nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 16.august 2023

Nye overvåkingsbilder har dukket opp i forbindelse med forsvunnet mann

Som Lanzaroteposten tidligere har skrevet om, forsvant Gary fra Skottland etter et besøk på en bar i Puerto del Carmen 15.mars i år.
Siden har ingen sett ham.
Nå har det dukket opp nye overvåkingsbilder fra hva som skjedde utenfor baren da Gary gikk ut. En ukjent mann går sammen med han, og de går nordover mot San Antonio Hotel.

Fra FB

Dersom noen kjenner mannen som går til høyre, ta kontakt med politiet.

Hvordan kan man begrense leieprisene på boliger på Kanariøyene?
Ill.: pixabay.com

Mellom 70 og 80 prosent av husholdningene på Lanzarote bor i kommuner der husleien overstiger 30 prosent av familiens inntekt.
De samme tallene gjelder også for alle Kanariøyene. Dette er i følge tall publisert av forskningsavdelingen til banken La Caixa, CaixaBank Research.
Forskerne i La Caixa har også funnet ut at lønningene på Kanariøyene økte mye saktere enn husleiene mellom 2017 og 2023. På Kanariøyene økte husleiene med 25 prosent, mens lønningene steg med 12 prosent.

Nylig vedtok det spanske parlamentet en ny lov, Loven for rett til bolig, som inkluderer flere tiltak for å redusere leieprisene, og i enkelte tilfeller å subsidiere boligene.
Et annet tiltak for å redusere leieprisene er at regjeringen på Kanariøyene ber den spanske regjeringen om å erklære et boligområdet som «stresset«.
Et stresset boligområde er et område hvor den gjennomsnittlige leieprisen overstiger 30 prosent av den gjennomsnittlige inntekten i husholdningen, og at husleien har økt mer er enn prisindeksen de siste fem årene.

Regionen Catalonia med Barcelona er den første regionen som har bedt om å få godkjent 140 katalanske kommuner som «stressede» områder, som gjør det mulig for myndighetene å kunne regulere leieprisene.

Utstilling av arbeider i stein i Yaiza
Foto: yaiza.es

Stein-makeri har lange tradisjoner på Kanariøyene. En av kunstnerne som har holdt på med dette i 20 år er Sergio Viñoly.
Nå har han en utstilling av sine arbeider i kulturhuset i landsbyen Yaiza, Casa de la Cultura hver dag fram til 24.august.

Utstillingen er åpen daglig fra kl.09 til 13, og fra 17 til 20. Hver ettermiddag er kunstneren selv til stede, og kan svare på spørsmål som gjestene har.

Den berømte skjeen er tilbake igjen!
Foto: Facebook

Den berømte skjeen innmurt i et fortau i Playa Blanca er tilbake igjen!
For noen uker siden forsvant denne skjeen fra fortauet på promenaden i Playa Blanca. Sorgen var stor, men nå er igjen ei skje oppdaget i sementen. Det viser seg at to karer i byggebransjen, Phil and Mark igjen har plassert ei skje der, skriver nettavisen Lanzarote Information.

Dermed er tingene normale igjen, og folk kan fotografere skjeen sammen med sine mer eller mindre pene tær!

Vi spiser pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi har som kjent flyttet pannekake-sted, og møtes for siste gang denne sommeren kl.14 på Great Asia (tidligere Casa Tina´s) på Avenidaen i Puerto del Carmen, rett over gata for Burger King og Hotel Fariones. Neste onsdag er vi på plass igjen på Las Vistas.
Siste uke var vi to gjester der (!), og da kom pannekakene i denne formen:

Foto: Lanzaroteposten

Litt annerledes enn de vanlige trønderske pannekakene, men fylt med bananer og litt iskrem på siden smakte det veldig godt!

Er du på Lanzarote, er du hjertelig velkommen i luftavkjølte lokaler!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast