nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 11.oktober 2023

Skolene på Kanariøyene er stengt i dag onsdag og fredag på grunn av varmen 
Det er varmt å være skoleelev disse dagene. Ill.foto: freepik.com

Regjeringen på Kanariøyene har innstilt all undervisning i grunnskolen og den videregående skolen på Kanariøyene i dag onsdag og fredag. Torsdag er helligdag; da feires den spanske nasjonaldagen.

Den intense heten i kombinasjon med sandstøvet fra Sahara (calima) utgjør en fare for helsen, sa den kanariske undervisningsministeren i går på en pressekonferanse, De varmeste stedene på Kanariøyene har hatt temperaurer opp mot 38-39 grader de siste dagene, og værmeldingene sier at heten vil vare i hvertfall ut uken.

Dermed blir det en ekstra lang frihelg for både elever og lærere denne gangen

Ordføreren i Arrecife oppfordrer butikkene og kafeene i byen til å ha åpne dører selv om det er søndag eller en annen helligdag
Noen dager er det trangt om plassen i cruisehavna! Foto; Lanzaroteposten

Når de store cruiseskipene legger til kai i Arrecife, gjerne med både 5000 og 6000 passasjerer om bord, har byens kultursjefer arrangert både folkedans, levende musikk og andre kunstaktiviteteter på forskjellige steder i byen. Da er det like viktig at også byens butikker og kafeer holder åpent, selv om det noen ganger er søndag eller andre helligdager.

Dette sier byens nyvalgte ordfører, Yonathan de León, som håper på et godt samarbeide med forretningsstanden etter hvert som ankomstene til de store skipene øker denne høsten.

To båter med 87 flyktninger om bord reddet utenfor kysten av Lanzarote mandag morgen
Foto: Salvamento Maritimo

87 flyktninger i to båter ble reddet av Sjøredningstjenesten tidlig mandag morgen. Blant flyktningene var det både menn, kvinner og barn, alle fra land sør for Sahara.
I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse da de ankom øya.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Designer María Cao fra Lanzarote presenterte sin mest bærekraftige kolleksjon med et moteshow i Arrecife
Sånn skal man kle seg på Lanzarote til vinteren…Foto: La Voz de Lanzarote/JOSÉ LUIS CARRASCO

Designeren María Cao er fra Lanzarote, og er viden kjent på den internasjonale motehimmelen.
Siste helg hadde hun et moteshow i lokalene til Real Club Nautico  i hovedstaden Arrecife, og den bærekraftige kolleksjonen hadde som mål «å gi et nytt liv i stedet for å kaste».

Blant modellene var datteren til den tyske konsulen på Lanzarote, og en tidligere deltaker i den spanske utgaven av «Masterchef», Luna Zacharias, som nå driver restauranten «Munsoo» i landsbyen Soo på øya.

Strictly Lanzarote! Skal vi danse..torsdag 12.oktober kl.14-17  på Floresta Hotel i Puerto del Carmen    

I Storbritannia heter det norske tv-programmett «Skal vi danse» ganske enkelt «Strictly Come Dancing«! Når man flytter aktivitetene til Lanzarote, heter det «Strictly Lanzarote! Selvfølgelig!

Er man glad i å danse typisk «ballroom dances» og «Latin Dances» er man velkommen til en danseglad ettermiddag på Hotel Floresta i Matagorda i Puerto del Carmen. Det er gratis adgang, stort danserom, bar, god parkering og hyggelige folk!

Fårikålens Dag på Lanzarote! Siste frist til påmelding i dag onsdag
Foto: FB

Fredag 13.oktober kl.19 inviteres det til Fårikålens Dag på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen!

Dani og Sandra har i flere år servert nydelig fårikål etter grundig opplæring av de norske kokkene Jorunn og Asgeir, og det garanteres et godt måltid, med en dessert-kompott som fin avslutning.

Det koster 20 euro for fårikål og dessert, og da kommer drikke i tillegg.
Det er bindende påmelding med depositum på ti euro til Dani på Las Vistas innen onsdag 11.oktober ved besøk,
eller telefon (0034) 679 45 38 98 (whatsapp), eller epost danielxt600pm@yahoo.es .

Om depositum: Hvis man ikke er på Lanzarote før fredag 13.oktober, gi beskjed om dette til Dani.

Ser ikke dette godt ut?

Fra en tidligere fårikål-middag på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Restauranten Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen hvis man vil det.

Sist onsdag var det 11 gjester der! Etter hvert vil pannekake-serveringen øke når flere og flere finner veien til Lanzarote. Vi ønsker alle velkommen! Og man kan også melde seg på Fårikålens dag der og da!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Torsdag 12.oktober

I morgen torsdag 12.oktober feirer Spania sin nasjonaldag. Banker, kommunale kontor og skoler er stengt, men de fleste butikker (ikke Mercadona) og restauranter vil ha åpent som vanlig. Bussene kjører som på søndager.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-