Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 3.mai 2024

Hola!

Været

Foto: turismolanzarote.com

Våren har kommet til Lanzarote! De siste dagene har vært gode og varme, og varmere skal det bli!
Den norske værmelderen YR får sine data fra det spanske værinstituttet AEMet, og melder at i neste uke får vi temperaturer som nærmer seg 30 grader! Null millimeter nedbør, så vi klager ikke…men det gjør nok bøndene.

Klikk HER for værutsiktene på Lanzarote.

Biler velter…igjen!

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet fram til bil nr. 226.

Bil nr.228. Foto: Lokalavisa

Denne ulykken skjedde sist lørdag kveld kl.19.30 i et veikryss i Haria nord på Lanzarote. Det var to personer i bilen, som begge ble behandlet for mindre skader av ambulansetjenesten.

Slutt for Svenska kyrkan i San Agustin på Gran Canaria

Svenska kyrkan på Gran Canaria. Foto: Pia Lundberg/ Svenska kyrkan

En omorganisering av den svenske kirkens virksomhet på Kanariøyene har ført til stengningen. Det melder Canariajournalen.

Svenska kyrkan startet sin virksomhet på Gran Canaria i Las Palmas allerede i 1967. Fra 1987 hadde kirken hus vegg i vegg med den svenske skolen i San Agustin sør på Gran Canaria.

Kirken har vært godt besøkt i vinterhalvåret, men en dårligere økonomi tvinger eierne til å redusere kostnadene. Kirken skal imidlertid fortsette med gudstjenester i fremtiden i den økumeniske kirken i Playa del Inglés, som deles av flere kirker og organisasjoner på øya. Kirkekoret fortsetter å øve i leide lokaler.
I kommentarene på kirkens Facebook-sider er det nærmest en begravelsesstemning.

Det vokser og gror i vingårdene på Lanzarote!

Drueklasene til årgang 2024 er i modningsfasen på Lanzarote.
Foto: Gunn Langeland

Våre utsendte medarbeidere Gunn og Hans tok med seg syklene sine og la turen til vindistriktet La Geria for å se hvordan vinrankene hadde det. Til tross for lite nedbør, er druene allerede i modningsfasen.
Vingården som ble besøkte heter Bodega Martinón, som ligger i landsbyen Masdache.

Både UD Lanzarote og Union Sur Yaiza vant sine fotballkamper onsdag

Fotballaget CD Union Sur Yaiza. Foto: Sur Yaiza

Både UD Lanzarote og Union Sur Yaiza vant sine fotballkamper onsdag. Lanzarote vant 2-0 mot Herbania fra Fuerteventura, og Yaiza vant hele 4-0 over Ibarra fra Tenerife. Lagene spiller i 3.divisjon, avdeling Kanariøyene.

Dermed ligger Union Sur Yaiza på 2.plass, og UD Lanzarote er på 3.plass. San Bartolomé ligger på 10.plass. Øverst finner vi Tenerife B:

 

Rydding av Playa Flamingo i Playa Blanca

Dette er den vakre stranda Playa Flamingo i Playa Blanca, sør på Lanzarote.
Foto: turismolanzarote.com

Yaiza kommune, en dykkerklubb og en kajakk-klubb har organisert en rydding av den fine badestranda Playa Flamingo i Playa Blanca.

Man ønsker mange frivillige som kan være med, og oppmøte er i morgen lørdag 4.mai kl.10. Man ser helst at folk registrerer seg på forhånd, og det gjør man via et skjema som finnes HER.

Firhendig pianokonsert i kveld

«Fire hender, et piano» heter konserten som arrangeres i Camel House i landsbyen Macher vest for Puerto del Carmen. To pianister spiller verker av blant andre Dvorak og Brahms. Billetter kjøpes via nettsiden, eller ved døren hvis det er billetter igjen.

 Ironman nærmer seg

Lørdag 18.mai er det igjen Ironman på Lanzarote. Over 1500 løpere, svømmere og syklister skal slite seg langs landeveien, i vannet og på sykkelsetet denne dagen.
Start og innkomst er på Avenidaen i Puerto del Carmen. Allerede nå har arrangørene begynt å installere det nødvendige utstyret, som telt for skifting av tøy, telt for forfrisknninger, og flere hundre sykkelstativ:

Det bygges på stranda. Foto: Hans Langeland

Det ventes flere tusen tilskuere til denne triatlonen, og også restauranter og barer gjør sine forberedelser.
Etter at den populære restauranten Hi-Life på Avenidaen stengte sine dører i vinter, har det vært hektisk oppussing av de gamle lokalene.
Undertegnede spurte noen av arbeiderner som maler og pusser opp om de visste hva eller hvem som skulle flytte inn, men de visste ingen ting.
Men for noen dager siden kom det en ny kjøledisk til restauranten via ei svær kran…

Foto: Hans Langeland

Fremdeles vanskelig å parkere i Puerto del Carmen…

Å parkere lovlig i byen er ikke lett…vår fotograf Roger fant dette prakteksemplaret i ei av sidegatene opp fra Avenidaen i Puerto del Carmen:

Fotgjengerovergang? Har ikke jeg sett noe til! Foto: Roger Walestrand

Ukens høydepunkt!

Tegner: Erling BJørn Hansen

Det er ikke lett å velge riktig vin dersom en skal nyte et glass på fredagspilsen…men det serveres også vann, øl, kaffe og varm geitemelk…

Sist fredag kom det åtte gjester til fredagspilsen, og det endte med en hyggelig middag etterpå. Vi er i gang i gjen fra kl.19 i kveld på Las Vistas, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I morgen lørdag tar vår utsendte medarbeider Terje med oss til Lanzarotes mest populære bakeri, som ligger i landsbyen Tahiche.
Leserne får garantert tennene til å løpe i vann (les:sikle) ved bare å se på bildene som følger med historien…i morgen i Lanzaroteposten, altså!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast