nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 31.august 2023

27 fly innstilt eller fikk store forsinkelser på Lanzarote mandag og tirsdag
Foto: wikipedia.org

En teknisk feil i systemet som kontrollerer flytrafikken i Storbritannia natt til mandag førte til innstilte fly og store forsinkelser på fly til og fra britiske flyplasser mandag og tirsdag.
På Lanzarote ble 27 fly innstilt eller fikk store forsinkelser. Bare Tenerife hadde flere problemer, med 40 kansellerte eller forsinkete fly.
På flyplassen på Lanzarote ble det etter hvert lange køer, og flere passasjerer måtte overnatte på flyplassen.

Noen flyselskaper, blant annet easyJet har i de siste to dagene satt inn ekstra fly for å hente strandete passasjerer rundt omkring i Europa, også fra Lanzarote.

Turistindustrien og myndighetene står sammen mot de økte landingsavgiftene
Foto: Lanzaroteposten

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere denne uka, har AENA, eieren av de fleste flyplassene i Spania foreslått å øke flyplassavgiftene med fire prosent. Dette kan bety en økning av billettprisene til Kanariøyene på omtrent ti euro.
Den kanariske regjeringen står sammen med turistmyndighetene, næringsforeninger og flyselskap mot denne økningen.

Over 90 prosent belegg på hotellene i Costa Teguise
Radisson Blu Hotel i Costa Teguise. Foto: radissonhotels.com

I går skrev Lanzaroteposten at Lanzarote hadde det høyeste hotell-belegget i juli på Kanariøyene med 84,3 prosent..

Nå viser det seg at Teguise kommune med Costa Teguise på Lanzarote hadde 90,3 prosent belegg i juli, som gjør Teguise til den andre mest travleste kommunen i Spania, bare slått av Palma de Mallorca.
Yaizaa kommune med Playa Blanca hadde et belegg på 78,3 prosent, og Tias kommune med Puerto del Carmen hadde 77,8 prosent belegg.

Folk på Kanariøyene tjener i snitt 32 prosent mindre enn gjennomsnittet i EU
Foto: unsplash.com

Den gjennomsnittlige bruttolønnen på Kanariøyene var i fjor 1568 euro per måned.  Dette er 32 prosent under den gjenommsnittlige europeiske lønnen. Dette skriver bemanningsbyrået Adecco i en melding om lønn, som ble presentert denne uken.

Lønnen på Kanariøyene utbetales vanligvis 14 ganger per år, med en ekstra månedslønn til sommeren og julen.

Den månedlige lønnen på Kanariøyene er 254 euro mindre enn den gjennomsnittlige spanske lønnen, som var 1822 euro per måned.

I EU er den gjennomsnittlige månedslønnen 2302 euro, med Luxembourg på topp, fulgt av Danmark, Tyskland, Irland, Belgia og Nederland.

Data fra statistikkselskapene Quarterly Labour Cost Survey og Eurostat viser at lønnsgapet mellom Kanariøyene og Europa i snitt i fjor var på 8809 euro i året.

Kanariøyene ligger derfor i en mellom-posisjon, med 15 EU-land med lavere lønn enn Kanariøyene, mens 12 land i unionen har høyere lønn. Østeuropeiske land ligger nederst på listen over lønn.

Foreldre kan søke om økonomisk støtte til å kjøpe skolebøker
Tilbake til skolen. Foto: pixabay.com

Visste du at skolebøker ikke er gratis i den spanske offentlige skolen?
Derfor kan det bli dyrt for foreldre å kjøpe nye bøker ved hver skolestart. Dette er også grunnen til at man kan se elevene med tunge sekker på vei til og fra skolen, fordi bøkene må tas med hjem hver dag.

I år kan familier som har to til fire barn, og som tjener under 18 000 euro i året søke om tilskudd til bøker. Har man flere barn, øker tilskuddene.
I fjor bevilget den kanariske regjeringen tilskudd til 75 000 familier til lærebøker og annet skolemateriell på Kanariøyene.

Foreldre som vil søke om tilskudd må gjøre dette ved skolen barna tilhører.

Fire nye vindturbiner klar til bruk ved årsskiftet
Foto: Consorcio del Agua Lanzarote

Delene til fire nye vindturbiner har ankommet Lanzarote den siste uka.
Turbinene vil ha en høyde på 120 meter, og er laget i Tyskland. Denne høsten vil man sette delene sammen, fordi det er mindre vind på øya om høsten. Vindturbinene skal være i virksomet ved årsskiftet.
De fire turbinene skal settes opp i San Bartolomé kommune, nær Zonzamas-området, ikke langt fra avfallsdeponiet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast