nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 28.november 2023

Hittil i år har 2,2 millioner turister kommet til Lanzarote. Irland øker, Tyskland svikter
Foto: Vidar Nordli Mathisen

2,2 millioner turister har så langt reist til Lanzarote. 1,3 millioner av disse kom fra Storbritannia, som utgjør 57 prosent av totalen.
Dette er en økning på over sju prosent fra tidligere år.
Andreplassen har historisk sett vært inntatt av Tyskland, men ikke i år. Fram til utgangen av oktober hadde 276 000 turister kommet fra Irland, mens 201 000 hadde reist fra Tyskland.

Lanzarote Data Center er ansvarlig for tallene, og skriver i et vedlegg at Irland har «bare» 4,7 millioner innbyggere, som er mindre enn seks prosent av Tysklands befolkning på 83 millioner. Det irske markedet har ikke sluttet å vokse, til tross for de siste økonomiske krisene som har fått tyskerne til å slutte å reise.

En av 18 irer har dermed besøkt Lanzarote så langt i år, sammenlignet med en av 50 briter og en av hver 200 tyskere.

Vaksiner mot korona og influensa for alle
Tegning: Morten Hjerpsted

Siste uke fikk Lanzaroteposten informasjon av norske langtidsturister på øya at de  hadde fått vaksiner mot korona og influensa på det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen, uten at de hadde en fastlege der.
De gikk rett og slett inn på senteret og spurte. Et skjema ble fyllt ut med navn og adresse, og pass og det blå helsetrygdkortet ble vist fram.
Så fikk de en timeavtale, og sprøytene ble satt, helt gratis. Kanskje verdt å prøve, på det nærmeste offentlige legesenteret for deg?

Ungdommer ryddet i kommunen
Flittige ungdommer ! Foto: Tinajo kommune

Tinajo kommune på Lanzarote arrangerte en miljødag siste uke, og mange ungdommer meldte seg til å rydde flere steder i kommunen.
I løpet av et par-tre timer hadde ungdommene samlet flere sekker med rask!
Det var en engasjert og miljøbevisst gjeng som tok oppstilling for fotografen, og kommunen takket for innsatsen!

To båter med 86 flyktninger om bord ble reddet på vei til på Lanzarote
Foto: Salvamento Maritimo

Mandag formiddag ble en båt med 47 flyktninger, blant disse flere barn reddet av Sjøredningstjenesten 29 kilometer nordvest for landsbyen Orzola nord på Lanzarote. Flyktningene var fra land nord for Sahara. Litt senere ble enda en båt oppdaget nordøst for øya. Om bord var det 39 flyktninger, alle fra land sør for Sahara..
I løpet av det siste døgnet har det kommet åtte båter til Lanzarote.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

15 cruiseskip med 25 000 passasjerer til Lanzarote denne uka
«Azamara Pursuit» besøkte Lanzarote for første gang. Foto: Abxbay/ wikimedia.org

Den siste uka i november kommer det 15 cruiseskip inn til Lanzarote. Om bord vil det være 25 000 passasjerer. Dette skriver Las Palmas Port Authority i en melding. Lørdag kom «MSC Seaview» inn til øya, med 6 200 passasjerer om bord.

Før helga kom cruiseskipet «Azamara Pursuit» for første gang inn til Lanzarote. Skipet er registrert på Malta, har 777 passasjerer og et mannskap på 380, og var på vei til Sør-Afrika. Ordføreren i Arrecife og turistsjefen gikk om bord og overleverte en suvenir som et minne om det første besøket i hovedstaden på Lanzarote.

Lanzarote økte tallet på cruisepassasjerer fra januar til oktober med 69 prosent i forhold til samme periode i fjor.
340 533 passasjerer kom i denne perioden i år, noe som utgjør nesten halvparten av alle cruisespassasjerer i provinsen Las Palmas, som Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura tilhører.

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast