Ut på tur!

Tur-guide fra Puerto Calero til Playa Quemada

Tekst og foto: Terje Jansson

Lanzaroteposten har tidligere laget en guide for vandring fra Puerto del Carmen til  Puerto Calero. Den finner man HER.
Nå har Lanzaroteposten ved Terje Jansson også laget en guide for turen videre fra Puerto Calero til Playa Quemada.

Vi starter på parkeringsplassen i Puerto Calero, og går opp trappen som fører opp til et stensatt fortau.

Trappen opp til veien videre

Vel oppe på fortauet er det bare å vandre videre til venstre. Det er en god del mennesker som går tur her. Gangveien er bred og god , og man har hele tiden utsyn over havnen i Puerto Calero.

Blant annet passerer vi seiler-skolen, der det var et yrende liv, og opplæring av unge seilere:

Unge seilere under opplæring

Den steinsatte stien forsetter videre forbi villaer og et nytt hotell.

Det er fint å gå tur her

Det er bare å fortsette videre. Denne stensatte «veien» strekker seg ca 800 meter fremover, og etterhvert ser vi stien som strekker seg ut i terrenget med de mektige fjellene i bakgrunnen. Da har vi passert det siste store hotellet, som ligger helt sør i Puerto Calero.

Her ser vi stiene og grusveiene som går ut i terrenget mot Playa Quemada

På vei mot Playa Quemada kan man velge mellom to ruter; ruten til venstre som går langs havet, eller en ruten litt lenger til høyre.
Vi valgte å gå langs havet. Vi vil karakterisere ruten som middels vanskelig. Det er noen små kløfter å forsere, men det går bra.
Litt opp og ned, men det er et fantastisk utsyn mot Atlanterhavet og Fuerteventura.

Litt variert sti, men greit å gå

Noe av naturopplevelsen blir nok litt ødelagt av at det er kjørt ned et par bobiler helt ned til stien her. Etter vår mening har de ikke noe her å gjøre. Vi kom også i en heftig diskusjon om dette med en av eierne av en bobil som nærmest var parkert oppe på stien.

Da var det adskillig hyggeligere å treffe to unge menn fra Frankrike med store ryggsekker. De hadde gått fra Femés via Playa Pozo, og var på vei mot Puerto Calero. De skulle forøvrig gå på tur på alle de kanariske øyene. Så nærmet vi oss Puerto Calero.

Det er faktisk en del mennesker som går tur i dette område, men man går ikke i kø.

Playa Quemada

Playa Quemada er en liten koselig landsby som ligger helt i vannkanten. Det er ingen butikk her, bare et lite overnattingssted, og fire restauranter, hvorav tre av dem ligger helt i vannkanten. Ypperlig sted å spise lunsj. og ta en øl eller et glass vin etter å ga gått 3,4 km.
Turen hit tok en liten time.

Hvis man er riktig sprek, kan man legge i vei videre fra Playa Quemada og sørover. Det er ganske kupert terreng, og da kommer man til den sorte stranden Playa Pozo. Et utrolig fint sted!  Og vil man gå enda lenger, er det bare å følge stien langs havet videre, og man kommer til det man kaller «Edens hage».

Men vi skulle tilbake til Puerto Calero, og nå valgte vi den indre veien. Da slapp vi å forsere et par kløfter. Vi kom derfor høyere opp, og like på oversiden av den stien lå et stort geitefjøs.

Dette er den indre veien hjem. Vi kan skimte geitefjøset til venstre i bakgrunnen

Veien hjem til Puerto Calero var bare 200 meter lenger, og vel tilbake i bilen hadde vi gått 7 km. Med pen gange hadde vi brukt litt i underkant av to timer. Starter man turen i Puerto del Carmen, blir det ca 14 km tur-retur.
Dette er absolutt en tur å anbefale!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast