nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 17.august 2023

Havtemperaturen rundt Lanzarote er uvanlig høy
Papagayostrendene sør på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Myndighetene melder onsdag at den gjennomsnittlige temperaturen på havet rundt solskinnsøya Lanzarote er nå på 24,3 grader.
Dette er 1,5 grader høyere enn den normale temperaturen på denne årstiden.

Det er  funnet forbindelser mellom Lanzarote og det gamle Romerriket
Foto: diariodelanzarote.com

De siste ukene har arkeologer gravet i jorda i et område kalt El Bebedero nær Tiagua i Teguise kommune. Der har ekspertene funnet en nesten hel romersk krukke, som er en amfora på fagspråket, og steiner med tekst, og redskaper som kniver og pilspisser

Arkeologene kommer fra universitetet i Las Palmas, som forteller at dette viser at det har vært kontakt mellom øyfolket og romere en gang mellom år 100 f. Kr, og fram til år 400  e.Kr.

Disse utgravingene startet allerede i 1985, som har gitt forskerne utallige bevis for en utbredt kontakt mellom det gamle Romerriket og Lanzarote.

Ironman arrangeres lørdag 18.mai 2024
Foto: Cabildo de Lanzarote

Endelig har datoen for neste års sportslige begivenhet på Lanzarote blitt offentliggjort! Lørdag 18.mai konkurrerer 1500 kvinner og menn fra over 40 land på sykkel, i sjøen og med å løpe, med start og innkomst i Puerto del Carmen.

Ironman 70.3, hvor distansene er halvert er avlyst for neste år. Derimot arrangeres et nytt sykkelløp i september, Vuelta Ciclista, hvor man  sykler Lanzarote rundt på to dager, og er innom alle sju kommunene på øya.

Her er hele kalenderen for løp på Lanzarote neste år:

Kjøp et dagpass med ubegrenset bruk av basseng, drikke og snacks på fint hotell
Rubicon Palace i Playa Blanca. Foto: Hotellet

Mange som reiser til Lanzarote bor i private boliger uten tilgang til basseng. Nå har ett av Playa Blancas fineste hoteller, H10 Rubicon Palace kommet med et flott tilbud!
Hotellet tilbyr et dagpass som dekker bruk av hotellets bassenger, og ubegrenset drikke og snacks og håndklær, og er været litt dårlig, har man adgang til solarium. Fri wifi er også inkludert. Dagpasset koster 40 euro for voksne, og 20 euro for barn (2-11 år).

For en tier og femmer ekstra kan man spise lunsj der.

Man kan bestille dagpass på hotellets nettside, som man finner ved å klikke HER.

Norskundervisning for barn i utlandet
Foto: Globalskolen
Globalskolen tilbyr norskundervisning for norske barn i utlandet.
Tilbudet er støttet av Utdanningsdirektoratet, og det gis nettundervisning i norsk, samfunnsfag og KRLE for elever i aldersgruppen 6-16 år. Søk nå for å være sikret skoleplass, skriver skolen i en melding. Søknadsfrist for høstsemesteret er 30. august.

Les mer om Globalskolen HER.

Mange tegninger inn til vann-uka på Rancho Texas

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere i måneden, arrangerer dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen ei vann-uke fra 23.august til 1.september.

Dyreparken Rancho Texas inviterer derfor alle barn og unge til en tegnekonkurranse med VANN som tema i forbindelse med verdens vann-uke i slutten av august.
Fram til 18.august kan man sende inn BILDER av tegningen(e) man har laget til dyreparken, eller man kan levere tegningen i billettluka i parken.

Les mer om VANN-UKA og reglene HER  (på engelsk).

Her er noen av tegningene som allerede har kommet inn:

Foto: Rancho Texas

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast