nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 15.februar 2024

Prisen på hotellrom på Lanzarote har doblet seg på ti år
Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen. Foto: hotellavabeach.com

Gjennomsnittsprisen på et hotellrom på Lanzarote nådde i fjor 120 euro. Dette var en økning på 6,5 prosent fra året før, og en dobling av prisen for ti år siden. Da var snittprisen 62 euro.

November var den dyreste måneden i fjor. Da var gjennomsnittsprisen 128 euro, 15,5 prosent høyere enn i november året før. De billigste rommene fikk man i mai og juni, da prisene lå på 101 euro og 104 euro.

I 2013 var snittprisen for et hotellrom 62 euro. Det året tjente hotellene på øya 272 millioner euro, mens man i 2023 tjente utrolige 686 millioner euro.

Tallene er utarbeidet av datasenteret på Lanzarote.

Nå kommer høyspentmastene mellom Playa Blanca og Macher
Naturparken Los Ajaches sør på Lanzarote. Foto: holaislascanarias.com

Prosjektet med å strekke strømkabler fra landsbyen Macher vest for Puerto del Carmen til Playa Blanca vil starte i mars.

Protestene har vært mange det siste året, fordi høyspentmastene vil bli over 40 meter høye, og settes opp blant annet i naturparken Los Ajaches sør på Lanzarote. Lanzaroteposten skrev i september i fjor om disse protestene.

Kabelen som skal monteres er på 17,8 kilometer, og vil berøre 50 landeiere i omådet.

Karnevalet i hovedstaden Arrecife etterlot seg 720 kilo rask etter feiringen siste helg
Sånn så det ut etter helgens feiring i Arrecife. Foto: Residuos Lanzarote

I følge Facebooksiden Residuos Lanzarote (avfall på Lanzarote) ble det samlet inn 720 kilo rusk og rask etter karnevalsfeiringen siste helg i Arrecife. Avfallet bestod blant annet av ølbokser, plastikk-kopper, takeaway-esker, plastposer, sigaretter og plastflasker.

De kommunale rydde-arbeiderne i byen fikk skryt etter å ha ryddet hele byen tidlig søndag morgen, helt fortjent!

Turistmyndighetene på Kanariøyene slår tilbake mot påstander om «turist-kollaps» i nordiske aviser

Lokalavisen La Voz de Lanzarote, Stemmen fra Lanzarote skrev denne uka om at nordiske aviser, blant annet Dagbladet og Expressen spår kollaps på turiststedene på Kanariøyene. Det har blitt for mange turister, og lokalbefolkningen raser, skrev de nordiske avisene.

Faksimile: La Voz de Lanzarote

Etter at den britiske avisen Daily Mirror for to uker siden advarte om den «forestående kollapsen» av Kanariøyene på grunn av overdreven turistvekst, har flere aviser i Norge, Sverige og Danmark publisert artikler med samme innhold.

Sveriges nest største avis, Expressen  publiserte flere artikler som fokuserer på begreper som «hat mot turister på Kanariøyene», « <kollaps», og at det er misnøye blant arbeidere på Kanariøyene, det er «dårlig rengjøring på hoteller», og «slaveri» på arbeidsplassen.

Den norske avisen Dagbladet er også sitert i lokalavisen La Voz de Lanzarote.

Turismo de Canarias (Turistmyndighetene på Kanariøyene) benekter risikoen for kollaps, og argumenterer for at tallet på turister til øygruppen i fjor, rundt 16 millioner turister, er lik det som ble registrert i 2017.
Turistmyndighetene forklarer at det er rundt 300 000 turister daglig på Kanariøyene, så presset på øyene, på omgivelsene og lokalbefolkningen er mye mindre her enn på andre destinasjoner, som konsentrerer turiststrømmen i bestemte perioder av året. Her nevnes blant annet det spanske fastlandet, Italia og Hellas.

Hele artikkelen i La Voz de Lanzarote kan leses ved å klikke HER.

Sjømannskirken informerer

Fra daglig leder på Sjømannskirken, Merethe Thortveit har vi mottatt disse meldingene:

Det er kirkerådsvalg søndag 18. februar etter gudstjenesten.

Det skal velges inn 5 kandidater, 3 faste medlemmer og 2 vara.
* Reiser du hjem før den 18., kan du forhåndsstemme på kirka. Henvend deg til vårt personale.

* Vi godtar også at du stemmer på epost. Dersom du skal stemme på epost, må du legge ved kopi av din legitimasjon,og sende denne sammen med stemmeseddel til meg på epost.

Sendes til daglig leder Merethe: met@sjomannskirken.no

 

Over ligger stemmeseddelen som pdf-fil.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast