nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 5.desember 2023

Mange steder på Lanzarote mistet strømmen mandag kveld
Foto: freepik.com

Flere områder på Lanzarote mistet strømmen mandag kveld.
Mørket senket seg over blant annet Puerto del Carmen i godt og vel 90 minutter. Da ble det jo straks problemer for gjester på restauranter som skulle betale med kort, blant annet.
Men som sagt, etter 90 minutter kom strømmen tilbake, og alt er tilbake til normale tilstander. Hvorfor det ble strømbrudd er uvisst…

Flere turister med Ryanair
Foto: corporate.ryanair.com

Turistmyndighetene på Lanzarote har underskrevet en reklameavtale med det irske lavprisselskapet Ryanair for å få flere turister fra Storbritannia og Irland. Også andre land vil se denne reklamen. Reklameavtalen er verdt 275 000 euro.
Europas største lavprisselskap skal starte denne kampanjen i desember via flyselskapets sosiale medier, nettside og andre PR-kanaler.

Først og fremst er det britiske og irske gjester som er målet, men også fremtidige gjester fra Frankrike, Polen, Italia, Belgia, Tyskland, Østerrike, Ungarn, Slovakia og Kroatia.

Dersom kampanjen blir en suksess har Ryanair opsjon på å fornye kontrakten i 2024.

Flygelederne utsetter streik til etter jul
Foto: Lanzaroteposten

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere er flere av flygelederne på flyplassen i streik.

Streiken blant flygelederne på flyplassen på Lanzarote har nå vart i snart elleve måneder. På grunn av streiken i det privateide selskapet Saerco som flygelederne er ansatt i, ble flyplassen på Lanzarote rangert som den sjette flyplassen med flest forsinkelser i Europa siste helg. Det er lønn og arbeidsforhold som er grunnen til streiken.

Nå har fagforeningene bestemt at det ikke skal streikes i tidsrommet 1.desember til 7.januar. Dette har fått presidenten på øya, Oswaldo Betancort til å takke fagforeningene for denne gesten, som vil hjelpe turister og innbyggerne som bruker flyplassen i julehøytiden.
Samtidig sier presidenten at «enhver arbeidstaker har en grunnlovsfestet rett til å gå til streik, og det er udiskutabelt». Han håper at partene vil bruke tiden til å finne en løsning på konflikten.

God økonomi fører til økning av ansatte
Gateliv i Arrecife. Foto: LBRA

Nå er det 17 firmaer på Lanzarote som har 250 ansatte eller flere. Dette er en økning på fire firmaer fra i fjor.
I alt er det  litt over 5 000 registrerte firmaer på øya, hvorav 4 200 firmaer har ni eller færre ansatte.

35 flyktninger inn til vestkysten av Lanzarote mandag morgen
Foto: Salvamento Maritimo

En båt med 35 personer om bord, deriblant seks kvinner, en av disse var gravid, og seks barn kom inn til landsbyen Caleta Caballo på vestkysten av Lanzarote tidlig madag morgen.
Det var en av innbyggerne i landsbyen som varslet myndighetene om ankomsten. I følge det lokale Røde Kors var alle flyktningene ved god helse, men den gravide ble tatt hånd om av helsepersonell.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Det blir pannekaker i morgen onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Vi varsler allerede i dag at det blir som vanlig trønderske pannekaker på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i morgen onsdag kl.14..

Grunnen til at vi skriver om dette i dag, er at i morgen onsdag er det Konstitusjonens Dag (Grunnlovsdag) i Spania, en fridag for mange.
Da forteller Lanzaroteposten om bakgrunnen for Grunnlovsdagen, og også om den andre høytidsdagen denne uka, Inmaculada Concepción, eller Marias unnfangelsesdag fredag 8.desember.

Sist onsdag kom det 14 gjester til pannekakedagen på Las Vistas, hvor man også kan bestille andre retter fra menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Sjømannskirken informerer

Nå er det advent og tid for førjulstradisjoner.
En av de store på Lanzarote, er å se på julekrybber. Hver landsby har sin egen krybbe i sin egen stil, hvor stallen med Jesusbarnet alltid er i sentrum.
Sjømannskirken arrangerer busstur mandag 11. desember for å besøke tre av krybbene – i Yaiza, på bodega Stratvs og i Tinajo.Det blir et litt lengre stopp på Stratvs for å ta inn inntrykket av den vakre bodegaen, og kanskje kjøpe litt god vin til jul?
På Finca de la Florida får vi servert deilig ertesuppe med brød og et glass drikke til. Avreise kl 15:00 og retur kl 20:00.
Bindende påmelding og betaling. Vi gleder oss!

 

 

I dag tirsdag er det trim på terrassen på kirken kl.11. Deretter kan man kompensere med kjøttkaker i brun saus med tilbehør kl.13!

Julekrybben i landsbyen Yaiza ble innviet sist fredag

Sist fredag ble kanskje Lanzarotes største julekrybbe, i landsbyen Yaiza innviet. Hele området er på 260 m2, ikke langt fra kirken i byen.

Enhver by og bygd på Lanzarote, og gjerne også hoteller har sin egen julekrybbe med hus og andre figurerer fra lokalområdet.
Julekrybbene kalles Belén, en forkortelse for Betlehem, og stallen med Jesusbarnet er alltid plassert midt i det lokale landskapet.

Under innvielsen av krybben i Yaiza deltok de lokale korene Vulcania og Yaiza Vocal Group i kirken, før man gikk ut for å beundre den vakre julekrybben i landsbyen Yaiza. I videoen kommer det et par korte intervjuer med ordføreren i Yaiza, og en av de ansvarlige for byggingen av julekrybben. Alt blir ledsaget av musikk av en lokal folkemusikkgruppe. Se videoen her:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast