nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 12.september 2023

August var varmeste måned på Lanzarote siden 1963
Foto: turismolanzarote.com

August måned hadde en gjennomsnittlig temperatur på 26,3 grader (dette er snitt-temperaturen på dagen OG natten). Så varmt har det ikke vært på 60 år, med en temperatur som er 2,4 grader høyere enn normalt.
Nattetemperaturen gikk aldri under 22 grader, og på dagen hadde vi temperaturer på 30-tallet.

13.august var den varmeste dagen på Lanzarote, da temperaturen offisielt passerte 40 grader. Da ble det sendt ut rødt farevarsel for alle komunnene på øya. AEMet melder at det var to hetebølger på Lanzarote i august.

Tallene er utarbeidet av det spanske meteorologiske instituttet AEMet. AEMet har fem målestasjoner på Lanzarote; i Playa Blanca, på flyplassen, i Tias, i Teguise og i Tinajo.

Stadig flere får jobb på Lanzarote
Fra gågata i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

I slutten av august var det registrert 8 334 arbeidsledige personer på Lanzarote. For et år siden var ledighetstallet 9 611, en forskjell på 1 277 personer.

Regjering på Lanzarote har nå bevilget 12,5 millioner euro til ny sysselsetting for mange av de arbeidsledige.
Gjennom en ny sysselsettingsplan de har kalt «Ta vare på Lanzarote» er 158 personer ansatt for en periode på tre år. Disse arbeiderne skal jobbe med å rydde kystområdene på øya, rydde veikantene for busker, rusk og rask, og en tredje arbeidsgruppe skal sørge for at alt avfallet blir fjernet på en ansvarlig måte.

Arbeiderne vil få lønn under perioden, som også regnes som en opplæring til å få nye jobb-muligheter etter tre år. Samtidig vil Lanzarote bli styrket i å være en biosfære, utnevnt av UNESCO, hvor miljø og folk går hånd i hånd.

Det var en begeistret gruppe arbeidere som ble presentert i går foran regjeringsbygningen i Arrecife:

Foto: Cabildo de Lanzarote
92 flyktninger til Lanzarote mandag morgen, fikk hjelp av dansk skip
Sjøredningstjenesten. Foto: Salvamento-Maritimo.es

To båter med tilsammen 92 menn, kvinner og barn fra land både sør og nord for Sahara ble reddet av den spanske sjøredningstjenesten utenfor kysten av Lanzarote mandag morgen.

En av båtene ble oppdaget av det danske frakteskipet «Rhine Maersk», som la seg ved siden av flyktningbåten til redningsbåten ankom.

Ill.: vesselfinder.com

I følge det lokale Røde Kors var alle flyktningene ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

I dag starter det spanske mesterskapet i undervannsfotografering og videofilming på Lanzarote
Foto: turismolanzarote.com

Det spanske mesterskapet i undervannsfotografering og videofilming finner sted mellom 12. og 17.september. Mesterskapet har senter i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen.
Det er påmeldt mange deltakere: 22 bilde-fotografer, 13 video-fotografer, og sammen med seg har disse 12 dykkerteam fra dykkerklubben Calero Diving Center .

Det skal taes bilder og videofilmes i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen, et skipsvrak i nærheten av Puerto del Carmen, Waikiki,
Blue Hole, og to reservesteder: Quiquere-vraket, og Richies Place. De fire siste stedene er kjente dykkerplasser utenfor Puerto del Carmen. Klikk på navnene for å se bilder.

I alt er godt og vel 100 personer i aktivitet for å få dette store arrangementet i havn.
Mesterskapet vil gjøre Lanzarote kjent ute i den store dykkerverdenen. Bare i Spania har den spanske organisasjonen for undervannsaktiviteter over 40 000 medlemmer. Bilder fra mesterskapet vil etter hvert bli presentert i internasjonale magasiner for dykkere og undervannsfotografer, som Underwater Photography Magazine, X-Ray International, Scuba Magazines og Alerte Diver US.

Det blir også tilbud om dykking med fotografering for nybegynnere; barn, ungdom og voksne, også for personer med nedsatt funksjonsevne,  ved Marina Rubicon i Playa Blanca:

Påmelding sendes via epost til info@diversedivingforall.com .

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang igjen etter ferien
Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote åpner for kaffe og vafler i dag tirsdag kl.11-14.
Fram til 9.oktober vil kirken holde åpent hver tirsdag og torsdag fra 11-14. Biblioteket og kirkerommet er også tilgjengelig.

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620 866 829/+47 904 160 63.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast