nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 22.februar 2024

Kommuneansatt i Tinajo arrestert for å selge narkotika
Arrestasjon av dopselger i Tinajo. Foto: Nasjonalpolitiet

En mann på 57 år som var ansatt i Tinajo kommune,  ble arrestert av politiet sammen med en kvinne, også på 57 år for salg av narkotika.

Mannen har de to siste årene jobbet som kirkegårdsarbeider, og brukte den lokale kirkegården til å lagre og selge narkotika. Fra før av ble han bare kalt «Graveren i Tinajo».
Han brukte tomme nisjer/gravhyller (nichos vacíos) som lagringsplass for narkotikaen. En kommunal kennel ble også brukt som oppbevarings- og salgssted.
Han er i følge det lokale politiet også kjent som den største dopselgeren nord på Lanzarote.

Etter arrestasjonen fant politiet 525 gram kokain, 340 gram marihuana og 21 000 euro i kontanter, og flere presisjonsvekter i hjemmet til mannen.
I følge lokalavisen er kvinnen løslatt, men er fortsatt siktet i saken.

Telefonkiosker fjernes fra gatene i Arrecife
Foto: unsplash.com

Telefonkioskene som er plassert på gatene i hovedstaden Arrecife skal fjernes denne uka.  Det er 100 av disse, men som ikke har vært i bruk på flere år. Nå har kommunen bestemt at alle skal bort fra bybildet.

Lanzarotes befolkning økte med 4500 innbyggere i fjor
Folk i Arrecife. Foto: LBRA

I følge det nasjonale statistikk-instituttet (INE) flyttet det 4 522 personer til Lanzarote i fjor. Dermed bor det 163 543 innbyggere på Lanzarote per 1.januar 2024.

En av tre innbyggere på Lanzarote er utlendinger. Innbyggere med spansk statsborgerskap på øya er 109 419 personer, mens innbyggere med andre nasjonaliteter utgjør 54 124 statsborgere.
Det er flest menn på øya, 82 297 menn, og 81 246 er kvinner.

På Kanariøyene bor det nå 2 236 013 innbyggere, 23 000 flere enn året før.

Innbyggerne i landsbyen Caleta de Famara misfornøyd med nye parkeringsplasser
Foto: Google Maps/Gazette Life

Siste uke ble noen gater i landsbyen Caleta de Famara på vestkysten av Lanzarote gjort om til enveiskjørte gater, slik at det ble skapt flere hundre nye parkeringsplasser. Det var Teguise kommune som stod for forandringen.

Det har lenge vært store problemer med å finne parkeringsplasser for de besøkende, og folk har parkert både i hager og på saddynene rundt omkring. Strendene i Famara er noen av de beste surfestrendene på øya, og daglig er det mange surfere som strømmer til landsbyen.

Da gatene ble gjort om til enveiskjørte gater, ble folk sinte! – De har gjort vår vakre landsby om til en stor parkeringsplass, med mer enn 200 biler parkert der, de fleste leiebiler, sa noen av innbyggerne.

Nå sier ordføreren i Teguise, Olivia Duque at kommunen skal se på beslutningen en gang til, men sier også at man må få bilene bort fra sanddynene, som tilhører naturparken i området.

Sånn ser det ut noen dager i Famara:

Parkering i Famara! Foto: diariodelanzarote.com

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om parkeringsproblemene i Famara HER.

Bom i turløype

Tekst og foto: Terje Jansson

Her er det stopp!

Det er et yndet turmål å parkere på den store P-plassen til venstre like før Tinguatón på LZ- 56, og deretter gå på beina innover på grusveien. Noen kjørte også hele veien innover,  og gjerne helt opp på høydeplatået ved Montaña Los Rodeos (454m.o.h).

Det er en uting at biler har kjørt opp her.
Nå har myndighetene i Tinajo kommune slått til, og har satt opp en bom. Da vi var der i fjor, var det ingen bom.

Man kan kjøre 1, 5 km innover grusveien, men så er det stopp. En solid bom er altså satt opp, så nå er det bare adgang for gående og syklende. Men til trøst; det er en stor P-plass like før bommen.

Turen opp til Montaña Los Rodeos er et yndet utfluktsmål, og biler har ikke noe her å gjøre. Man går opp på høydeplatået ved fjellet, og så kan man gå rundt fjellet, og komme tilbake til P-plassene. En riktig fin tur!

Sjømannskirken informerer

Hyggekvelden denne uken holdes av Øivind Stærk. Temaet er «Sjømannskirken før og nå».
Øivind er medlem av kirkerådet i Sjømannskirken vår,  og er også med i kontrollkomiteen i Sjømannskirken.

Hyggekvelden rundes som alltid av med kaffestund. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast