nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 25.mars 2024

Mye regn på Lanzarote denne helgen
Det ble vått på Lanzarote i helgen. Foto: Adriel Perdomo/diariodelanzarote.com

Lørdag og søndag regnet det kraftig for første gang på lang tid på Lanzarote. Mengden på regnet varierte, spesielt lørdag, da det falt 2 mm på flyplassen, 10 mm i Tias og 8 mm i Tinajo.
AEMet er det spanske meterologiske instituttet, som melder at i helgen kom det i snitt 25 mm nedbør på øya.

Dette skapte som vanlig oversvømmelser i gatene på grunn av tette sluk, og veigrøftene gikk over sine bredder fordi jorden var knusktørr, og ikke kunne ta i mot alt regnet som kom. Sånn så det ut langs hovedveien i landsbyen Femés sør på øya:

Flere utendørs arrangementer ble avlyst, som markedet i Teguise, fotballkamper, og festivaler. Bøndene var imidlertid svært glade for regnet som kom, og håpet faktisk på mer.
I dagene som kommer, kan det komme noen regndråper, men sola vil også skinne, i følge norske yr.no , som får sine data fra AEMet.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om hvorfor det blir så mange problemer på Lanzarote når det regner. Les historien ved å klikke HER.

Seks personer arrestert for narkotikasmugling

Fem menn og en kvinne ble arrestert siste uke, mistenkt for smugling av store mengder narkotika.
Under arrestasjonen ble åtte boliger i Arrecife, Orzola, Tinajo og Teguise ransaket. Politiet fant i disse boligene et kilo kokain, 315 kilo hasj, 63 000 euro i kontanter, ni biler, to båter og to vannscootere.

De arresterte er i alderen 28-39 år. De konfiskerte båtene og vannscooterne ble brukt for å hente narkotika fra større båter i havet utenfor den nordlige landsbyen Orzola. Deretter ble narkotikaen ført i land i Orzola, og gjemt i forskjellige boliger.

Politiet fikk mistanke om smuglerne på grunn av den høye levestandarden de hadde, til tross for at mange ikke hadde lønnet arbeid.

Nasjonalpolitiet på Lanzarote har offentliggjort en video av beslagene:

Det går bedre med de skadde etter bilulykken i Playa Blanca
Ulykkesbilen i Playa Blanca. Foto: diariodelanzarote.com

Etter ulykken i Playa Blanca , der ei ung jente fra Storbritannia kjørte inn i en gruppe på sju mennesker på fortauet, ble alle de skadde fraktet til sykehuset i Arrecife.
En baby på fem måneder døde, mens en av de hardest skadde ble fløyet videre til intensivavdelingen på et sykehus på Gran Canaria.
To ble innlagt på intensivavdelingen på sykehuset i Arrecife på Lanzarote. En av de to på intensivavdelingen i Arrecife er nå flyttet over på en vanlig sykehuspost. De to andre er stabile, men fremdeles alvorlig skadet.

Drosjestreiken avverget…foreløpig
Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten skrev sist fredag at drosjesjåførene i seks av øyas sju kommuner truet med streik i påsken på grunn av regjeringens pålegg om at drosjer fra andre kommuner kunne hente passasjerer når det var kø ved festivaler og på flyplassen.

Fredag innkalte presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort drosje-foreningene til et møte, og da ble det bestemt at man ikke skal streike i påskeuken.
Videre avtalte man at fra onsdag 27.mars kl.15 til søndag 31.mars kl.23 skal bare drosjer fra sin egen kommune hente passasjerer.
På flyplassen kan man gi tillatelse til biler fra andre kommuner enn San Bartolomé kommune å hente passasjerer når det er kø.

Deretter ble det bestemt at partene og presidenten skal møtes igjen i april for å diskutere hvordan man kan løse flokene som har oppstått tidligere i vinter.

Trenger man drosje i påskeuken, vil det være best å bestille bil dagen før, for eksempel hvis man skal til flyplassen.

Aktiviteter for barn og unge i påskeferien

Det er skolefri for barn og unge i påska, også på Lanzarote. Det er ikke mange snø-aktiviteter på øya (!), og mange av foreldrene jobber hele uka. Derfor har flere kommuner laget opplegg for barn og unge hver dag i hele ferien.

Tias kommune med Puerto del Carmen inviterer barn og unge til forskjellige aktiviteter i det kommunale samfunnshuset i Gamlebyen i Puerto del Carmen hver dag fra kl.09 til 14 fra i dag til og med 31.mars. Aldersgruppen er fra tre år opp til 14 år. Det er påmelding til aktivitetene.

Teaterstykket «Å drepe Jesus» settes opp i Yaiza onsdag

Teaterstykket «Matar a Jesús, Un hombre por la nación«, «Å drepe Jesus, en mann for nasjonen» ble satt opp for første gang i landsbyen Yaiza i påsken i fjor. Over 1000 publikummere så stykket, og det ble en stor suksess.
Dette er en kulturell begivenhet, og er et skuespill med scenografi, lyssetting og musikk full av mange overraskelser, står det i invitasjonen fra Yaiza kommune.
Over 50 lokale skuespillere deltar fra lokale teatergrupper, og levende musikk blir fremført av Tarambana Band fra Madrid.

Stykket fremføres på Plaza de la Alameda i landsbyen Yaiza kl.20.15 onsdag 27.mars. Det er gratis adgang.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast