nyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 16.februar 2024

Hola!

Været

For ei flott uke det har vært! Sommeren har kommet til Lanzarote, hvor temperaturen har nådd 30 grader et par dager denne uken! Og det ser ikke så aller verst ut for de neste dagene heller, hvor det meldes om 27 grader på søndag!

Lørdag ettermiddag og kveld vil det blåse kraftig over hele Lanzarote, med vindkast opp til 70 km/t, og det er sendt ut gult varsel.
Her gjelder det å holde på hatten og parykken dersom man har kledd seg ut for karnevalet i Puerto del Carmen! Men det vil bli klarvær, og temperaturer opp mot 25 grader på dagen.

Det norske meteorologiske institutt/YR får sine værdata fra det spanske AEMet, og resultatet for de neste dagene får du ved å klikke HER.

Karnevalet i Puerto del Carmen starter i dag!

I havna i Gamlebyen er det stort musikalsk show med utedans fra kl.20 i kveld fredag.
I morgen lørdag starter karnevalsopptoget kl.17 langs Avenidaen fra Barcarola fram til Hotel Fariones. Etterpå er det stort show og dans i havna i Gamlebyen.
Søndag starter Barnas karneval med opptog kl.11 i havna, med hoppe-slott og mye musikk utover dagen.

Lanzarotes eneste «skog» forfaller

Visste du at Lanzarote har «en hemmelig skog»?
Bosquecillo de Haria ligger i Haria kommune nord på øya, og er et populært utfartsområde med benker, grill og lekeapparater for de yngste.

Men nå er forfallet merkbart!
En av våre lesere, Terje Nøttveit besøkte «skogen» denne uka, og ble sjokkert over det han så.

Foto: Terje Nøttveit

– Bord som er råttent, kun ett boss-spann, uten lokk, grillplasser som er i ferd med å gå i oppløsning, stort hull i muren mot stupet, tomme info-tavler, og veien opp til skogen har delvis gått i oppløsning.

Foto: Terje Nøttveit


Grillene er ødelagt. Foto: Terje Nøttveit

I oktober i fjor skrev Lanzaroteposten om at 100 nye trær ble plantet i «skogen», sponset av suermarkedet HiperDino på Lanzarote. «Skogen» ligger i Haria kommune, så det er vel naturlig at noen i kommunen blir varslet om dette? Kanskje via lokalavisa?

Takk til Terje for fine bilder, og som gjorde oss oppmerksom på dette!

Kongelig bolig i Puerto Calero til salgs

Den gresk-danske familien bor på Lanzarote: Alexia, Carlos Morales, og de fire barna Arrietta, Ana-Maria, Carlos og Amelia. Foto: La Voz de Lanzarote

Prinsesse Alexia av Hellas-Danmark bor på Lanzarote med sin mann og fire barn.
Alexia er datter av dronning Anne Marie, som er søster av dronning Margrethe i Danmark, og far heter kong Konstantin av Hellas. Den spanske kongen, Felipe er derfor søskenbarn til Alexia.

I april 2005 kjøpte familien et hus i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen for 257 000 euro, et to-etasjers hus med flere bad og badstue, innendørs og utendørs basseng, treningsstudio, biljardrom, og fem soverom. Ektemannen Carlos Morales er en arkitekt fra Lanzarote.

I fjor flyttet familien inn til hovedstaden Arrecife, Derfor er huset deres i Puerto Calero lagt ut for salg, i følge lokalavisene. Prisen er ukjent…så jeg er litt usikker på om jeg kan skrive «løp og kjøp»..?

Håndsykling denne helgen i Playa Blanca

Den 14.utgaven av «Vuelta a Playa Blanca», «Tilbake til Playa Blanca», en konkurranse med 57 håndsyklister fra mange land finner sted i Playa Blanca sør på Lanzarote i dag fredag og lørdag.
Første konkurranse starter kl.15 i ettermiddag, når syklistene skal konkurrere langs LZ-701, veien som går parallelt med hovedveien LZ-2.

I morgen lørdag konkurreres det i stengte gater midt i sentrum av byen. Starten er kl.16, og løpet vil vare i en time.
Flere gater i sentrum vil altså være stengt for trafikk denne ettermiddagen. Publikum oppfordres til å møte opp med heiarop og godt humør, skriver arrangørene til Lanzaroteposten.

Om å finne igjen artikler i Lanzaroteposten

Ofte får Lanzaroteposten spørsmål om saker og ting vi har skrevet om tidligere.
Redaktøren svarer så godt det lar seg gjøre, fordi jeg har et eget teknisk system hvor jeg lett kan finne igjen det det spørres om fra de over 1800 artikler jeg har skrevet siden starten i 2017.

Det kan leserne også gjøre.
Er det en spesiell vin fra Lanzarote det er skrevet om, eller man lurer på når datoene for karnevalet 2024 er,  så kan man skrive søkeord i søkerubrikken på hovedsiden; f.eks vin hvit Lanzarote, eller karneval 2024. Søkeordene må finnes i artikkelen. Deretter klikker man på forstørrelseglasset.


Ill.: FB

Sånn ser søkerubrikken ut på forsiden av nettsiden til Lanzaroteposten… se den røde pilen på bildet nedenfor:

På mobiltelefonen ligger søkelinjen helt nederst på åpningssiden.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi varmer opp til karneval i Puerto del Carmen denne helgen!
Siste fredag kom det 20 gjester til fredagspilsen på Las Vistas, og vi er i gang fra kl.19 i kveld igjen. Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag!

Vår utsendte medarbeider Terje Jansson har besøkt en restaurant i landsbyen Órzola nord på Lanzarote, Mirador el Roque. Terje beskriver gjennom ord og bilder hvordan det besøket gikk, i morgen lørdag i Lanzaroteposten!

Sjømannskirken informerer

I dag fredag kl.11 er det gåtur i kirkens nabolag. I morgen lørdag kl.13 serveres det risgrøt, slik at man blir god og mett før det store karnevalsopptoget, og søndag kl.18 er det gudstjeneste kl.18, med kirkerådsvalg. Etterpå er det kaffe og kaker.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast