nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 14.mars 2024

Ny oppdatering om ulykken i Playa Blanca

Mandag kveld døde et fem måneder gammelt barn da en bil kjørte rett inn i en gruppe mennesker som gikk på fortauet i Avenida Archipelago i Playa Blanca.
Barnets foreldre og besteforeldre ble skadd, hvorav barnets far og bestemor ble alvorlig skadd. Faren ble sendt med helikopter til et spesial-sykehus i Las Palmas. To personer fra Sverige, en mor og datter ble også skadd i ulykken. De hadde ankommet Lanzarote bare tre timer før ulykken skjedde. Alle de skadde ligger på det offentlige sykehuset i Arrecife.

Sjåføren av ulykkesbilen er en 23 år gammel britisk kvinne som bor i Playa Blanca. Rapporter fra politiet viser at kvinnen var beruset av alkohol og andre rusmidler, og at hun kjørte i 60 km/t da hun kjørte på gruppen av folk.
Hun ble fremstilt i retten for fengsling onsdag morgen.

Ordføreren i Yaiza kommune har bestemt at det blir to dagers sorg i kommunen, og flaggene vil være på halv stang. Onsdag morgen var det ett minutts stillhet på rådhuset.

Bilfergen Armas kansellerer havna Huelva på fastlandet
Foto: Armas Transmediterranea

Det spanske fergeselskapet Armas slutter å seile strekningen Huelva på fastlandet til Kanariøyene, og vil heretter bare bruke havna i byen Cadiz. Dette skjer fra 19.april.
Armas startet allerede i 2011 å seile mellom Kanariøyene og den andalusiske hovedstaden Huelva med «Volcán del Teide»-fergen.

– Vi tilpasser et bedre ferjetilbud til våre passasjerer, og ikke minst til lasteoperasjonene ved å spare tid og øke konkurranseevnen, sier ferjeselskapet i en melding.
Den nye linjen mellom Cadiz og Kanariøyene vil bruke tre ferjer, «Ciudad de Valencia», «Volcán de Tinamar», og «Villa de Tazacorte».
Fergene vil knytte Cadiz på fastlandet sammen med Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife og La Palma.

Cruisepassasjerer bruker i snitt 100 euro under besøket på Lanzarote
Cruiseskip i havna i Arrecife. Foto: Yonathan de Leon , ordførerer i Arrecife

I en økonomisk rapport som siste uke ble offentliggjort i hovedstaden Arrecife, ble det fortalt at den gjennomsnittlige cruisepassasjeren bruker 100 euro når de besøker butikker, barer og restauranter i byen når skipet ligger i havn.

Fra hovedstaden Arrecife. Foto: Marit Bogstad

Det er kommunaldirektøren for handel og turisme i Arrecife, Elizabeth Merino som melder dette.

Vindleken i Tahiche er opplyst om natten
Vindleken i Tahiche. Foto: Cabildo de Lanzarote

Lanzarotes kanskje mest berømte vindleke er plassert i rundkjøringen like ved Stiftelsen Cesar Manriques hus i landsbyen Tahiche. Vindleken er laget av den lokale kunstneren Cesar Manrique, og satt opp igjen i vinter etter å ha blitt restaurert. Nå er den opplyst i mørket.
Kanskje noen av leserne passerer der en kveld, og tar et bilde?

Ny idrettsplass bygges i Playa Blanca
Her bygges den nye idrettsplassen. Foto: yaiza.es

Arbeidet har allerede startet med å bygge en ny idrettsplass ved fyret i Playa Blanca sør på Lanzarote. Idrettsplassen skal knyttes sammen med den allerede eksisterende lekeplassen i området. Tomta er på 1000 m2, og det skal investeres 286 000 euro i prosjektet.

Falsk melding fra META/Facebook

Redaktøren i Lanzaroteposten fikk morgenkaffen i vrangstrupen forleden dag da det kom ei melding fra selveste » META/Facebook». Der stod det at Facebook-siden til Lanzaroteposten ville bli slettet, fordi innholdet ikke passet inn i Facebooks vilkår for bruk!

Hva i alle dager var dette?

Jeg så på adressen jeg skulle bruke for å bekrefte kontoen min. Den så jo profesjonell ut, MEN Meta-navnet var ikke først i adressen; det kom nesten til slutt. For sikkerhets skyld kontaktet jeg min data-gura Ned Benjamin i Teguise. Han formelig ropte «Hold deg langt borte fra dette, dette er ei falsk melding!»

Jeg sendte meldingen til det ekte META/Facebook, som øyeblikkelig reagerte, og slettet denne meldingen som var sendt til flere mottakere. Jeg fikk en STOR takk fra det ekte META/Facebook!

Tips: Vær obs på falske meldinger fra både META/Facebook og andre…ikke svar på noe du ikke helt vet er ekte eller ikke!

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast