Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 29.september 2023

Hola!

Været

Det har igjen vært ei god og varm uke på Lanzarote! Og nå blir det enda varmere…igjen!

Spanias nasjonale meteorologiske institutt, AEMet melder at det nå er sendt ut gult varsel for de neste dagene, både for høye temperaturer og calima.
Den norske værmelderen yr.no  forteller dette for Lanzarote for de neste dagene:
I morgen lørdag blir det 35 grader, og så øker det til 38 grader på torsdag og fredag! Heldigvis går det ned til 34 grader resten av uka…

Og når varmen kommer, kommer også calima. Det er finkornet sandstøv som blåser inn over Kanariøyene fra naboen i øst, Sahara fra lørdag av.

Det er lurt å holde seg unna sola mellom kl.11 til 16 på dagen, drikke mye vann, og unngå alkohol og kaffe, som begge er vanndrivende.

Ny dyrevelferdslov trer i kraft i Spania i dag 29.september

Foto: pixabay.com

Hvis du gikk glipp av hva Lanzaroteposten skrev om den nye dyrevelferdsloven i august, finner du artikkelen ved å klikke HER.

Utmerkelser til de som gjør Lanzarote til ei god øy for turister

Her deles turistprisene ut. Foto: Cabildo de Lanzarote

Onsdag denne uka ble den internasjonale dagen for turisme markert. Da passet det bra å gi ut priser til de som arbeider med å legge forholdene godt til rette for turistene på øya, og som samtidig gjør Lanzarote kjent.

Den nederlandske turoperatøren Sunweb Group mottok Isla de Lanzarote-prisen. Sunweb opererer ikke bare ut fra Nederland, men også i Sverige, Danmark, Storbitannia og Tyskland.

Foto: Sunweb Group

En annen utmerkelse kalles Distinguished Tourism Award, som ble tildelt Hotel Grand Teguise Playa i Costa Teguise, og Asociación Cultural Acatifeturist-institusjoner som gir publikum store kulturelle opplevelser.

Foto: Asociación Cultural Acatife/FB

Gode omtaler ble også gitt til Bodegas La Florida, Festival Mar en Calma i Playa Honda, og Hotel Boutique Palacio Ico i Teguise.

Foto: Facebook

Arrecife kommune ga ut sine egne turistpriser. Cafetería San Francisco vant hedersprisen etter å ha vært i drift i gågata siden 1977.
Det ble også hederspris til den internasjonale fotballdommeren Alejandro Hernandez fra Arrecife, som var dommer i årets fotball-VM for kvinner:

Allerede i august skrev Lanzaroteposten om nominasjonene til turistprisene.

Den norske restauranten Vikinghuset åpner igjen etter ferien

Rita ønsker velkommen! Foto: Lanzaroteposten

Onsdag 4.oktober kl.18 ønsker Rita og Salva velkommen til Lanzarotes eneste skandinaviske restaurant, Vikinghuset.

Restauranten ligger ved hovedgata i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas 33, og har åpent onsdag til søndag fra kl.18-22. Mandag og tirsdag er det stengt.
Det lønner seg å bestille bord, og det kan gjøres via restaurantens Facebookside.
Er man ikke på Facebook, kan man ringe (0034) 616 62 33 83.

Biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi dag dessverre kommet fram til bil nr. 208 og 209:

Bil nr.208. Foto: FB

Denne bilen tippet rundt på veien fra Tias til Masdache sist fredag kveld. I følge politiet var hverken sjåfør eller mulige passasjerer ved bilen  da redningsetatene kom.

Tirsdag ettermiddag gikk en annen bil rundt på veien LZ-20 mellom landsbyene Tao og Tiagua. Sjåføren kom fra ulykken uten skade:

Bilulykke nr.209. Foto: diariodelanzarote.com

I morgen lørdag skal det lekes med ball i Puerto del Carmen

I morgen lørdag skal det spilles basketball med HJERTE, står det i invitasjonen fra det kanariske basketballforbundet. Det skal spesielt arrangeres inkluderende aktiviteter for mennesker med et funksjonelt mangfold.
Stedet er Nasjonenes plass i bydelen Matagorda. Dessverre er det ikke opplyst klokkeslett, men Lanzaroteposten går ut i fra at dette foregår fra formiddagen av, og utover dagen.

Kano-og kajakkklubb ble hyllet av presidenten

Foto: Cabildo de Lanzarote

Club Piragüismo Marlines heter en kano-og kajakk-klubb på Lanzarote.
Denne uka ble medlemmene hyllet av selveste presidenten på Lanzarote for sine bragder i det spanske kano-mesterskapet og i den nasjonale havkajakk-ligaen.
Tilsammen tok klubben ti titler og 18 medaljer i mesterskapet, som foregikk i landsbyen Sanlúcar de Barrameda i Andalucia på fastlandet.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på fredag er det fredagspils fra kl.19 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi var tre gjester siste uke, men heretter vil nok tallet vokse når de første direkteflyene begynner å komme fra Norge. Vi gleder oss!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Etter å ha vært på Lanzarote noen år, dukker det stadig opp såkalte myter om livet på solskinnsøya. Det er mange eksperter der ute, men i morgen lørdag setter Lanzaroteposten tingene på plass, og avslører ni myter om øya!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast