nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 13.desember 2023

Taxi-køene på flyplassene er noen ganger veldig lange
Fra en tidligere kø på flyplassen. Foto: Lanzaroteposten

En leser av lokalavisen La Voz de Lanzarote tok lørdag kveld kontakt med avisen, og viste en video med bilder av den kjempelange køen for å få en taxi på flyplassen. Flere hundre mennesker stod i køen, og det ble hevdet at ventetiden var litt over en time.
Dette er altså turistenes første møte med Lanzarote, som ikke er bra!

Det er bare taxier fra San Bartolomé kommune som kan hente passasjerer FRA flyplassen, fordi flyplassen ligger i den kommunen.
Når det er stor trafikk, kan taxier fra andre kommuner trå til…men da må de jo varsles om dette. Sist lørdag var det tydelig at ingen beskjeder var gitt om å hjelpe.

Ennå diskuterer myndighetene hvordan denne floken kan løses, og i mens vokser taxi-køene…

Sjøredningstjenesten har fått en ny og større båt som er stasjonert i Arrecife
Foto: Salvamento Maritimo

Lanzarote har fått en ny redningsbåt. Den er 40 meter lang, har en maks hastighet på 30 knop, og en rekkevidde på 1450 nautiske mil når farten er på 15 knop.
Så langt i år har det ankommet 166 båter med flyktninger til Lanzarote, med i alt 7 488 personer. Mer enn 1 000 av disse var barn. Hittil i år har åtte flyktninger druknet på vei til Lanzarote.

Den nye båten er utstyrt med en egen hjelpebåt med plass til seks personer. Den store båten har klimaanlegg, og en sykestue med førstehjelpsutstyr for å pleie sårede, med et eget toalett. Det er også installert en skanning-sonde som kan kartlegge og produsere 3D-bilder av havbunnen, som blir til stor hjelp ved søk og lokalisering av båtvrak eller lignende.

Surfere venter på kjempebølger ved landsbyen La Santa
Her er den amerikanske surferen Mason Barnes i aksjon ved La Santa. Foto: Quemao Class

Denne uka er flere av verdens beste surfere samlet i landsbyen La Santa, på vestkysten av Lanzarote. Der  venter de på kjempebølgene, som vanligvis kommer i de siste to ukene i desember. Denne spesielle surfe-konkurransen kalles The Billabong Quemao Class, og arrangeres for 8.gang.

Vanligvis vet man ikke helt NÅR denne konkurransen blir arrangert, for man venter nemlig på den største bølgen av de alle, kjempebølgen El Quemao, som vil nærme seg kysten av øya en av disse dagene.
Og på mandag og i går tirsdag var konkurransen i full gang, og der var også flere tilskuere sammen med presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort med sitt kamera:

Publikum koste seg i sola i La Santa. Foto: Oswaldo Betancort

Denne legendariske bølgen (som det altså er flere av) kan bli flere meter høy, og skaper det perfekte «røret» dersom vinden og bølgene samarbeider, sier ekspertene.
Elite-surfere fra alle Kanariøyene, fra det spanske fastlandet, fra andre europeiske land og USA har nå samlet seg på Lanzarote. Og en av vinnerne i går var den yngste deltakeren, Makoa Gomez fra Lanzarote.

El Quemao betyr «den brente», oppkalt etter en bar med en innehaver som hadde arr etter en brannulykke. Baren ble ofte besøkt av surfere.
De siste åtte årene har man også tilegnet dette arrangementet til David Infante, surferen som omkom i bølgene utenfor La Santa i 2009.

Til orientering: I 2021 kom kjempebølgene inn mot La Santa 17. og 18.desember…skrev Lanzaroteposten.

Film om Napoleon på kino på Lanzarote, med engelsk tale
Plakat: Kinoen

En film om den franske militære lederen Napoleon vises i morgen kveld torsdag på kinoen Atlántida, ved San Ginés-bukta midt i Arrecife.
Filmen begynner kl.21, og har engelsk tale, og spanske undertitler.
Filmen er amerikansk, og hadde verdenspremiere 23.november 2023, så dette er en splitter ny film. Hovedrollen innehas av Oscar-vinneren Joaquin Phoenix.
Filmen skildrer Napoleons liv, sett gjennom hans kone Josephines øyne.
Billetter koster seks euro, og kan kjøpes ved å klikke HER.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag kl.14.

Sist onsdag kom det 14 gjester til pannekakedagen på Las Vistas, hvor man også kan bestille andre retter fra menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast