nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 27.november 2023

Over 50 000 besøkte mat-og vinfestivalen i Teguise
Foto: Cabildo/Saborea

Det var folksomt i landsbyen Teguise denne helga, da Kanariøyenes største mat-og vinfestival ble arrangert for 10.gang.
Mer enn hundre utstillere, inkludert restauranter, konditorier, ostebutikker og vinprodusenter tilbød det beste av sine produkter i de mange teltene og bodene som var satt opp i landsbyen.
I følge arrangørene kom det over 50 000 publikummere til landsbyen denne helga. Det ble solgt 350 000 bonger for vinglass og andre smaksprøver på festivalen.

Mateo og Valeria er de mest populære navnene på Kanariøyene. 
Ill.: pixabay.com

Så langt i år er de mest populære navnene på Kanariøyene Mateo for gutter, og Valeria for jentene.
Ekspertene tror at Mateo ble populært fordi kjendiser som Christiano Ronaldo, Leo Messi, Ricky Martin og den spanske artisten David Bisbal alle døpte sine gutter Mateo.
Valeria var et populært jentenavn på 1940-tallet, og er nå på topp igjen.

I Spania er det mest populære guttenavnet Martin, og det mest populære jentenavnet Lucia.

De to mobile avsaltningsverkene er nå i full drift
Vannverket mellom Arrecife og Costa Teguise. Foto: Cabildo de Lanzarote

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere var det store problemer med vannforsyningen på Lanzarote i august og september.
Derfor bestemte myndighetene at to mobile avsalningsverk skulle hentes inn for å produsere mer ferskvann. Disse to avsaltningsverkene var tidligere i bruk på øya La Palma etter vulkanutbruddet i fjor.

Nå er de to avsaltningsverkene i full drift, og produserer 5 000 m3 ferskvann hver uke, Det tilsvarer fem millioner liter ferskvann.

Seks båter med 280 flyktninger inn til Lanzarote søndag 
Foto: salvamentomaritimo.com

I går søndag kom det seks båter med flyktninger inn til Lanzarote. Om bord var det til sammren 280 personer, fra land både sør og nord for Sahara. I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse. Om bord var det både kvinner, menn og barn.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Suksess for Sjømannskirkens julemarked!

Sist onsdag ble Sjømannskirkens julemarked arrangert i Puerto del Carmen. I løpet av denne dagen var 160 personer innom markedet, og det gjorde store utslag på inntektene!
Over 90 000 kroner kom inn på loddsalg og salg av håndarbeidsprodukter, kaffe, vaffel og risgrøt, og alt går direkte til å dekke driften av Sjømannskirken på Lanzarote, opplyser daglig leder på Sjømannskirken, Merethe Thortveit.

Hun sier videre: – Tusen takk til alle som støttet opp med sitt frammøte, med å ta lodd og kjøpe produkter og årer! Tusen takk til alle frivillige og staben som stod på, og som nok en gang fikk markedet i havn.

Å arrangere et julemarked er en aktivitet som krever mange frivillige. Fredag ble støtteapparatet invitert til lunsj på kirken, og de 30 hjelperne koste seg med karbonader, aspik, salater og karamellpudding:

Lunsj for stab og de frivillige. Foto: Lanzaroteposten

Tok du lodd, og lurer på om du vant? Premielisten finner du ved å klikke HER.

Lanzarotes største hotell åpner 1.desember 

Byggingen av hotellet Barceló Playa Blanca startet i 2019, og skal ha kostet 150 millioner euro.
Hotellet eies av et kanarisk selskap, Hermanos Dominguéz, men skal driftes av hotellgruppen Barceló.
Barceló Group drifter allerede 18 hoteller på Kanariøyene, med til sammen 6 000 rom og 12 000 senger. 4 000 personer jobber i selskapet.

Det nye hotellet i Playa Blanca ligger mellom Hotel Princesa Yaiza og Marina Rubicon, og vil ha 720 rom med plass til 1400 gjester. Hotellet satser også stort på å være et konferansehotell, med plass til 800 deltakere.
I hotellet er det fire restauranter, en sportsbar, en lobby-bar og to barer ved bassengene.

132 av rommene er adskilt fra resten av hotellet, og kalles Barceló Playa Blanca Royal Level Adults Only, bare for voksne.

Man kan nå bestille rom via denne nettsiden. Billigste rom koster 139 euro. Det meldes om et nesten fullbooket hotell i desember.

Reiseselskapet TravelON.World har besøkt hotellet, og har lagt ut en 23 minutters video fra besøket. Videoen ser man nedenfor:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast