Ut på tur!

På vandringstur fra landsbyen Teseguite

Tekst og foto: Terje Jansson

Lanzaroteposten  fortsetter sin serie om turløyper på Lanzarote. Denne gangen har vi kommet til landsbyen Teseguite, som bare ligger et par kilometer fra den gamle hovedstaden Teguise.

Fra Teguise kjører man en kilometer mot Haria, videre tar man veien inn til høyre, hvor det står et skilt til Teseguite. Man kjører 5-600 meter, og ta til høye ved kirken. Teleclub San Leandro ligger her. Der er det god parkeringsplass.

Det er god plass for parkering

Så kan man begynne å gå. Først lett oppover forbi palmen som står midt i veien.

Den berømte palmen midt i veien!

Når man kommer til slutten av bebyggelsen, tar man veien inn til høyre. Da kommer man ut i terrenget. Det går lett oppover, men ikke spesielt anstrengende. Man følger et stort svart jorde videre oppover , og etterhvert kommer man opp i et jordbruksområde med fantastisk utsikt.

Svak stigning i begynnelsen

Mot nord ser man en rekke fjell;  til venstre Los Valles, og lenger bak den militære radaren,  på toppen av Peñas de Chache på 672 meters høyde, Lanzarotes høyeste topp. Et imponerende syn!

Utsikt mot Los Valles og radaranlegget

Mot øst ser vi Costa Teguise og Arrecife. Mot sør ser vi det mektige fjellet Montaña Mina med antenner på toppen, og San Bartelomé. Ja, man ser vel halve Lanzarote fra toppen her.

Her ser vi mot San Bartolomé og Montaña Mina

Vi har nå kommet opp i et jordbruksområde, blant annet er det en stor potetåker her. Herfra kan man velge om man fortsetter på en rundløype, eller om man vil gå til borgen Castillo Santa Bárbara på toppen ved Teguise. Det er ca et par kilometer dit, og det kan være en hyggelig avstikker.

Litt av ei «hytte»!

Men vi valgte en rundløype, og gikk videre i landbruksområdet. Her ligger også en original arbeidsbrakke for folk som jobber her oppe. Da vi var her ifjor kom regnet, og da søkte vi ly i «hytta».

Vi er på vei nedover igjen

Men vi fortsetter vår rundløype! Vi ser ned på landsbyen Teseguite, og etterhvert kommer vi til grusveien vi kom opp. Vi fortsetter nedover.

Kjente retter på menyen

Nå er vi både tørste og sultne, og etter ca fire kilometer er vi tilbake på Teleclub San Leandro.
Den drives av et eldre ektepar, og menyen henger på veggen. Vi kjente igjen flere spanske retter.

Åtte norske som koser seg på tur!

Det ble en veldig hyggelig lunsj! Det er god plass inne, men man kan også sitte ute i et atrium, eller i baren.Eieren var ekstra stolt av kona som lagde «øyas beste sauser»til å dyppe brødet i!

Teleclub San Leandro er bare åpen torsdag til søndag fra kl.12.00. Teleclubben ble behørlig omtalt i Lanzaroteposten tidligere i år.
Klikk HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast