nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 30.august 2023

Nye vann-kutt: Så godt som hele den nordlige delen av Lanzarote er uten vann
Vannverket Canal Gestion. Foto: Vannverket

Canal Gestión , selskapet med ansvar for vanndistribusjonen på øya , har tirsdag morgen rapportert om forskjellige nye forsyningskutt på Lanzarote.
Selskapet skriver at disse kuttene igjen skyldes en stans på deler av avsaltingsanlegget på grunn av en elektrisk feil, og som har en direkte innvirkning på nivåene til forsyningstankene.

Av denne grunnen er tilførselen av vann til hele den nordlige delen av øya stanset. I tillegg er det kutt av vanntilførselen til Costa Teguise, La Villa, La Santa, Tinguatón, Puerto del Carmen, samt området mellom Yaiza og Playa Blanca.

Sammen med disse kuttene er det restriksjoner på tilførsel av drikkevann til landbruksformål i forskjellige deler av Haría, San Bartolomé, Teguise og Tinajo.
Canal Gestión skriver at de vil prøve en reaktivering av forsyningen av vann så fort som mulig, dersom det ikke oppstår noen ny hendelse.

De fleste turistene som besøker øya er heldigvis forskånet for vann-kuttene, da hotellene er forpliktet til å ha sine egne vannbasseng i reserve.

Overnattingsteder på Lanzarote hadde høyeste belegg på Kanariøyene i juli
Fariones Suite Hotel i Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

For femte måned på rad hadde Lanzarote det høyeste hotell-belegget på Kanariøyene.
I juli måned var 84,3 prosent av sengene på Lanzarotes hoteller belagt. Deretter fulgte Tenerife med 79 prosent, og Fuerteventura med 73,7 prosent.
I år har Lanzarote 2230 flere senger å tilby enn i fjor. Nå har øya i alt 64 757 senger for turistene.

Tallene er utarbeidet av det kanariske statistikkinstituttet ISTAC.

Invasjon av mus i fengslet i Tahiche
Ill.: pixabay.com

Det er oppdaget en invasjon av mus i fengslet i landsbyen Tahiche . Fagforeningen for de ansatte ved fengslet mener at dette kan utvikle seg til en pest, står det i lokalavisa.
De ansatte har satt opp musefeller i områdene der fanger og de ansatte oppholder seg på dagtid. Ledelsen frykter imidlertid at musene etter hvert vil flytte inn i cellene, som kan bety et helseproblem for de innsatte.
Videre kan invasjonen av mus utgjøre et sikkerhetsproblem dersom musene begynner å gnage på kabler til overvåkingskameraer og alarmer, sier ledelsen, som nå ber om hjelp til å takle problemet.

Flere arbeidsulykker på Lanzarote
Foto: unsplash.com

I årets fem første måneder var det i alt 921 arbeidsulykker på Lanzarote. Det er 17 prosent flere ulykker enn i samme tidsrom i fjor.
Det har heldigvis vært bare EN ulykke av svært alvorlig karakter. Videre har det vært seks alvorlige ulykker.

De fleste ulykkene skjedde innen service-yrkene på hotell og restauranter med nesten 22 prosent av alle ulykkene.
Deretter fulgte yrker innen industri med 13 prosent, landbruk og fiske med 11 prosent, og bygg og anlegg med sju prosent av alle arbeidsulykkene på Lanzarote.

De vanligste ulykkene på jobb resulterte i skader på skjelett og/eller muskler, og sår etter kontakt med en skarp gjenstand, står det i meldingen fra arbeidsdepartementet på Kanariøyene. Skadene resulterte i sykmeldinger, som økte med 18 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Boligprisene økte i alle kommuner på Lanzarote i juli
Ill.: pixabay.com

Boligprisene fortsetter å gå opp i alle de sju kommunene på Lanzarote. Dette skriver datasenteret på Lanzarote, som har fått de siste tallene fra den spanske eiendomsportalen idealista.com.

Den dyreste kvadratmeteren på øya finner man i Yaiza kommune med Playa Blanca, hvor snittprisen per kvadratmeter er 3210 euro.
Ved begynnelsen av året var prisen 2974 euro.

Den nest dyreste kommunen for å kjøpe bolig på øya er Tias kommune med Puerto del Carmen. Der koster  kvadratmeteren i snitt 2795 euro, litt opp fra januar. Da var prisen 2766 euro.

Den tredje dyreste kommunen er Teguise, hvor prisen på en kvadratmeter av boligen er 2255 euro, opp 24 euro siden årsskiftet.

Tinajo er den billigste kommunen å kjøpe bolig i. Der var prisen på en kvadratmeter 1846 euro, 141 euro mer enn i januar.

Pannekaker i dag!
Sandra og Dani steker pannekaker. Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdag kan man kjøpe nystekte pannekaker hos Sandra og Dani på Las Vistas i Puerto del Carmen. Seansen starter kl.14, og da kan man bestille pannekaker, gjerne med flesk og blåbærsyltetøy, eller noe annet fra menyen.

Las VIstas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast