nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 1.mai 2024

1.mai er offisell fridag på Lanzarote. Skoler, banker og offentlige kontor er stengt

I dag 1.mai er alle offentlige kontor, banker og skoler stengt. De fleste butikkene er åpne, det samme gjelder restauranter og barer. Supermarkedet Mercadona holder stengt.

Flere flypassasjerer ventes til sommeren
Foto: ryanair.com

Fra Storbritannia vil det denne sommeren komme 28 flere ukentlige fly til Lanzarote sammenlignet med året før. Dette er en økning på over 18 prosent, skriver flyplasseieren AENA (Spanias Avinor) i en melding.

Det vil i snitt komme 662 fly hver uke til solskinnsøya i sommer, tre mindre enn i fjor. Likevel vil tallet på turister øke, fra nesten 91 000 turister i uka i fjor sommer, til 92 500 hver uke denne sommeren.
Fra Nederland kommer det to ekstra fly hver uke, hvor tallet på passasjerer øker med 28 prosent, til 17 00 passasjerer. Fra Belgia kommer det ett fly ekstra hver uke, til nesten 1300 passasjerer.

Fra Italia går tallet på fly ned med 30 prosent, Tyskland ned med 15 prosent, det spanske fastlandet ned med 11 prosent, og fra Frankrike ned med nesten 10 prosent sammenlignet med sommeren i fjor.

Hovedstaden fikk 13 nye politibiler og fem motorsykler
Den nye flåten av biler og sykler i Arrecife. Foto: Yonathan de Leon, ordfører i hovedstaden

Siste uke fikk hovedstaden Arrecife på Lanzarote 13 nye politibiler og fem motorsykler.
Fire av bilene er sivile.
Ordføreren i byen, Yonathan de Leon er sjefen for det lokale politiet, og hadde lovet innbyggerne en forsterkning av det lokale poltiet, både med kjøretøy og personell.

I dag 1.mai kl.12 spiller fotballklubben UD Lanzarote på hjemmebane
UD Lanzarote (til høyre), spiller i dag. Foto: Lanzarote Football Club

I dag kl.12 skal det lokale laget UD Lanzarote spille kamp mot CD Herbania fra Fuerteventura. UD Lanzarote ligger på 3.plass i 3.divisjon, mens Herbania er på 12.plass. Kampen spilles på stadion i Arrecife, ved omkjøringsveien Via Medular.

På 2.plass finner vi fotballaget Unión Sur Yaiza, også fra Lanzarote, som i dag kl.12.30 spiller borte mot Ibarra fra Tenerife. Fotballaget fra San Bartolomé på Lanzarote ligger på 10.plass:

Og på NRK TV i programmet «Norge i dag» i går kveld ble det fortalt at fotballaget Råde fra Østfold i dag skal møte selveste Sarpsborg i 3.runde i cupen. – Det blir godt vær under kampen, fordi vi bor jo i LANZARÅDE, sa daglig leder av laget! Godt sagt!

Fem «urbane» bibliotek på gatene i San Bartolomé kommune
Ordføreren prøver det nye biblioteket. Foto: San Bartolomé kommune

San Bartolomé kommune har installert fem «urbane» bibliotek på forskjellige gater.
Folk kan rett og slett hente bøker de har lyst å lese, legge tilbake bøker de har lest, og kan også donere bøker de har lyst å dele med andre.
Et bibliotek er plassert i landsbyene San Bartolomé, Playa Honda, El Islote, Güime, og Montaña Blanca.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det seks gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast