nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 8.august 2023

Lanzarote tar i mot barn fra Vest-Sahara til «en ferie i fred»
Barna fra Vest-Sahara sammen med fosterforeldre og presidenten på Lanzarote (i hvit skjorte midt på bildet). Foto: Cabildo de Lanzarote

I flere år har Lanzarote vært vertskap for barn fra flyktningleirer i det afrikanske landet Vest-Sahara.
Vest-Sahara var fram til 1975 en del av den spanske kolonien Spansk Sahara. Flyktningleirene ble opprettet etter at Marokko invaderte deler av Vest-Sahara.
Forholdene i disse leirene er ikke bra, og Lanzarote har også i år invitert barn fra disse leirene til å ha en ferie «i fred på øya», «Vacaciones en Paz», en ferie i et vennlig miljø som er tilpasset deres alder.

Gruppen denne sommeren består av seks barn, som alle bor hos fosterforeldre på Lanzarote, og som gjerne har barn på samme alder som gjestene.
Regjeringen stiller med midler som dekker utgiftene til oppholdet, som transport og inngang til dyreparken og andre severdigheter.
Samtidig får barna medisinsk behandling når det er nødvendig. Barna fra Vest-Sahara blir på Lanzarote til begynnelsen av september.

134 kommunale boliger skal bygges i Arrecife
Ill.: Gazette Life/arrecife.es

Den kanariske regjeringen har godkjent et nytt kommunalt boligprosjekt i hovedstaden Arrecife på Lanzarote.
Det skal brukes 18,5 millioner euro på prosjektet, som skal bygges i området som heter Los Geranios, vest for rundkjøringen i Tahiche.
Det skal bygges to høyhus med 134 leiligheter, både ett-roms leiligheter, toroms, treroms (flest), og fireroms leiligheter.

Årets beste ost lages på Lanzarote!

Ysteriet Finca de Uga, som ligger sør for Puerto del Carmen vant den store konkurransen om hvilke oster som er best på Kanariøyene.
165 oster fra 65 ysterier deltok i den offisielle konkurransen, som arrangeres av Kanariøyenes institutt for kvalitet på landbruksmat.

Vinnerosten, Don Nicolás er laget av pasterurisert kumelk. Osten Rojillo, laget av geitemelk ispedd paprika ble kåret som best av barnejuryen i samme konkurranse.

Det var Canariajournalen som skrev om dette først.

Nederlandsk turoperatør mottok Lanzarotes høyeste turistpris
Foto: Sunweb Group

Den nederlandske turoperatøren Sunweb Group ble siste uke kåret til Isla de Lanzarote´23 Award.
Sunweb opererer ikke bare i Nederland, men også i Sverige, Danmark, Storbritannia og Tyskland.

Den nest høyeste utmerkelsen kalles Distinguised Tourism Award, som ble tildelt Hotel Grand Teguise Playa i Costa Teguise, og Asociación Cultural Acatife, turistbedrifter som gir publikum store kulturelle opplevelser.

Foto: Asociación Cultural Acatife/FB

Gode omtaler ble også gitt til Bodegas La Florida, Festival Mar en Calma i Playa Honda, og Hotel Boutique Palacio Ico i Teguise.

Prisene vil bli overrakt vinnerne på World Tourism Day 26.september.

Juryen til disse prisene består av regjeringsmedlemmer fra Cabildo,  CACT (Senter for kunst, kultur og turisme på Lanzarote), representanter fra de sju kommunene, Handelskammeret, Lanzarote Tourist Federation og Lanzarote University School of Tourists.

Landsbyfesten i Puerto del Carmen fortsetter: I kveld er det sirkus!

I dag tirsdag er det «barnas dag», hvor alle karuseller på tivoliet koster en euro, og voksne sammen med barn koster to euro.

Kl.19.30 er det sirkus i havna! Kanariske sirkusartister opptrer på festplassen:

Og fra kl.21 er det musikk fra scenen med gruppene «Sin Red Social” og “Sentimiento con Arte».

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast