nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 2.oktober 2023

Lanzaroteposten fyller seks år!
Foto: Lanzaroteposten

1.oktober 2017 ble den første artikkelen fra Lanzaroteposten produsert. Den handlet om opprydding av havnebassenget i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Artikkelen kan man lese ved å klikke HER.

Etter 14 år med en gang i uka-eposten «Fredagspils fra Lanzarote» var det helt greit å gå over til nettsiden www.lanzaroteposten.com .

Redaksjonen håper på mange nye år hvor vi kan presentere artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote, forhåpentligvis til glede for leserne!

Varmen fortsetter!
Foto: turismolanzarote.com

Det spanske værinstituttet AEMet melder om kraftig calima i dag mandag på Lanzarote, som er finkornet sandstøv fra naboen i øst, Sahara. Temperaturen kan overstige 34 grader, spesielt sørøst på øya.

Fem nye busser gir flere tilbud til passasjerene
Foto: Cabildo de Lanzarote

Buss-selskapet Arrecife Bus har investert 1,2 millioner euro ved å kjøpe fem nye busser. Alle bussene har installert såkalte løfteplattformer, som vil hjelpe passasjerer i rullestol til en smidig adkomst til bussene.

De fem bussene vil gjøre det mulig å øke avgangene for buss nr.62, som går mellom hovedstaden Arrecife og Playa Blanca i sør.  Nå blir det en avgang hver halvtime, spesielt på ettermiddagene.
Samtidig blir det åpnet service-kontor både i Arrecife og i Playa Blanca, og flere holdeplasser får elektroniske informasjonstavler.
15 arbeidsledige er nå under gratis opplæring til å bli sjåfører, og ytterligere 15 personer skal få denne opplæringen før jul.

Streik i transporttjenestene på Kanariøyene fra i dag 
Foto: amandabus.com

Siste uke ble det brudd i forhandlingene om lønn mellom transportsarbeidernes arbeidsgivere og arbeidstakere, etter et krav på 28 prosent økt lønn fordelt over fem år.
Nå blir det streik i de fleste bransjene som driver med transport, både av folk og varer, med start i dag. Det ser ut til at taxi-næringen ikke er berørt av streiken; taxiene er ikke nevnt i nyhetene.
Det er forskjellige andre unntak fra streiken, som betraktes som «minimumstjenester». Dette gjelder blant annet skolebusser, som vil kjøre som vanlig. Tilkjøring av mat og medisiner til sykehus og helsestasjoner er også unntatt streiken.

Partene er innkalt til et nytt møte på tirsdag.

Kvinne druknet i Puerto del Carmen

En 57 år gammel kvinne fikk  hjertestans da hun svømte mellom Playa Los Pocillos og Matagorda i Puerto del Carmen siste uke.
Hun ble reddet opp av vannet av andre som var i nærheten. Det ble foretatt hjerte-lunge-redning i 25 minutter av badevaktene og ambulansepersonalet, uten at man klarte å gjenopplive kvinnen.

Brann i Playa Blanca
Foto: diariodelanzarote.com

Kjøpesenteret Papagayo i Playa Blanca ble rammet av brann siste uke. Brannen startet i et av lagrene i kjelleren, og det ble en voldsom røykutvikling.
Kjøpesenteret ble evakuert, og brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen. Ingen personer kom til skade, men lokalavisa skrev at en katt ble funnet død i kjelleren.

Fly fra Storbritannia måtte nødlande på Lanzarote etter problemer med voldelige passasjerer
Foto: easyjet.com

Et fly fra det britiske flyselskapet easyJet var på vei fra Manchester til Tenerife da flere passasjerer begynte å slåss om bord. Kapteinen bestemte da å foreta en nødlanding på Lanzarote, hvor politiet stod og ventet på de voldelige passasjerene.

Fire av passasjerene ble tiltalt av politiet, og fikk forhåpentligvis servert bøter i tuseneuro-klassen. Senere vil de også bli straffet av flyselskapet. De tiltalte måtte selv ordne med videre transport fra Lanzarote til Tenerife.
Lanzaroteposten håper inderlig at de klarte å komme seg vekk fra Lanzarote…

Fårikålens Dag på Lanzarote!
Foto: FB

Fredag 13.oktober kl.19 inviteres det til Fårikålens Dag på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen!

Dani og Sandra har i flere år servert nydelig fårikål etter grundig opplæring av de norske kokkene Jorunn og Asgeir, og det garanteres et godt måltid, med en dessert-kompott som fin avslutning.

Det koster 20 euro for fårikål og dessert, og da kommer drikke i tillegg.
Det er bindende påmelding med depositum på ti euro til Dani på Las Vistas innen onsdag 11.oktober ved besøk,
eller telefon (0034) 679 45 38 98 (whatsapp), eller epost danielxt600pm@yahoo.es .

Om depositum: Hvis man ikke er på Lanzarote før fredag 13.oktober, gi beskjed om dette til Dani.

Ser ikke dette godt ut?

Fra en tidligere fårikål-middag på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Restauranten Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast