Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 10.oktober 2023

50 år med naturisme
Charco del Palo. Foto: Haria kommune

Siste uke feiret man at naturistbyen Charco del Palo på nordøstkysten av Lanzarote ble 50 år.

Da de første innbyggerne bosatte seg i området i 1973, var naturisme litt av en sensasjon. Dagen ble markert av Haria kommune i landsbyens butikksenter, men MED klær på!

Jordbærplanter selges billig!
Foto: unsplash.com

Myndighetene på Lanzarote ønsker at flere skal dyrke jordbær på øya. Derfor har regjeringen kjøpt inn 70 000 jordbærplanter, som først og fremst bønder kan få kjøpe kraftig subsidiert. Også hageeiere med et større behov kan stille seg i kø.
Plantene ventes å ankomme øya senere denne måneden, og vil selges fra jordbruksskolen mellom San Bartolomé og Teguise.

Sykkel-utfordring på åtte øyer
Foto/ill: Nettsiden

Turistdepartementet på Kanariøyene har laget en meget detaljert nettside for syklister som vil utforske de åtte Kanariøyene på to hjul.
På åtte dager kan man sykle 900 kilometer, og klatre tilsammen 21 600 høydemeter. Programmet på nettsiden er lagt opp slik at man kan sykle på alle åtte øyene på åtte dager! Det går selvsagt bra å «bare» sykle på «din» øy, for eksempel Lanzarote.

Ved å klikke HER kommer man til nettsiden.

Musikkfestival på Lanzarote med norsk, dansk og islandsk deltakelse starter i dag tirsdag

Den visuelle musikkfestivalen på Lanzarote ble etablert i 1989, og i år arrangeres festivalen for 18.gang.

Dette er en festival som presenterer avantgarde-musikk sammen med visuelle effekter, som gir publikum uvante opplevelser i unike omgivelser, som konsertsalene i grottelandskapet Jameoes del Agua og Cueva de los Verdes.

Fra Norge deltar jazz-musikeren Arve Henriksen på trompet. Han er født på Stryn, og oppvokst på Stranda. Han har spilt sammen med flere grupper i Norge, som Veslefrekk, Tre Små Kinesere, Bodega Band og Motorpsycho, og andre musikere som Bjørn Alterhaug, Sondre Bratland og Silje Nergaard, og forfatter Jon Fosse.
På Lanzarote spiller Arve Henriksen sammen med danske Jacob Bro.

Fra Island kommer Ólafur Arnalds, som gjennom filmen «Island Songs» presenterer egenkomponert musikk fra sju forskjelige steder på Island.

Lanzaroteposten skrev om denne festivalen også i august. Billetter kan kjøpes HER.

Sjømannskirken informerer

Tenesar er en landsby på vestkysten av Lanzarote, som ofte blir kalt den forlatte by.

Vår utsendte medarbeider Teje Jansson besøkte landsbyen i 2021. Du kan ta en titt på hva han skrev om landsbyen før du eventuelt drar dit selv, ved å klikke HER.

Turen bringer deg også til det danske sportshotellet Club La Santa.  Hotellet fylte 40 år i juni i år, og da skrev Lanzaroteposten en artikkel om dette spesielle hotellet, som man kan lese ved å klikke HER. (så skroller man ned på nettsiden).

Turen som Sjømannskirken arrangerer 20.oktober blir fort fylt opp, så det gjelder å være tidlig ute med påmelding. God tur!

OBS! OBS!
På grunn av høye temperaturer, er trim på terrassen i dag tirsdag og gåtur i nærområdet på fredag KANSELLERT!
Vi håper temperaturen synker til neste uke!
Kafeen er åpen fra kl 11:00.
Velkommen hjemom!
Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-