nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 20.november 2023

Flere tusen var på konsert i Gamlebyen i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Artisten Pedro Capó fra Puerto Rico i Karibia er en populær artist på Lanzarote!

Pedro koste seg på scenen! Foto: ordføreren/Tias kommune

Flere tusen hadde samlet seg på havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen lørdag kveld for å se og høre latino-artisten Pedro Capó, som blant annet har vunnet tre Grammy-priser i USA.
Folk danset og sang med da hit-melodiene ble presentert fra scenen…og hele konserten var gratis. Et populært tiltak fra kommunen!

Ordfører truer med å stenge nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote
Et daglig skue på veien inn til nasjonalparken. Foto: FB

Krangelen om hvordan man skal løse trafikk-problemene inn til nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote fortsetter.

Nå har ordføreren i Tinajo kommune, Jesús Machin truet med å stenge parken, eller gå rettens vei hvis hans forslag om å ha tilbringer-busser fra en parkeringsplass i landsbyen Mancha Blanca ikke blir vurdert.
I et radiointervju denne uka sa ordføreren at flere turister i kø ble tvunget til å urinere langs veien inn til parken på grunn av flere timers venting. Turistbussene kan passere køen, og flere sjåfører melder om farlige situasjoner når barna er ute av bilene.

I den andre enden av veien inn til nasjonalparken ligger landsbyen Yaiza. Ordføreren i Yaiza vil også ha tilbringer-busser derfra.

Myndighetene har så langt ikke reagert på disse forslagene. De har heller laget sitt eget forslag hvor biler får tildelt et spesielt tidspunkt hvor de kan kjøre inn i parken for å unngå kø.

Mann dømt til fengsel for å ha arrangert ulovlige fisketurer for turister på Lanzarote
Ulovlig fangst. Foto: Guardia Civil

I mai skrev Lanzaroteposten om en mann fra Lanzarote som ble arrestert av Guardia Civil etter å ha arrangert turer for turister slik at de kunne fange hai og rokker.
Politiet ble varslet av miljøorganisasjoner på øya som hadde lest annonser på sosiale medier hvor selskapet mannen drev annonserte at turister kunne fange «XXL-monstere», fisk som det ikke var lov å fange, fordi flere av disse var utrydningstruede arter.

I en rettssak tidligere i denne måneden ble mannen dømt til fengsel i ti måneder, og fikk også forbud mot å fiske i 16 måneder.

146 flyktninger inn til Lanzarote
Foto: salvamentomaritimo.com

Lørdag ettermiddag ble en båt med 58 flyktninger om bord reddet av Sjøredningstjenesten på Lanzarote. Båten ble funnet sør for øya, og flyktningene ble transportert inn til Arrecife.
Søndag morgen ble en annen båt oppdaget utenfor kysten av Lanzarote. Om bord var det 58 flyktninger. Søndag kveld ble den tredje båten oppdaget nordøst for øya. Om bord var det 39 flyktninger.

I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Skoleelev fant gammel mynt på skolebesøk til utgravinger sør på Lanzarote
Stolt gutt fra Playa Blanca fant sjelden mynt. Foto: yaiza.es

Lanzaroteposten har flere ganger skrevet om de arkeologiske utgravingene som foregår i området San Marcial de Rubicón ved Playa Blanca.
Området blir ofte besøkt av skoleklasser, og siste uke var en klasse fra grunnskolen i Playa Blanca på omvisnig.
En av guttene i klassen fant plutselig en mynt på bakken, og overleverte mynten til en av guidene som var på området. Men først måtte et bilde tas av den stolte finneren og hans klassekamerater!

Det viste seg at dette var en veldig sjelden mynt med en B inngravert, som kan komme fra den franske erobreren Jean de Bethencourt som kom til Lanzarote i 1402.
Litt senere erobret han Fuerteventura og El Hierro, og la øyene under det spanske kongeriket Castilla.
Den godeste Jean ble utnevnt til Kongen av Kanariøyene, og fikk  lov av den spanske kongen Henrik II eller Henrik III til å prege mynter, med en B gravert inn.

Saltverket Salinas de Janubio på Lanzarote vant priser
Saltverket Salinas de Janubio. Foto: turismolanzarote.com

Saltverket på Lanzarote Salinas de Janubio ligger mellom landsbyen Yaiza og Playa Blanca, og produserer 3000 tonn salt hvert år ved hjelp av havvann og solen.
I den årlige jordbruks-konkurransen Concurso Agro Canarias 2023 vant saltverket fra Lanzarote gullmedalje for deres Flor de Sal, en spesiell type salt. Videre ble det en pris for innovasjon, bilder og presentasjon. Vi gratulerer!

Sjømannskirken informerer

Onsdag er det julemarked på Sjømannskirken på Lanzarote. Les mer om hva som skjer der i Lanzaroteposten i morgen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast