Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 18.august 2023

Hola!

Det har vært ei varm uke igjen på Lanzarote, men heldigvis er temperaturen blitt mer normal for årstiden, med 25-30 grader på dagen, og 22-24 grader på natten.

Yr.no viser deg været på Lanzarote de neste ti dagene HER.

Folk sliter med vannmangel flere steder på øya. Enten er vanntilførselen skrudd helt av, eller så er trykket veldig ustabilt. To mobile avsaltingsverk monteres nå på øya, som vil produsere 5000 m3 mer ferskvann hvert døgn. Folk håper at dette hjelper, undertegnede inkludert…og det raskt!

Det brenner på naboøya Tenerife, og brannvesenet på Lanzarote hjelper til

Allerede onsdag ettermiddag fløy flere medlemmer av Lanzarotes brannvesen til Tenerife for å hjelpe til med å bekjempe flammene, som nå dekker over 26 km2 av øya. I går torsdag ble en bil med en vanntank på 3500 liter sendt til øya fra Lanzarote, sammen med enda flere medlemmer av brannvesenet på Lanzarote.
Seks kommuner på Tenerife er nå berørt av skogbrannen, som herjer nordøst for nasjonalparken Teide:

Kart: Google

Den tradisjonelle innhøstingen av druer, vendimia foregikk på tirsdag

Foto: yaiza.es

Tirsdag 15.august var helligdag i Spania. Da markerte katolikkene at Jomfru Maria døde; La Asunción de la Virgen, og Gud tok i mot Maria i himmelen.
Samme dagen arrangerte druebøndene i vindistriktet La Geria på Lanzarote en årlig feiring, hvor de gjenskaper gammeldags drueplukking,  med gammeldags veiing av druene, og etterpå er det drue-tråkking, med aktiv deltakelse av både  innbyggere og turister.

Foto: yaiza.es

Biler velter

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr. 202 og 203:

Bil nr.202. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen havnet utfor veien LZ- 30 i Tias tirsdag ettermiddag. Da nødetatene ankom, var både sjåfør og eventuelle passasjerer forsvunnet.

Bil nr.203, Foto: El Caplon

Kl.03.45 havnet denne bilen utfor veien LZ-1 nær Costa Teguise. Sjåføren var en 25 år gammel kvinne, som fikk nakkeskader etter ulykken.

Lanzaroteposten startet denne serien høsten 2016.

Parkering  er ikke lett!

I vår serie om fiffige måter å parkere på, har vi i dag kommet fram til en parkering i Puerto del Carmen:

Hu og hei…her vil jeg stå! Foto: Roger Walestrand

Har du kommet over en fantasirik måte å parkere på, send meg gjerne et bilde, og fortell gjerne hvor bildet er tatt. Adressen er
info@lanzaroteposten.com , eller bruk sms eller whatsapp via Lanzarotepostens Facebook-side.
Belønningen er heder og ære!

Turister bruker mindre penger på Lanzarote

Turister på vei hjem fra Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Turistene på Lanzarote brukte i gjennomsnitt 151,20 euro hver dag under oppholdet sitt fra april til juni. Dette er en nedgang fra 167,60 euro, som turister brukte i tidsrommet januar til mars.

Det turistene brukte mest penger på er overnatting, enten privat eller hotell, hvor det gjennomsnittlige forbruket var 69,10 euro per døgn.
Deretter fulgte transport til og fra øya, med et snitt på 37,90 euro fordelt på antall feriedager.

Gjennomsnittsturisten brukte 22,70 euro på mat hver dag, 9,80 euro på taxi og buss, fritidsaktiviteter 6,70 euro, og på shopping ble det «bare» brukt 4,50 euro.
Turistene på Tenerife og Gran Canaria brukte daglig henholdsvis 160 euro og 155,70 euro, mens turistene på Fuerteventura og La Palma brukte mindre enn turistene på Lanzarote.

Tallene er utarbeidet av det kanariske statistikk-instituttet.

Musikkfestival på Lanzarote med norsk, dansk og islandsk deltakelse

Den visuelle musikkfestivalen på Lanzarote ble etablert i 1989, og i år arrangeres festivalen for 18.gang.

Dette er en festival som presenterer avantgarde-musikk sammen med visuelle effekter, som gir publikum uvante opplevelser i unike omgivelser, som konsertsalene i grottelandskapet Jameoes del Agua og Cueva de los Verdes.

Fra Norge deltar jazz-musikeren Arve Henriksen på trompet. Han er født på Stryn, og oppvokst på Stranda. Han har spilt sammen med flere grupper i Norge, som Veslefrekk, Tre Små Kinesere, Bodega Band og Motorpsycho, og andre musikere som Bjørn Alterhaug, Sondre Bratland og Silje Nergaard, og forfatter Jon Fosse.
På Lanzarote spiller Arve Henriksen sammen med danske Jacob Bro.

Fra Island kommer Ólafur Arnalds, som gjennom filmen «Island Songs» presenterer egenkomponert musikk fra sju forskjelige steder på Island.

Festivalen varer i åtte dager, mellom den 10. til 21.oktober, med seks konserter og en film. Mer informasjon og muligheter til å kjøpe billetter finner man HER.

Den internasjonale ungdomsdagen markeres på Lanzarote

Denne helgen markeres Den internasjonale ungdomsdagen på Lanzarote,

I Playa Blanca er det stor aktivitet på skateboard-banen, og programmet finner man HER.

I Puerto del Carmen er det aktiviteter på havna i Gamlebyen lørdag fra kl.11:

Ukens høydepunkt

Middag etter fredagspilsen, på Parmigiano rett over gata fra MUSA. Fra v. Trude, Roger (litt beskjeden…), Ola, Anne, Svein og Hans. Foto: Lanzaroteposten

Vi var seks gjester på siste ukes fredagspils. I kveld fra kl.19 møtes folk igjen på baren MUSA, siste gang for denne sommeren…neste uke er vår gamle restaurant Las Vistas åpen etter ferien.

MUSA ligger rett ved Hotel Fariones i Puerto del Carmen:

Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten på lørdag

Det nærmer seg høst, og mange vil reise til Lanzarote i høstferien. I morgen presenterer vi ti aktiviteter som mange ungdommer vil like på Lanzarote…og sikkert noen voksne også!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast