restauranter

Vi besøker Restaurante Mirador el Roque i Órzola, nord på Lanzarote

Tekst og foto: Terje Jansson

Órzola er et yndet utfartssted, denne lille landsbyen som ligger helt nord på Lanzarote. Landsbyen er kanskje mest kjent for at det er herfra passasjerbåtene til øya La Graciosa går.

Den lille landsbyen har flere restauranter. De fleste ligger like ved båthavna, og tett inntil hovedveien som går gjennom Orzola. Dessverre er det ikke alle restaurantene som er like bra i byen. Det har vi erfart.

Men en restaurant er bra, nemlig Restaurante Mirador el Roque!

Like før man kommer til havna det båtene går over til La Graciosa, går det et fortau inn til høyre langs vannet, og forbi den forholdsvis nye småbåthavna. Bare 100 meter bortover ligger Mirador el Roque.

Restauranten har god plass ute på fortauet, med store parasoller.  Hvis været ikke tillater at man sitter her, kan man ta plass i den store overbygde terrassen. Man kan også sitte inne i restauranten.

Lunsj med gode venner i Orzola. Til v. Marit og Terje, til h. Anna og Øystein

Menyen er rikholdig, og det er noe for en hver smak. Vi falt for den spanske lapskausen, estofado, som det var mye godt i. Den ble servert på et stort trebrett, og vi fikk to store stykker geitost fra Lanzarote som vi kunne ha i lapskausen.

Nydelig kanarisk lapskaus, estofado

Joda, det smakte riktig så godt, og retten ble også servert med varmt brød.

Etter en god lunsj kan man legge veien videre til bebyggelsen på bortsiden av restauranten. Der er det riktig så fredelig, og vi kunne se et par som tok seg en dukkert i havet her.

Så god tur til Órzola!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast