Ut på tur!

Guide for vandring fra Puerto del Carmen til Puerto Calero

Tekst og foto: Terje Jansson

En av de mest populære vandrings-ledene på Lanzarote er å gå langs havet fra Puerto del Carmen til Puerto Calero. Dette er en tur på en liten time.
Man starter med sikk-sakk-trappen like sør for Gamlebyen i Puerto del Carmen:

Sikk-sakk-trappen i Puerto del Carmen

Det er en flislagt bred vei videre, til man kommer ut i naturen og følger stien. På veien er det mange steder man kan sette seg ned å skue utover havet, og se rutebåten som går mellom Puerto del Carmen og Puerto Calero:

Godt å hvile beina!

Stien videre er fin, og det er slått ned stokker som hindrer biler å kjøre helt fram til kanten av stien.

Etter en stund kommer man til et lite hvitt hus. Dette huset ble bygget ulovlig for over 30 år siden. Slik var mulig på den tiden da korrupsjonen var svært utbredt, og det meste var mulig. Det bodde folk i huset i mange år, men så slo kommunen til og nektet folk å bo her.

Opp gjennom årene har huset blitt tagget ned, men nå  har noen malt det på nytt, og det har blitt riktig så fint.
Folk på vandring går innom her, og ser seg forundret omkring. På forsiden går det en gammel trapp ned til havet. Hvis man går forsiktig, kan man gå ned og bade fra klippene her.

Det lille hvite huset på klippene

Går man bare noen skritt videre, ser man en nyrenovert trapp som går helt ned til vannet. Trappen ble satt i stand i fjor. Her kan man gå ned å bade, og det hender noen naturister tar seg en dukkert her:

Den nyrestaurerte trappen ned til havet

Det ligger noen flotte villaer her ute , og plutselig har man kommet til en stor kløft. Her ble det bygget trapper med rekkverk for noen år siden, også i bunn på kløften. For en god del år siden var det bare en dårlig sti gjennom kløften, og det var ingen spøk å forsere den.

I kløften, som heter Barranco de Quiquere kan man også gå ned og bade.

Kløften som kan være slitsom å passere

Men er man litt dårlig til beins, må man ikke forsere kløften.
Da kan man bare fortsette stien videre 200 meter, og ta veien/stien inn til venstre. Der ligger en stor gammel villa med et stort rundt tårn. Hele eiendommen ser ut som en skraphandler-tomt, for her er lagret gamle biler, båter, bobiler og en stor container…ganske artig å observere! Etter noen meter kan man igjen komme seg inn på stien langs havet, og vandringen fortsetter.

Her tar man inn til venstre, og da slipper man å klatre ned og opp kløften

Etterhvert nærmer man seg Puerto Calero, men like før man begynner «nedstigningen», kan man langs havet se rester av gamle fiskehytter som sto i vannkanten. Man ser firkanter der hyttene sto. Hyttene forsvant for 25-30 år siden.

Da er det bare sjarmør-etappen igjen ned til Puerto Calero, en av de fineste havnene på Lanzarote. Her ligger restaurantene i kø. Hver tirsdag og fredag er det også marked her.

Hvis man har lyst, så kan man ta rutebåten tilbake til Puerto del Carmen. Båten går fram og tilbake hele dagen.

Deilig med et glass sangria i Puerto Calero etter en times gåtur
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast