nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 29.november 2023

Vingårdene på Lanzarote produserte tre millioner flasker vin siste sesong
Vin fra bodegaen La Geria. Foto: turismolanzarote.com

På grunn av de gode drueavlingene denne sommeren, vil tre millioner flasker vin fra Lanzarote bli lagt ut for salg. Dette opplyser det offisielle vinrådet for Lanzarote i en melding.

Mengden av vin fra årets avlinger er tilstrekkelig til å møte etterspørselen, etter et år med mangel på vin fra de forskjellige vingårdene.

Allerede er flere flasker av den tørre hvitvinen Malvasia bli sendt ut på markedet fra flere bodegaer, som La Florida, Tierra de Volcanes, Lágrima de Malvasía, El Grifo, La Geria, Vega de Yuco, Guiguán, Bermejo, La Grieta og Vulcano.

Prisen for ei flaske vil ligge rundt 15 euro, noe som forteller oss at de forskjellige vintypene på Lanzarote ikke masse-produseres, og at bøndene som dyrker druene får godt betalt for avlingene sine.

Druebøndene ser nå frem mot neste sesong, og ber om mer regn, noe som er viktig for en god drueavling.

Rekordmange betalte sosiale utgifter på Lanzarote
Folk på Lanzarote. Foto: LBRA./Lanzarote Business & Resident Association

Når folk som er i arbeid på Lanzarote betaler sine sosiale utgifter, betyr det at arbeiderne er registrert, og ikke arbeider «svart».
I slutten av oktober ble det registrert 72 190 personer som betalte sine sosiale utgifter. Dette er det høyeste tallet på registrerte arbeidere noen gang på Lanzarote.

Prisene på hotellrom i Teguise kommune med Costa Teguise gikk NED i oktober!
Byporten inn til Costa Teguise. Foto: Gunn Langeland

Snittprisen på hotellrom i Teguise kommune med turistsenteret Costa Teguise på Lanzarote gikk NED med 6,1 prosent sammenlignet med rom-prisen i oktober i fjor.
Av alle turiststedene på Kanariøyene er det BARE hotellene i Teguise kommune som opplever prisfall sammenlignet med fjoråret.
Det er det nasjonale statistikkinstituttet (INE) som skriver dette i en melding.

Snittprisen i oktober i år i Teguise var 94,66 euro, mot 100,52 euro i fjor.

Hotellene i Tias (med Puerto del Carmen) og Yaiza (med Playa Blanca) opplevde prisøkninger: I Tias kommune økte døgnprisen med 18 prosent, og lå på 129 euro, og i Yaiza økte snittprisen 7 prosent, til 135 euro per døgn.

Folk bruker lokalflyene!
Foto: canaryfly.es

To lokale flyselskap trafikkerer Kanariøyene, Canaryfly og Binter Canarias.

Mellom januar og oktober har over en million flypassasjerer tatt ett av disse flyene til eller fra Lanzarote. Dette er 11 prosent flere passasjerer sammenlignet med samme periode i fjor. Det er det kanariske statistikkinstituttet ISTAC som skriver dette i en melding.

Den mest trafikkerte ruten er fra Lanzarote til Gran Canaria. en strekning som hadde 675 000 passasjerer fram til november.
390 000 passasjerer fløy mellom Lanzarote og Tenerife. Størst økning hadde strekningen Lanzarote-La Palma med 15 365 passasjerer, en økning på 34 prosent sammenlignet med fjoråret.

Tre båter med 140 flyktninger om bord reddet
Foto: Salvamento-Maritimo.es

Tre båter med 140 menn, kvinner og barn om bord ble reddet av Sjøredningstjenesten tirsdag morgen og ettermiddag utenfor kysten av Lanzarote. Både en redningsbåt og et redningsfly var med på lokaliseringen av båtene.
I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Pannekaker i dag! 
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen hvis man vil det.

Nå finner flere og flere veien til Las Vistas, og siste uke var vi 25 gjester der. Folk følger sikkert den gode lukten av de nystekte pannekakene! Vi ønsker alle velkommen!


Dette er en STOR porsjon pannekaker med blåbær og flesk! Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Sjømannskirken informerer om film i kveld

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast