nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 7.desember 2023

Strømmen gikk, og vannet forsvant
Foto: pexels.com

I Puerto del Carmen og de nærmeste landsbyene forsvant strømmen i nesten to timer mandag kveld. Grunnen var en teknisk feil i en transformatorstasjon i landsbyen Mácher vest for Puerto del Carmen.
I deler av Tias og Tahiche forsvant strømmen i et kortere tidsrom. Flere av hotellene i Puerto del Carmen hadde egne generatorer, slik at de ikke ble totalt strømløse.

Tirsdag morgen fikk myndighetene inn flere meldinger om at også vann-tilførselen til flere områder på øya ble påvirket av strømbruddet.
Vann-tilførselen ble redusert, trykket forsvant, og enkelte områder mistet vanntilførselen helt.
Områdene som ble berørt av dårlig vannproduksjon var Haría, Máguez, Punta Mujeres, Arrieta, Guatiza, Nazaret, Tahíche, Teguise, Famara, La Santa, Tiagua, Soo, Muñique, Tías, Mácher, Conil, La Asomada, Yaiza og Uga. Onsdag ettermiddag var det ennå problemer flere steder.

Dette skriver vannverket Canal Gestion i en melding.

Tre båter med 158 flyktninger om bord inn til Lanzarote onsdag

Onsdag ettermiddag og kveld ble tre båter med 158 flyktninger om bord oppdaget øst for Lanzarote. Flyktningene var fra land både sør og nord for Sahara, og det var både menn, kvinner og barn om bord. I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Ny publikumsrekord i turistsentrene
Nasjonalparken Timanfaya. Foto: Lanzaroteposten

I oktober ble det satt ny publikumsrekord i turistsentrene.
CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote mottok over 288 000 besøkende i oktober, en økning på 7,5 prosent sammenlignet med oktober i fjor.

Igjen kom det flest besøkende til nasjonalparken Timanfaya, med 76 000 gjester. Deretter fulgte grottelandskapene Jameos del Aqua med 72 500 besøkende, og Cueva de los Verdes med 48 000 besøkende.

To kommuner på Lanzarote hadde høyeste hotell-belegg i Spania i oktober
Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen. Foto: hotellavabeach.com

Hotellene i Teguise kommune med Costa Teguise og Tias kommune med Puerto del Carmen hadde henholdsvis 86,4 prosent og 84,9 prosent belegg i oktober. Dette var det høyeste belegget blant alle turistkommunene i Spania.
Det er Det nasjonale statistikk-instituttet (INE) som melder dette.

Yaiza kommune (med Playa Blanca) kom inn på 4.plass med 83,8 prosent, bare slått av byen Sevilla på fastlandet, som oppnådde 84,8 prosent belegg.

Lanzarote som helhet oppnådde 84,6 prosent, og hadde det høyeste hotell-belegget på Kanariøyene. Øverst på den listen lå Barcelona, hvor 87,4 prosent av hotellrommene var okkupert.
Etter Lanzarote kom Fuerteventura med 78,9 prosent belegg, Tenerife med 77,5 prosent, og Gran Canaria med 69,7 prosent hotell-belegg.

Flyselskapet Binter øker sine flygninger denne uka
Foto: Cabildo de Lanzarote

Det lokale flyselskapet Binter øker sine flygninger denne uka på grunn av de to ekstra fridagene i Spania, Grunnlovsdagen onsdag og en katolsk høytid fredag.

Flyselskapet har planlagt 45 ekstra avganger, og mer enn 3200 ekstra seter mellom øyene. Tolv av de ekstra avgangene er mellom Lanzarote og Tenerife nord.

Julemarked i landsbyen Teguise

Teguise kommune arrangerer julemarked (Mercado Navidad) i landsbyen hver dag fram til søndag denne uka fra kl.10.30 til 20.30. På plakaten står det at det er mer informasjon på nettsiden www.teguise.es .

«Jul på øya», «Navidad Isleña» er en konsertserie arrangert av alle de sju kommunene på Lanzarote
Plakat: Cabildo de Lanzarote

Lokale grupper med musikere og sangere vil opptre på gater, i kirker og på torg over hele Lanzarote i desember. Alle konsertene er gratis, og går hver dag fram til 31.desember.

Man finner hele programmet med tid, sted og navn på musikkgruppe ved å klikke HER (på engelsk).  Bruk Google oversetter dersom engelsken ikke er helt oppdatert…
En takk til Lanzarote Information for å ha samlet denne informasjonen!

«Ingen barn uten leker», en veldedighetsaksjon på Lanzarote
Foto: pixabay.com

For 13.året arrangerer hotellforeningen på Lanzarote, ASOLAN og turistmyndighetene en aksjon for å skaffe leker til barn på øya som ikke har egne leker av ulike årsaker.
«Ingen barn uten leker» er mottoet for aksjonen, som vil bringe smil og håp til jul til de aller yngste på Lanzarote.

Aksjonen ledes av den katolske humanitære stiftelsen Cáritas på øya, som har opprettet et eget bankkontonummer som folk kan donere penger til. Siste frist er 15.desember, slik at man har tid til å kjøpe inn leker til de mest sårbare familiene før jula kommer.

Kontonummeret er ES65 0075 0951 7306 0009 5654, som også kan brukes av nordiske givere.

Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen har en egen innsamling av leker lørdagene 9. og 16.desember fra kl.17-20, arrangert av sosialkontoret i Tias kommune.

Sjømannskirken informerer om juleprogrammet

Legg merke til at det er NY TID for gudstjenesten i den katolske kirken i havna i Puerto del Carmen julaften, kl.14.

Og i kveld er det hyggekveld på kirken:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast