Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 23.februar 2024

Hola!

Været

Det har vært ei fantastisk vær-uke på Lanzarote! Temperaturen har vært opp mot 30 grader flere dager, men en frisk vind har gjort det levelig for folk og fe!
De neste dagene går temperaturen nedover, og vinden friskner til på Lanzarote, sier den norske værmelderen YR, som får sine værdata fra det spanske meterologiske instituttet AEMet. Et par regndråper hører også til, som gjør at vi får et mer normalt vintervær på øya.

Klikk HER for de neste dagers værmelding!

Det «norske» klatresenteret i Arrecife stenger for godt i slutten av februar

Hang On! Foto: FB

Etter fem år med klatring må klatresenteret Hang On i hovedstaden Arrecife stenge dørene for publikum 29.februar.

Thomas Førrisdahl. Foto: Lanzaroteposten

Det er den norske eieren, Thomas Førrisdahl fra Drammen som opplyser dette. Sammen med sin britiske kone Gemma startet han dette populære senteret i 2019, men nå er det slutt.
Leieforholdet med huseieren går ut, og selv om huseieren har tilbudt Thomas å flytte senteret til andre rom i lagerbygningen, blir det umulig, sier Thomas.

Over 40 000 klatrere i alle aldre har besøkt senteret i disse årene. Thomas forteller at senteret ikke har mottatt noen finansiell hjelp fra myndighetene i disse årene, heller ikke under pandemien.

Thomas og Einar i klatreveggen. Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten besøkte senteret i 2021 sammen med den dengang 16 år gamle norsk-kanariske klatreren Einar Perdomo Ferstad fra Lanzarote. Historien om det besøket kan du lese ved å klikke HER.

Thomas forteller at klatresenteret vil avslutte aktivitetene med å arrangere det kanariske klatremesterskapet 2. og 3.mars.

Thomas sier videre at han har kontaktet kommuner, sportssentre, entreprenører og regjeringen om en ny plass for klatresenteret,
Ideer og forslag tas i mot på epostadressen lanzaroteocodromo@gmail.com .

Rallyfører fra Lanzarote tok 4.plassen på snøføre i Sverige

Fra Lanzarote til Umeå! Foto/video: La Voz de Lanzarote

Siste uke ble «Junior World Rally» arrangert i Umeå i Sverige… på vinterføre. Det stoppet ikke den unge rally-kjøreren Raúl Hernández fra Lanzarote fra å bli nr.4 i sin klasse!
Lokalavisene på Lanzarote skriver med store bokstaver om «de vanskelige forholdene han måtte kjøre på; SNØ, og at det var 27 kuldegrader noen av dagene.»!

Junior rally World Championship/SwedenRally er en del av verdensmesterskapet i junior-rally. Neste løp er i Kroatia i april.

Gikk du glipp av karnevalsfeiringen i Arrecife, San Bartolomé og Puerto del Carmen? Ny sjanse denne helgen, i Haria!

Hovedparaden går i morgen lørdag kl.18. Temaet for karnevalet er «Mexico». Programmet finner du HER.
Neste helg er det karneval i Tinajo, og helgen deretter i Playa Blanca.

Ukens høydepunkt!
Tegner: Erling Bjørn Hansen

Vår hustegner er stadig aktuell!
For et par uker skrev Lanzaroteposten om bøndene på Lanzarote, som var fortvilet fordi folk stjal poteter rett fra åkrene deres. De ba om hjelp fra politiet, og sånn ser Erling Bjørn hvordan denne overvåkingen fungerer… Nu vel!

Ingen blir overvåket om man tar seg en tur til fredagspilsen på Las Vistas, når folk samler seg for den tradisjonelle fredagspilsen, som snart feirer sitt 25-årsjubileum!
Siste uke kom det 26 gjester dit, og vi er i gang med et nytt treff fra kl.19 i kveld. Der er det ingen velkomstkomite, ingen allsang, ingen dans…man setter seg ned ved et av bordene, hilser pent på naboene, og så går det meste av seg selv, har vi erfart!

Fredagspilsen arrangeres på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, som ligger på skrå over gaten fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Vår utsendte medarbeider Terje presenterte for en måned siden en tur-guide for å gå den vakre strekningen fra Puerto del Carmen sørover til Puerto Calero.
I morgen lørdag går Terje og kona Marit videre, fra Puerto Calero til Playa Quemada, og forteller sine opplevelser med bilder og tekst i Lanzaroteposten.

Sjømannskirken informerer

I dag kl.11 er det en gåtur i Sjømannskirkens nabolag. Lørdag serveres det risgrøt kl.13, og søndag kl.18 er det gudstjeneste kl.18, med en kaffetår og kake etterpå.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Hvis man vil se hvem som vant hva i årets vår-lotteri, ligger listen på Sjømannskirkens Facebook-side HER.

Alle spørsmål om kirkens aktiviteter går til Sjømannskirken på Lanzarote.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast