebanene på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Det blir ingen forlengelse av rullebanene på flyplassen på Lanzarote. Dette kunne ordførereren i San Bartolomé kommune fortelle etter et møte med direktøren av flyplasseier AENA.
Protestene fra økologer og innbyggerne i nabolaget Matagorda har dermed ført frem. Nå vil man starte med å lyd-isolere bolighusene som ligger i områdene der flyene lander og tar av.

Neste mål for flyplassen er nå å modernisere begge terminalene, 1 og 2, både den internasjonale og den innenlandske. Disse skal etter hvert bli forent, slik at passasjerene kan vandre fra den ene terminalen til den andre, under tak.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast