nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 14.desember 2023

I går åpnet den nye avdelingen for radioterapi (strålebehandling) på det offentlige sykehuset på Lanzarote
Politikere på besøk under den offisielle åpningen av den nye kreftavdelingen. Foto: Cabildo de Lanzarote/La Voz

I går onsdag ble den nye avdelingen for kreftbehandling (onkologi) offisielt åpnet ved det offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Dr.José Molina Orosa.
Åpningen av den nye bunkeren for strålebehandling gjør at kreft-pasienter som bor på Lanzarote slipper å ta den lange turen til Dr. Negrin-sykehuset i Las Palmas når de skal behandles. Det ventes at omtrent 300 pasienter vil bli behandlet på den nye avdelingen hvert år.

Helt siden juni har deler av den nye kreftavdelingen vært i bruk, og spesialister fra nettopp sykehuset i Las Palmas har vært sammen med personale fra Lanzarote i oppstartsperioden.

Flere yngre jenter har kommet som flyktninger til Lanzarote
Foto: Salvamento Maritimo

I de siste to månedene har det kommet 47 jenter i alderen 11 til 15 år til Lanzarote, alle uten å ha vært i følge med voksne familiemedlemmer. En natt i slutten av november kom det en båt med 12 jenter om bord, uten følge med voksne. Alle er fra Marokko.
Dermed måtte det i all hast skaffes midlertidige boliger for denne gruppen, separert fra andre flyktninger.

Nå er Lanzarote ansvarlig for 250 mindreårige flyktninger. 100 av guttene er innkvartert ved ungdomsherberget i landsbyen La Santa på vestkysten. Resten er fordelt på fem andre boliger på øya, blant annet i Arrecife og Yaiza.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger, spesielt hva som skjer med barna ved å klikke HER.

Politiet leter etter en motorsyklist som kjørte i mer enn 230 km/t
Fra videoen i lokalavisa. Faksimile fra La Voz de Lanzarote

En motorsyklist har kjørt som en villmann på hovedveiene på Lanzarote, og filmet kjøringen. Videoklippene er lagt ut på Instagram, og nå leter Guardia Civil etter motorsyklisten.
Mens det filmes, ser man motorsyklisten kjøre uten hender på styret mens han kjører forbi andre sykler, og i svinger berører både hender og knær bakken.

Politiet mener at motorsykkelen er en Suzuki Gsxr 600, og under videoene han lager skriver han setninger som «Jeg er på vei til helvete» og «Jeg smiler».

Man kan se hele videoen i lokalavisen La Voz de Lanzarote ved å klikke HER.

Deler av underholdningssenteret Centro Atlantico i Puerto del Carmen skal selges på auksjon
Foto: FB

Fem av lokalene i det gamle underholdningssenteret Centro Atlantico på Avenidaen i Puerto del Carmen legges nå ut for salg på auksjon.

Disse fem lokalene står tomme, og tilsammen har de en gjeld på 1,2 millioner euro i ikke innfridde banklån.

Centro Atlantico var det mest populære in-stedet i Puerto del Carmen på 1990-tallet og tidlig 2000-tallet med diskoteker som Papagayo, Hippodrome og Dreams. Hundrevis av turister og yngre mennesker fra Lanzarote møttes der, spesielt i helgene.
Etter hvert flyttet nattelivet vekk fra Centro Atlantico, og områder som havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen og deler av hovedstaden med Charco de San Ginés og Marina Lanzarote har tatt over.

Nå er over 1300 m2 til salgs, og i følge banken er lokalene verdt 2,3 millioner euro.

Åpningstider for supermarkedet Mercadona på Lanzarote i julen og på nyåret
Foto: FB

Rødt betyr stengt, og lysegrønt betyr at butikken stenger kl.15, julaften og nyttårsaften.

Julemarked i Puerto del Carmen åpner i dag torsdag

I dag torsdag kl.17.30 åpner et stort julemarked på Nasjonenes Plass (Plaza de las Naciones) i Matagorda i Puerto del Carmen.
Dette er et håndarbeidsmarked, hvor man kan få flere flotte og ikke minst ekte produkter fra Lanzarote!
Det blir flere workshops (arbeidsgrupper) både for store og små, det blir smaksprøver av lokal mat fra øya, og hver kveld blir det opptreden av lokale folkemusikkgrupper.

Er man i Puerto del Carmen, og ikke helt vet hvor Matagorda er, kan man faktisk rusle nordover langs Avenidaen mot Hotel San Antonio, og like etter hotellet ligger Nasjonenes Plass.
Julemarkedet varer frem til og med søndag.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast