Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 27.oktober 2023

Hola!

Været

Siste uke har været normalisert seg i forhold til årstiden! På dagen er det 26-28 grader, og når kvelden kommer går temperaturen ned mot 20-22 grader.
Den norske værmelderen yr.no melder om et par regndråper i dagene som kommer, med 3,6 mm nedbør på tirsdag…men vi står han av!

Hvor ble Hurtigruten av?

I dag skulle vi gjerne ha vist et bilde av M/S Spitsbergen på Lanzarote. Men båten forandret plutselig kursen, og gikk rett til Tenerife i stedet for å komme hit. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, og hurtigruteselskapet i Tromsø skulle «finne ut» hva som skjedde, og ringe tilbake. Jeg venter ennå…

100 nye trær er plantet i Lanzarotes «hemmelige skog»

«Den hemmelige skogen» på Lanzarote. Foto: memoriadelanzarote.com

Visste du at Lanzarote har «en hemmelig skog»?
Bosquecillo de Haria ligger i Haria kommune nord på øya, og er et populært utfartsområde med benker, grill og lekeapparater for de yngste.

Nå er det plantet 100 nye trær der, donert av en stiftelse som heter Dinosol. Dinosol har sitt utspring fra den kanariske kolonialkjeden HiperDino. Derfor ble trærne planet av arbeidere i kolonialkjeden HiperDino.

Ikke greit å være britiske turister på vei til Lanzarote…

Foto: turismolanzarote.com

Siste helg var det kraftige vindkast på flyplassen på Lanzarote, og det resulterte i kaotiske tilstander for enkelte av turistene på vei til solskinnsøya.
Et fly fra selskapet jet2.com la av gårde fra Manchester på vei til Lanzarote lørdag kveld. Like før flyet skulle lande på Lanzarote, fortalte kapteinen at man ikke kunne lande der på grunn av kraftig vind, og dermed fløy de til flyplassen sør på Tenerife.

Passasjerene fikk beskjed om at de ikke kunne forlate flyet, fordi de skulle prøve en ny landing på Lanzarote. På vei mot Lanzarote igjen kom beskjeden at flyet i stedet måtte dra til Alicante på det spanske fastlandet.
Etter tre timer i luften landet flyet, og passasjerene ble kjørt til Benidorm hvor de ble innkvartert på hotell. Da var klokka halv åtte søndag morgen.
Klokka 16 søndag ettermiddag dro flyet fra Alicante til Lanzarote, og omtrent et døgn etter at feriereisen startet kunne passasjerene spasere ut i den varme søndagskvelden på Lanzarote…
Denne historien er hentet fra avisen Manchester Evening News. Den norske avisen Dagbladet omtalte også historien, med overskriften «Alle kabinansatte gråt» da de landet i Alicante…

Lunsjmusikk hver søndag på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen

Den irske trubaduren Colm Farrell fortsetter sin lune jazz-inspirerte underholdning på taket av shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen.
Hver søndag fra kl.13 til 15 presenterer Colm kjente låter fra Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis, og andre klassiskere fra storband-reportoaret.
Det er gratis adgang, ingen bestilling av plasser, og drikke og smakfulle lunsjretter serveres.

«Vi husker 90-tallets musikk» i Costa Teguise tirsdag

Nå blir det 90-talls musikk og nostalgi i Costa Teguise!

Det er ikke sikkert så mange som fikk med seg at det også var store hits fra spanske artister på 90-tallet. Nå samles fire band fra den tiden på den store parkeringsplassen ved shoppingsenteret Las Maretas på Avenida de las Islas Canarias midt i byen Costa Teguise tirsdag 31.oktober, på selveste Halloween.
Det er bare å følge folkemengden til konsertstedet, for her blir det fullt! Og det hele er GRATIS!
Det er discjockey i gang fra kl.19, og selve konserten begynner kl.20.

En av artistene redaktøren hadde hørt om før, er gruppen «La Guardia»…kanskje også du har hørt denne låten tidligere?

Flere og flere leser Lanzaroteposten

Det nærmer seg høysesong for de nordiske turistene på Lanzarote!
Det merkes på statistikken fra Google Analytics, som teller hvor mange lesere som er innom nettsiden i løpet av den siste måneden.
Tallet på lesere har gått opp fra 48 000 lesere i forrige måned, til 55 700 i oktober (55.7K). Dette betyr at 55 700 lesere har vært innom nettsiden de siste 28 dagene. Dette er også 4 600 flere lesere enn for et år siden.

Statistikken forteller at nesten 70 prosent av leserne går direkte inn på nettsiden uten å gå innom Facebook.
De fleste lesere befinner seg i Norge, Sverige, Danmark og i Spania. Noen befinner seg også i USA, som mest sannsynlig er slekt og venner etter at jeg har arbeidet der i noen år.

Search traffic over the last 28 days:

Jeg takker for interessen og støtten, og lover å fortsette med å fortelle hva som skjer på solskinnsøya Lanzarote!

Sjømannskirken informerer

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det nærmer seg Halloween, men først blir det en ny fredagspils!
Siste uke kom det 27 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er det bare å ta seg en tur!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Klokka skal også stilles…på Lanzarote!

Natt til søndag 29.oktober skal klokka stilles en time TILBAKE (til nærmeste sommer, selv om det er sommer hele året på Lanzarote), og dette skjer også på solskinnsøya!

Lanzaroteposten på lørdag

Vi får en del spørsmål om hvor man kan bli servert ekte kanarisk mat.
I fjor hadde Lanzaroteposten en serie hvor vi presenterte 11 teleclubber spredt over hele øya. En teleclub er en lokal restaurant drevet av folk som bor på stedet, og som serverer ekte kanarisk gourmet-mat til en billig penge.
I morgen kommer det en samlet artikkel over alle 11 teleclubbene med tekst og bilder, laget av vår utsendte medarbeider Terje Jansson.
God for(n)(d)øyelse!

Ei god helg og og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast