nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 16.oktober 2023

25 kvinner satt fri fra prostitusjon på Lanzarote og Gran Canaria
Foto: Guardia Civil

Ti personer ble siste uke arrestert for menneskehandel, hvitvasking av penger, og som deltakere i organisert kriminalitet på Gran Canaria og Arrecife på Lanzarote.
Etterforskningen har foregått i åtte måneder, sier politiet i en melding.
Ofrene ble tilbudt gratis reise fra Sør-Amerika, gode jobber og leiligheter da de kom til øyene. Disse pengene måtte de tilbakebetale ved å jobbe som sexarbeidere. En av de prostituerte var mindreårig.
Da de ti ansvarlige ble arrestert, fant politiet over 120 000 euro i kontanter, biler og motorsykler, datautstyr og mobiltelefoner.

Over 670 flyktninger inn til øya i båter
Arkivfoto: Salvamento Marino

I løpet av helgen kom det 15 båter med flyktninger inn til Lanzarote. Så langt har det kommet 671 flyktninger, både menn, kvinner og barn. Fire av flyktningene ble sendt til sykehuset med forskjellige diagnoser.
Nå er det igjen satt opp en provisorisk telt-leir i havneområdet Puerto Naos i Arrecife, før flyktningene blir sendt videre til de større mottakssentrene på Fuerteventura og Gran Canaria.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Ryanair åpner igjen base på Lanzarote
Foto: ryanair.com

Det irske lavprisselskapet Ryanair skal denne sesongen åpne igjen basen sin på Lanzarote, og stasjonere tre fly over natten på øya.

I følge Ryanair har selskapet investert 300 millioner dollar i denne satsingen.
Dette skaper 90 godt betalte jobber på flyplassen, med både mannskap, mekanikere og andre viktige personer for å få flyene opp i luften, og ned igjen. Videre vil over 1600 arbeidere i flere firmaer på øya bli berørt positivt av Ryanairs satsing på Lanzarote.

Til sammen vil Ryanair forbinde Lanzarote med 40 destinasjoner.
Seks av disse er nye for året: Belfast, Bremen, Knock (Irland), Milano, Nürnberg  og Zagreb. Videre blir det økning i trafikken til Dublin, Berlin, Madrid og Wien.

Italienske turister til Lanzarote er nesten tre-doblet på ti år
Spansketrappen i Roma! Vi drar fra Roma til Lanzarote, og finner oss ei spansk trapp på Lanzarote i stedet…foto: unsplash.com

I 2012 besøkte 37 000 italienere Lanzarote. I 2022 var tallet økt til 100 000, skriver datasenteret på øya i en pressemelding.

Dette skyldes at det er opprettet flere flyforbindelser mellom byer i Italia og Lanzarote. To flyselskaper deler på å fly de 15 ukentlige avgangene mellom Italia og Lanzarote:
Det britiske flyselskapet easyJet flyr flere ganger i uka mellom Milano og Lanzarote. Det gjør også det irske flyselskapet Ryanair, som også flyr fra Bologna, Torino, Roma og Venezia til Lanzarote!

Dermed inntar italienske turister femteplassen på listen over utenlandske turister til øya, bare slått av Storbritannia, Tyskland, Irland og Frankrike.

Kokk fra Lanzarote kåret til den beste kokken på Kanariøyene
Gonzalo Calzadilla er årets kokk! Foto: Facebook

Gonzalo Calzadilla jobber som kokk på restauranten Isla de Lobos ved Hotel Princesa Yaiza i Playa Blanca på Lanzarote.
Siste uke ble han kåret til den beste kokken på Kanariøyene i en konkurranse som ble arrangert i Granadilla kommune på Tenerife.

Nå skal den godeste Gonzalo representere Kanariøyene i det spanske kokke-mesterskapet i Logroño i La Rioja på fastlandet 27. og 28.november.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast