nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 29.august 2023

Vann-mangelen fortsetter på Lanzarote
Vannverket Canal Gestion. Foto: Vannverket

Dette er en melding som ble sendt ut fra vannverket på Lanzarote mandag kveld:

– Vannverket Canal Gestión på Lanzarote har denne uken kuttet vannforsyningen til forskjellige landsbyer i seks av Lanzarotes sju kommuner. Dette har blitt offentliggjort via nettsiden til vannverket.

De nye kuttene skyldes at deler av et avsaltingsanlegg er stengt på grunn av en elektrisk feil, en stenging som har en direkte innvirkning på nivåene til hovedforsyningstankene.

I den nordlige delen av øya er det seks landsbyer som lider av stans i vannforsyningen. I dette tilfellet er de berørte områdene disse:
Haría, Los Valles, Arrieta, Punta Mujeres, Guatiza og Máguez.

I tillegg til disse kommer også San Bartolomé, La Villa de Teguise, Nazaret, La Santa, El Cuchillo, Soo, Tao og Muñique, hvor forsyningen av ferskvann er avbrutt av samme grunn.

Sør på øya er det deler av landsbyene Tías, La Asomada, Conil, Mácher og Uga som forblir uten vann på dette tidspunktet.

Ellers har Lanzaroteposten fått meldinger fra innbyggere i Yaiza kommune, hvor vannet også er borte.

Flyplass-eier AENA vil øke landingsavgiftene

Den spanske flyplass-eieren AENA (tilsvarer Avinor i Norge) har annonsert en økning av landingsavgiftene på spanske flyplasser på 4,06 prosent, etter at avgiftene har stått på stedet hvil i fem år.
Det irske lavprisselskapet Ryanair har 210 flygninger til 30 destinasjoner ut fra Lanzarote, og nye avgifter vil ramme selskapet hardt.
Derfor har Ryanair bedt regjeringen om å stoppe denne økningen, som selskapet kaller «den største trusselen til turismen siden pandemien».

Turoperatører og reisebyråer på Lanzarote melder om økt aktivitet første halvår
Reisebyrå i Arrecife. Foto: FB

Turoperatører og reisebyråer melder om en økning av faktureringer på over 40 prosent det første halvåret av 2023, sammenlignet med samme periode i fjor. Videre meldes det at man har økt ansatte med nesten 12 prosent.

Teaterkurs for barn, ungdom og voksne i Tias

Interessen for å spille teater er stor på Lanzarote. Derfor setter man i gang med et kurs både for barn, ungdom og voksne i det kommunale teateret i Tias. Oppstart er 13.september.
Ta kontakt via telefon 699 995 562 eller epost caveacomicateatro@gmail.com  for å varsle om interesse, og få klokkeslett.

«Crazy» sommerfest i Tinajo

Tinajo kommune inviterer til en crazy sommerfest i dag tirsdag 29.august på fotballbanen i landsbyen. Det blir kostymefest, oppblåsbare hoppeslott, skumbad og flere overraskelser, står det i invitasjonen.
Sommerfesten er en takk til alle, både store og små for aktivitetne denne sommeren, som nå er over når skolene starter opp igjen i neste måned.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast