nyheter

Siste nytt fra Lanzarote! Torsdag 30.november 2023

Storm og regn i vente
Fra en tidligere regnfull kveld på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Det spanske værinstituttet AEMet og myndighetene har sendt ut et stormvarsel for alle Kanariøyene.
Stormen vil allerede i morgentimene i dag torsdag komme inn over de vestligste øyene, og nå Gran Canaria torsdag ettermiddag.
Det meldes om storm med muligheter for kraftig regn fra natt til fredag på Lanzarote, og også fredag morgen og formiddag. Og bøndene gleder seg!
Tormentas betyr storm.

En engelsk turist som reiste til Lanzarote (?) er savnet
Joseph Howard er savnet. Foto: privat

Joseph Howard er 28 år gammel, og ble sist sett i hjemmet sitt i landsbyen Knowsley i England.
Mandag 20.november forberedte han seg til å reise til Lanzarote på ferie. Han forlot hjemmet sitt, og senere har ingen sett ham. Det er uvisst om han gikk om bord i flyet som gikk direkte til Lanzarote.
Nå undersøker politiet om han er i England eller på Lanzarote, skriver Merseyside Police i en melding.

Den billigste bensinen på Lanzarote finnes i Playa Blanca
Foto: pixabay.com

Den billigste literen av 95 oktan bensin finner vi ved bensinstasjonen i Marina Rubicon i Playa Blanca. Literprisen der er 1,28 euro, mens diesel koster 1,29 euro.
Den billigste 98 oktan bensin finner vi på bensinstasjonen Disa i landsbyen Mácher, på hovedveien mellom Arrecife og Yaiza. Literprisen er 1,43 euro.
I store deler av 2022 og i første kvartal av 2023 var bensinen på Lanzarote billigere enn på naboøya Fuerteventura. Nå er dette snudd; i snitt koster en liter 95 bensin 1,41 euro på Lanzarote, og på Fuerteventura er prisen 1,40 euro.

Verdien på boliger på Kanariøyene går bare en vei…opp!
Ill.: pixabay.com

Snittprisen på boliger på Kanariøyene vokste med 8,2 prosent i tredje kvartal. Dermed er Kanariøyene bare litt bak eiendomsprisene på Balearene (Mallorca, Ibiza med flere).
I Spania steg eiendomsprisene med «bare» 4,2 prosent. Det er Kanariøyenes statistikk-institutt som melder dette (ISTAC).

Skal bygge kontrollsenter for satellitter på Kanariøyene 
Foto: satnow.com

Det skal bygges et kontrollsenter for satellitter på Kanariøyene. Det melder et firma som heter BeetleSat, som er et samarbeidsprosjekt mellom Spania, Israel og Storbritannia.
Det skal investeres 300 millioner euro i prosjektet. BeetleSat skal skyte opp 200 kommunikasjonssatellitter som vil styres fra et nytt kontrollsenter, som trolig skal bygges i Las Palmas på Gran Canaria.

Fra før finnes det et institutt for astrofysikk (IAC) og et romsenter i Maspolomas på Gran Canaria.
Satellittene vil blant annet gi internett-tilgang med høy hastighet i områder hvor det er vanskelig å bygge ut kabel- og mobilnett.

BeetleSat blir en direkte konkurrent til Elon Musks selskap Starlink, som også tilbyr internett-tjenester.

40 flyktninger i båt inn til Lanzarote
Foto: La Voz de Lanzarote/ Jose Luis Carrasco

Tidlig onsdag morgen ble en båt med 40 flyktninger, både kvinner, menn og flere barn reddet av Sjøredningstjenesten utenfor kysten av Lanzarote. Da flyktningene kom inn til hovedstaden Arrecife, ble de mottatt av det lokale Røde Kors, som kunne fortelle at alle var ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Tango for alle penga!

I kveld kl.19 presenteres en musikalsk fortelling om tangoens historie i konsertsalen Camel House. Camel House ligger i landsbyen Macher, som er vest for Puerto del Carmen. Billetter selges ved døren.
Flere opplysninger finner man på nettsiden camelhouse-lanzarote.com .

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast